Μουτόμπο, Μπαβέτα και Λίζα Λέσλι στο Hall Of Fame!

Σε πολλές από τις 3.289 τάπες του (μ.ο. 2,8 σε 1.196 αγώνες) στην 18χρονη καριέρα του στο ΝΒΑ, κουνούσε χαρακτηριστικά το δάχτυλο με την κίνηση της άρνησης. Την ίδια ενέργεια, πάντως, ο Ντικέμπε Μουτόμπο, δεν την αντίκρισε στην επιθυμία του να γίνει μέλος του Hall Of Fame στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης. Ο παλαίμαχος σέντερ από το Κονγκό έγινε επίσημα δεκτός στο παγκόσμιο «μουσείο» του μπάσκετμπολ, μαζί με τον ρέφερι Ντικ Μπαβέτα, την άλλοτε σταρ

του WNBA Λίζα Λέσλι, τον Σπένσερ Χέιγουντ, τον ΤζοΤζο Ουάιτ και τον Τζον Καλιπάρι, το όνομα του οποίου είχε «διαρρεύσει» νωρίτερα.

Η ανακοίνωση της Δευτέρας (6/4) στην Ιντιανάπολις, λίγες ώρες πριν από τον τελικό του NCAA ανάμεσα σε Ντιούκ-Ουισκόνσιν, αποκάλυψε με μεγαλοπρέπεια την «Τάξη του 2015», με τον 8 φορές All Star και παλαίμαχο παίκτη των Ντένβερ, Ατλάντα, Χιούστον, Φιλαντέλφεια, Νέα Υόρκη και Νιου Τζέρσεϊ (μ.ο. 9,8π.-10,4ριμπ.) να ξεχωρίζει. Με την φανέλα των Νάγκετς ήταν μέλος της ομάδας του 1994 που από το Νο8 της κανονικής διάρκειας απέκλεισε στον 1ο γύρο των πλέι-οφς το Νο1 Σιάτλ, με τους Σίξερς αγωνίστηκε στους Τελικούς του 2001 (ήττα 4-1 από Λέικερς) και με τους Νετς στους Τελικούς του 2003 (ήττα 4-2 από Σπερς), ενώ με την Ατλάντα κατέκτησε 3 από τα 4 βραβεία καλύτερου αμυντικού στην θητεία του στη Λίγκα! Αποχώρησε ως 2ος καλύτερος μπλοκέρ στην ιστορία του ΝΒΑ, πίσω μόνο από τον Χακίμ Ολάζουον.

Οι φιναλίστ που δεν κατάφεραν φέτος να λάβουν το «χρίσμα» για το Hall Of Fame είναι οι παλαίμαχοι γκαρντ Κέβιν Τζόνσον και Τιμ Χάρνταγουεϊ, οι κόουτς Μπιλ Φιτς και Μπο Ράιαν (τεχνικός του Ουισκόνσιν, που παίζει στον κολεγιακό τελικό της Δευτέρας) και οι Ρόμπερτ Χιουζ και Λέτα Άντριους. Την απευθείας εισαγωγή τους (δίχως να αναμένουν την ψηφοφορία και τις απαιτούμενες 18 -από τις 24- ψήφους) είχαν κερδίσει εδώ και μήνες οι Τομ Χέινσον, Λούι Νταμπίερ, Λίντσει Γκέιζ, Τζον Άιζαακς και Τζορτζ Ράβελινκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα