Ο... διπλός «Αντέτο» λίγο πιο «ηλικιωμένος» από τον... ΛεΜπρον

Η ευχή «και του χρόνου διπλός» δεν περνά για την ώρα από το μυαλό του 20χρονου Γιάννη Αντετοκούνμπο. Αν αυτή, πάντως, θεωρηθεί μπασκετική, ο διεθνής φόργουορντ την κάνει πραγματικότητα εσχάτως, καθώς έχει... «παντρευτεί» με τα νταμπλ-νταμπλ! Ο «Giannis» πραγματοποίησε τα ξημερώματα της Κυριακής (8/2) μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση, με 14π.-11ριμπ. στη νίκη των Μπακς επί των Σέλτικς και έφτασε τα 9 νταμπλ-νταμπλ στην 2ετή καριέρα του στο ΝΒΑ. Μονάχα που σχεδόν

τα μισά από αυτά τα έχει πετύχει σε 8 μέρες!!! Αν στο Μιλγουόκι ευελπιστούσαν φέτος να είναι η χρονιά του πρώην παίκτη του Φιλαθλητικού, το σίγουρο είναι πως ο «Αντέτο» διανύει την... εβδομάδα (και κάτι) του, καθώς πέτυχε και δύο διαδοχικά ρεκόρ καριέρας!

Ο Αντετοκούνμπο έχει σημειώσει σε 8 ημέρες σχεδόν όσα νταμπλ-νταμπλ είχε στα 123 πρώτα ματς της θητείας του στη Λίγκα, ενώ μετρά πλέον 7 διαδοχικά ματς με +10π., και στο ίδιο διάστημα καταγράφει μ.ο. 17,6π.-10,8ριμπ.-2,8ασ.-1,6κοψ. και 63% στα σουτ σε 36,4΄! Εκτός από τη στατιστικά του, είναι παρών και στην άμυνα, με μία εντυπωσιακή τάπα στην Τέρνερ της Βοστόνης και ένα τρομερό «στοπ» στον Χάρντεν. Μάλιστα, οι αντίπαλοί του, Ρόκετς, έγραψαν στο λογαριασμό τους στην ιστοσελίδα twitter πως «η τελευταία φορά που είδαμε ένα Νο34 να κυνηγά έτσι μία φάση, ήταν ο Χακίμ Ολάζουον στην μία πλευρά και ο Κέβιν Τζόνσον των Σανς στην άλλη!».

Από πέρσι, ορισμένοι επιχείρησαν να συγκρίνουν τον Αντετοκούνμπο με τον Κέβιν Ντουράντ, λόγω της παρόμοιας σωματοδομής του και όχι λόγω ταλέντου ή επιδόσεων. Φέτος, πάντως, ο ίδιος αποκάλυψε ότι ο προπονητής του τού έχει δώσει το τηλέφωνο του παλαίμαχου σταρ των Μπουλς, Σκότι Πίπεν, για συμβουλές. Αλλά το βράδυ της Παρασκευής, ο «Giannis» πέτυχε μία επίδοση που παρέπεμπε σε... ΛεΜπρον Τζέιμς. Με τους 27π.-15ριμπ.-4ασ. κόντρα στο Χιούστον, ο «Αντέτο» έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης των τελευταίων 30 ετών, που πέτυχε +25π.-+15ριμπ.-+4ασ. σε ένα ματς, με 35' και ηλικία 20 ετών και 62 ημερών! Ο μόνος που κατόρθωσε κάτι ανάλογο είναι ο ΛεΜπρον, με 33π.-16ριμπ.-7 ασίστ σε 55΄ και ηλικία 18 ετών και 334 ημερών, εναντίον των Γκρίζλις.

Keywords
Τυχαία Θέματα