Ο... "εγγονός" του "Showtime"

Οι άνδρες (και οι κοπέλες, για λόγους ανταγωνισμού) συνηθίζουν να ασχολούνται ιδιαιτέρως με τις αναλογίες των γυναικών. Κάποιοι, μάλιστα, έχουν τέτοια αντίληψη που μπορούν άμεσα να τις αναφέρουν με σχετική ακρίβεια! Οι φίλοι των Λέικερς, όμως, έχουν αρχίσει να απαριθμούν την βασική 5αδα της ομάδας τους για την επόμενη σεζόν με ανάλογη αρίθμηση. Ωστόσο, αντί π.χ. για "60-90-60" που θα έλεγαν για μία ωραία ύπαρξη, σκέφτονται κάτι σαν "38-34-32-33-25".

Μονάχα που αυτές είναι οι ηλικίες των αναμενόμενων βασικών τους για το 2012-13… Με την απόκτηση του 38χρονου Στιβ Νας, η ομάδα του Λ.Α. ανεβάζει

μεν το μ.ο. ηλικίας της, αλλά τοποθετεί δίπλα στον Κόμπι, τον Metta World Peace, τον Γκασόλ και τον Μπάινουμ -αν δεν γίνει έκπληξη με τους δύο τελευταίους, αντί του Ντουάιτ Χάουαρντ- ένα ποιοτικό πόιντ-γκαρντ, που παρά την ηλικία του έχει ακόμη επιρροή στο επιθετικό κομμάτι, έχοντας πέρυσι με τους Σανς 12,5π.-10,7ασ..

Ο Καναδός γκαρντ έχει αποκληθεί… "εγγονός" του "Showtime" το οποίο οι Λέικερς παρουσίασαν την δεκαετία του '80 με τον Μάτζικ Τζόνσον και επιχείρησαν να αναβιώσουν το 2000 με τους Σακίλ και Κόμπι. Αλλά η απόκτησή του επιβεβαιώνει πως στο Λ.Α. δεν έχουν πρόβλημα να δοκιμάσουν να "χτίσουν" προσωρινά μία ομάδα "μίας χρήσης". Όπως έκαναν το 2008 οι Σέλτικς με τους Γκαρνέτ-Άλεν στο πλάι του Πιρς.

Στην Καλιφόρνια επιθυμούν να διεκδικήσουν άμεσα τον 17ο τίτλο τους. Και να ισοφαρίσουν την επίδοση της Βοστόνης, βοηθώντας και τον αρχηγό, Κόμπι Μπράιαντ, να φτάσει τα 6 δαχτυλίδια, όσα έχει και ο Μάικλ Τζόρνταν. Οι Λέικερς μπορεί να γίνουν σαφώς πιο αργοί με τον Νας στο παρκέ ή να χάνουν ενέργεια στο αμυντικό κομμάτι, όμως αποκτούν τεράστια εμπειρία και το κίνητρο του πρώην σταρ των Σανς και Μαβς, που κυνηγά τον παρθενικό τίτλο της καριέρας του.

Μάλιστα, σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, στην Οκλαχόμα Σίτι και στο Σαν Αντόνιο, δεν είδαν ευχάριστα την κίνηση των Λέικερς, τους οποίους περιμένουν πιο συγκεντρωμένους την επόμενη χρονιά. Η απόφαση των "Λιμναίων" να ρισκάρουν με τον Νας, έχει να κάνει με τις γενικότερες εμπνεύσεις των διεκδικητών του τίτλου.

Οι Μάβερικς πρόπερσι κάθισαν στον "θρόνο" με οργανωτή τον 37χρονο τότε Κιντ και συμπαραστάτες του Νοβίτσκι τους παρεξηγημένους Τέρι-Μάριον και τους για πολλούς "τελειωμένους" Τσάντλερ - Στογιάκοβιτς. Ενώ οι Χιτ, φέτος, μπορεί να έχουν μεν την "Big-3" τους (των ΛεΜπρον, Ουέιντ, Μπος), όμως επιμένουν να παίζουν χωρίς κλασικό πλέι-μέικερ και σέντερ και ανέτρεξαν σε κοντά σχήματα, υποχρεώνοντας τον Τζέιμς να παίξει ακόμη και "4" ή σέντερ"!

Οι Λέικερς δοκίμασαν πέρυσι την "συνταγή" του Σέσιονς ("θυσιάζοντας" τον 37χρονο Φίσερ), όμως το καλοκαίρι δεν θέλησαν ούτε να τον ανανεώσουν ούτε να στραφούν στους Ντερόν Ουίλιαμς, Κάιλ Λόουρι ή έστω στον εκπληκτικό πέρυσι Γκόραν Ντράγκιτς. Ήθελαν εμπειρία την οποία μόνο ο Νας θα μπορούσε να τους δώσει. Και ευελπιστούν να την δουν στο παρκέ. Αν και, παραδόξως, λόγω έλλειψης πολλών ποιοτικών πόιντ-

Keywords
Τυχαία Θέματα