Μιλάνο 2014! Ήταν θέμα προπονητή !

Πάει λοιπόν και το φετινό Φάιναλ Φορ και το ερώτημα είναι τι έγινε πάλι! Το μπάσκετ αλλάζει. Πλέον δεν παίζουν μπάσκετ τα λεφτά. Ξεκάθαρο. Οχι ότι δεν θες λεφτά αλλά δεν είναι πανάκεια. Και αν δεν δουλέψεις, δεν φτιάξεις ομάδα, δεν έχεις προπονητή, δεν έχει σύνολο, μάλλον δεν κάνεις τίποτα. Κλασικά παραδείγματα οι τούρκικες ομάδες που βλέπουν σαν ναρκοπέδιο τα Φάιναλ Φορ και ας πήραν τον Ζοτς

φέτος και η ΤΣΣΚΑ που φτάνει στο νερό αλλά πίνει νερό κάθε 10ετία! Και οι ισπανοί που θέλουν να κατασκευάσουν ντε και καλά προπονητή και βρίσκουν κάτι ρολίστες πάγκου όπως οι Πασκουάλ και Λάσο και θέλουν να τους βαφτίσουν σέρβικα! Αλλά δεν γίνονται αυτά !Και έτσι μύρισαν το ...κρίνο οι ισπανοί και πάλι. Και το χάρηκα. Μπασκετάρα πάιζει η Ρεάλ, οκ. Αλλά να διαλέγεις αντιπάλους, να μην σέβεσαι στην ζωή και στο μπάσκετ και να είσαι αλαζόνας δεν τον γουστάρω και πανηγύρισα Μακάμπι! Και για τον Μπλατ βασικά.

Σε ένα Φάιναλ Φορ που και φέτος είχαμε μηνύματα και μπόμπες! Το πρώτο μήνυμα έιναι ότι όπως ο Ολυμπιακός δύο χρόνια έτσι και η Μακάμπι είναι ομάδες που μείωσαν τα μπάτζετ και τότε πήραν τίτλους! Συνεπώς τα λεφτά δεν φέρνουν την μπασκετική ευτυχία. Το άλλο μήνυμα έίναι ότι το μπάσκετ αλλάζει. Οπως μου έλεγε και πρόσφατα ο Νίκος ο Βετούλας, πλέον το μπάσκετ είναι δύο καλοί χειριστές που τα κάνουν όλα στο 7-8 και 5αρια κοντά με γρήγορα πόδια για τις αλλαγές στο σκριν και στα πικ εν ρολ. Νέα εποχή και φάνηκε αυτό με την Μακάμπι που έπαιζε σε ένα σημείο με 5αρι τον Μπλου! Το άλλο μήνυμα είναι ότι σε Φάιναλ Φορ όποιος και να είσαι όλα είναι ανοιχτά. Οι μπόμπες παραμονεύουν αφού μιλάμε για νοκ άουτ αναμετρήσεις και παίζει ρόλο και η μέρα, η βραδιά, το άστρο. Ολα. Αγωνιστικά τα μεγάλα φαβορί έμειναν εκτός στόχων καθώς δεν είχαν προπονητή! Οι ισπανοί διασύρθηκαν! Η Ρεάλ έκανε την εμφάνιση της ζωής της με την Μπαρτσελόνα αλλά όπως λέω όλη την σεζόν όταν σφίγγουν τα γάλατα θα έχει σωστή αντίδραση σε κάθε ματς χωρίς ψηλό 3αρι και κλασικό 5αρι και ομάδα σοφτ σε πίεση και χωρίς προπονητή;Οταν χρειάζεται προπονητή η ομάδα ο Λάσο είναι άφαντος και ο Μπαρτζώκας λίγο έλλειψε να του γυρίσει την σειρά και ο Μπλατ τον πέρασε κόμπο.... Απλά έχει τρομερό ταλέντο η ομάδα και πάει μόνη της 8 στις 10 φορές.Με την Μακάμπι όμως με μπάτζετ το 1/5 φέτος της Ρεάλ(!) 3/3 φορές έμεινε κάτω από 75π η καλύτερη επίθεση της Ευρώπης. Αποτυχία της Ρεάλ λοιπόν και 20 χρόνια χωρίς κούπα και δεύτερος χαμένος σερί τελικός. Αν δεν το πάρει και του χρόνου στην έδρα της που της έδωσαν την διοργάνωση του 2015 αντίο!


Η Μακάμπι; Ομάδα με βαριά φανέλα και έλλειψη άγχους. Και εντός έδρας με τον απίστευτο κόσμο της(10000!) και προπονητάρα. Ο Μπλατ είναι σε συνδιασμό τιμής και δουλειές ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ. Και μετά τους σέρβους ο αμέσως καλύτερος εδώ και χρόνια όπως λέμε. Και φέτος εξαργυρώνει. Τρομερά πράματα στην άμυνα στις αλλαγές , στα πικ εν ρολ , στις ζώνες προσαρμογής και στο στήσιμο της ομάδας που δεν έχε ηγέτη -σταρ,κοστίζει 5.5εκ ευρώ μόλις(!) και έιναι 7 παίκτες καλά καλά και χωρίς κλασικό πλην Σόφο(των 15') σέντερ και με δύο αμερικανάκια από αυτά που έλεγες που πας με αυτά καλέ! Και ο Μπλατ τους έκανε πλάκα στην σειρά με την ΤΣΣΚΑ και την Ρεάλ με τα εξαπλάσια μπάτζετ! Σαν αυγά τους καθάρισε τους Μεσίνα και Λάσο και τις υπερομάδες τους. Μαγκιά του και μαγκιά των μακαμπαίων!


