Ο κακός... οιωνός της πρεμιέρας (vid)

Η χθεσινή (17/10) ήττα του Παναθηναϊκού από την Λιέτουβος Ρίτας ήταν η τρίτη για τους «πράσινους» από το 2001 κι έπειτα. Για αυτούς, οι οποίοι είναι προληπτικοί, οι οιωνοί δεν είναι καλοί για το «τριφύλλι», καθώς τις δύο προηγούμενες χρονιές, που ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το… αριστερό την διοργάνωση δεν κατάφερε να φτάσει στο Φάιναλ Φορ.

Η

πρώτη φορά ήταν τη σεζόν 2003-04 όταν ηττήθηκε και πάλι εκτός έδρας από μία άλλη ομάδα της Λιθουανίας, την Ζαλγκίρις Κάουνας με 80-74. Εκείνη τη χρονιά, η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς πέτυχε εφτά νίκες στην πρώτη φάση σε δεκατέσσερα παιχνίδια, ενώ στο Top-16 αποκλείστηκε έχοντας δύο νίκες σε έξι παιχνίδια και με αντιπάλους τις Μπαρτσελόνα, Μπενετόν και Σιένα.

Η δεύτερη φορά ήταν την περσινή σεζόν (2012-13), όταν η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη ανέτοιμη ακόμα και με πολλές αλλαγές στο ρόστερ της ηττήθηκε στην Ισπανία από την μετέπειτα φιναλίστ της διοργάνωσης, Ρεάλ Μαδρίτης με 85-78. Ούτε αυτή τη σεζόν η ελληνική ομάδα κατάφερε να φτάσει στο Φάιναλ Φορ, καθώς αποκλείστηκε από την Μπαρτσελόνα στην προημιτελική φάση με μειονέκτημα έδρας (3-2 νίκες).

Keywords
Τυχαία Θέματα