Ο απολογισμός της 8ης αγωνιστικής

Μεγάλα παιχνίδια είχαμε στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της ευρωλίγκα και πρώτης της 2ης φάσης στον 2ο γύρο και με τους νέους παίκτες να μπάινουν στο παρκέ. Οι ελληνικές ομάδες πάλεψαν αλλά έχασαν αναμενόμενα εκτός έδρας σε δύσκολες έδρες. Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός έπαιξε χωρίς τον αρχηγό του και ηγέτη του κορυφαίου παίκτη της ευρωλίγκα, τον Σπανούλη, στην Πόλη με την Φενέρ του Ομπράντοβιτς. Πάλεψε και έχασε 78-74 πηγαίνοντας το ματς στις λεπτομέρειες από σταθερά -10. Κερδίζει ότι κράτησε

την διαφορά για ισοβαθμία και την άνοδο του Σλούκα. Βέβαια έχει τον τελικό πλέον με το Μιλάνο εντός την άλλη εβδομάδα καθώς κινδυνεύει και η πρόκριση αν χάσει εκεί ενώ όλα είναι ανοιχτά γενικά. Τίποτα από Μουν και Κόλινς. Η Φενέρ μπήκε πάλι στο κόλπο αν και δεν έδειξε τίποτα σε μόλις 3' ο νέος Τζάκσον αλλά είχε Κλέιζα και Μακάλεμπ και αν κερδίσει στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟ πάει και για πλεονέκτημα με το καλό της πρόγραμμα.

Ο πρωταθλητής Ελλάδος Παναθηναϊκός έχανε με 18π στο ημίχρονο στην πόλη του Φάιναλ Φορ από το Μιλάνο, αλλά με την άμυνα αν και ο Διαμαντίδης ήταν τραγικός (2ας,6λ!) μείωσε και το εκανε θρίλερ (77-75 τελικό) απειλώντας αν ευστοχούσε στην τελευταία επίθεση με το κόλπο γκρόσο. Καλός με 17π στο ντεμπούτο του ο Ράιτ ενώ ο Παναθηναϊκός είναι ακόμα και στο κόλπο της 2ης θέσης ενώ το Μιλάνο μπάινει δυνατά σε όλα αν και με δύσκολο πρόγραμμα.

Η Ρεάλ δεν είχε πρόβλημα και έκανε προπόνηση με τα δεύτερα μάλιστα με την Παρτίζαν στο 80-57 και δείχνει να έχει εξασφαλίσει την 1η θέση ενώ από κοντά είναι Μακάμπι και ΤΣΣΚΑ. Η πρώτη με 16τρ έκανε περίπατο (97-81) εντός με την Γαλατά και η δεύτερη σε ένα τρομερό ρώσικο εμφύλιο κέρδισε 94-83 την Κούμπαν των ..θρίλερ που ελπίζει βάσιμα στην πρόκριση. Σε ένα ματς που το +20 της ΤΣΣΚΑ (40-20) έγινε 59-59 και 72-76 και καθάρισε ο Τεόντοσιτς στο τέλος με 25π. Στο κόλπο της πρόκρισης είναι και η Μπάγερν που με την έδρα νίκησε την μαχητική αλλά αδιάφορη Ζαλγκίρις με 79-73 από 52-59. Η Μπαρτσελόνα παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα στην 2η φάση, αν και τυχερή καθώς από 33-48 μπροστά βρέθηκε πίσω με 71-64 στο 38' και κέρδισε στην παράταση με τρομερό Τόμιτς με 26π και 15ρ και 11 ασίστ του Ναβάρο όταν ο Ντόρσει μετά απο άστοχη επιτηδες βολή έκανε το φόλοου και ισοφάρισε. Η Εφές δεν ελπίζει πια για πρόκριση. Η Μάλαγα τέλος είναι στο κόλπο καθώς με +23 στο ημίχρονο πέρασε με περίπατο 81-71 από την Βιτόρια και την τραγική Λαμποράλ που έχει 7 συνεχόμενες ήττες(!) ενώ ο ΝΒΑερ Λαμάρ Όντομ φάνηκε εκτός τόπου και χρόνου!

Keywords
Τυχαία Θέματα