ΤΣΣΚΑ είπαμε; Το καλοκαίρι ξήλωμα και αν πάρουν τον Μπλατ κάτι κάνουν ειδάλλως τρέξιμο. Με τον Τεόντοσιτς και χωρίς πλέι μέικερ καθαρό, με αμερικανάκια για ραν εντ γκαν μπάσκετ και αργοκίνητα ...καράβια (για το μπάσκετ αυτό) σέντερ τι περίμενε ο Μεσίνα; Ποιός θα έδινε την μπάλα στους ψηλούς και πως θα έτρεχαν μαζί και τι αμυνα θα έπαιζαν σε κοντά σχήματα; Μάγος ο Μεσίνα φέτος μπασκετικά με τρομερά λάθη.... Και μπερδεμένος πιο πολύ και από προπονητή που μόλις πήρε το δίπλωμα και τον έβαλαν στον "αιώνιο"! Δεν ξέρω τι έχει πάθει αλλά ούτε 400χιλ δεν θα του έδινα πλέον και ο ίδιος το έχει καταλάβει και πάει πάλι πίσω στο ΝΒΑ. Η ΤΣΣΚΑ θέλει ξήλωμα .Κακοστημένη,μπερδεμένη(εδώ μας είχαν βγάλει τον Τζάκσον και τον Πάργκο παικταράδες και γέλαγα ...)και αντίο ζωή! Κρίμα τα δολάρια. Κρίμα και στην Μπαρτσελόνα όμως που καλά να πάθει κρατώντας τον Πασκουάλ στον πάγκο. Ενα προπονητή που ξέρει μπάσκετ αλλά πάει στο άλλο άκρο από τον Λάσο και έχει 100 συστήματα και κουράζει τους παίκτες. Και στα κρίσιμα κολλάει το μυαλό του και δεν έχει ρεφλέξ. Κάθε χρόνο λούζερ και αυτός και η Μπάρτσα και λίγα πράματα και ο Παπανικολάου που δεν είναι κακός αλλά είναι ρολίστας πολύτιμος και όχι σταρ. Μην μπερδευόμαστε. Και στην άμυνα άφαντος ήταν με την Ρεάλ και με τέτοια 40αρα από τον αιώνιο απορώ με τον Τσάβι πως γύρισε. Αντε να είσαι Πεδουλάκης ή Μπαρτζώκας και να έχεις φάει 40 στο κεφάλι σε Φάιναλ Φορ! Εξορία πας από μόνος! Οπως λέγαμε λοιπόν να δούμε την Ρεάλ στην πίεση γιατί δεν έχει προπονητή γι αυτό το επίπεδο και η αλαζονεία είναι κακός συμβουλος. Και την είδαμε! Να δούμε την Μπάρτσα με τον Τσάβι πάλι στον πάγκο και αν δεν είναι καλά ο Ναβάρο και την είδαμε. Να δούμε την ΤΣΣΚΑ όσο είναι τόσο μπερδεμένος ο Μεσίνα και την είδαμε. Γι αυτό ήμουν επιφυλακτικός και έλεγα δεν με πέιθει καμία.Τα κουκιά της Μακάμπι για τόσο ψηλά δεν έβγαιναν αλλά έβαλαν και το χεράκι τους και οι άλλοι... Και είδαμε ένα Φάιναλ Φορ με τρομερή ανατροπή στον ημιτελικό (ΤΣΣΚΑ-Μακάμπι 55-40 και 67-68),με την μεγαλύτερη διαφορά της ιστορίας και σε κλασικό ντέρμπι της Ευρώπης(Μπάρτσα -Ρεάλ 62-100) και με τον τελικό με τρομερό ματς και έκπληξη με την φτηνότερη Μακάμπι! Ο μικρός τελικός ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί γίνεται. Ταλαιπωρία σκέτη!

Είδαμε και τους έλληνες. Να σφυρίζει τελικό ο Χριστοδούλου που πήγε καλά σχετικά και Μπουρούση,Σόφο και Παπανικολάου απλά θετικούς αλλά χωρίς να κάνουν την διαφορά που δεν μπορούν άλλωστε! Προπονητικά ο Μπλατ τους πήρε τα σκαλπ και δεν είδαμε ΚΑΜΙΑ αντίδραση αλλά μόνο απάθεια μέσα στα ματς από Λάσο,Τσάβι και Μεσίνα. Οι έλληνες προπονητές κάνουν λάθη αλλά ψάχνουν και παλεύουν κάθε ματς και έχουν και πολλά θετικά. Συμμετέχουν. Αν συγκρίνουμε τα κασέ τους και τα μπάτζετ των ομάδων, Μπαρτζώκας και Πεδουλάκης είναι 2 κλάσεις πάνω από Λάσο,Τσάβι και Μεσίνα (πλέον)! Η διοργάνωση συμπαθητική. Το γήπεδο όχι τρομερό (και ειδικά λόγω φωτισμού ήταν σαν να βλέπαμε θέατρο και μπάσκετ σε ημίφως-χωρίς φώτα εκτός παρκέ!), οι υπηρεσίες μέτριες (καλό φαγητό αλλά οι μισοί δημοσιογράφοι σε περιστερώνα και πίσω από την μπασκέτα..) αλλά το Μιλάνο και οι συγκοινωνίες καλό και καλες. Και φτηνά πέρναγες . Ωραία εκδρομή. Και έχουμε να θυμόμαστε την απόβαση των μακαμπαίων(!) με 10.000(!)οπαδούς της να έχουν κιτρινίσει το Μιλάνο και να έχουν κάνει Γιαντ Ελιάου το Φόρουμ του Μιλάνου!Και του χρόνου!

Keywords
Τυχαία Θέματα