Με την ψυχή στο στόμα ο Ολυμπιακός!

Μία… ανάσα από την έκπληξη της αγωνιστικής έφτασε ο Άρης που ηττήθηκε στο τέλος από τον Ολυμπιακό με 64-59. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν κακοί και στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα βρίσκονταν πίσω στο σκορ, αλλά στα τελευταία λεπτά κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να πάρουν τη νίκη. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είχε στη διάθεσή του, τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη, αλλά μόνο ευχαριστημένος δεν θα μπορούσε να είναι από την προσπάθεια

των παικτών του.

Ο Μπράιαν Ντάνστον ήταν ο κορυφαίος για τους νικητές, καθώς ολοκλήρωσε το ματς με 17 πόντους, ενώ σε απόδοση τον ακολούθησε ο Ματ Λοτζέσκι με 15 πόντους. Από τους γηπεδούχους εξαιρετικός ήταν ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, ο οποίος λίγο έλειψε να τελειώσει το παιχνίδι με νταμπλ – νταμπλ έχοντας 15 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Ο Ολυμπιακός ήταν κακός από την αρχή και δεν θύμισε σε καμία περίπτωση την εμφάνισή του στη Βαρκελώνη που επίσης έπαιξε χωρίς τους Σπανούλη και Πρίντεζη. Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Πρωταθλητές Ευρώπης και πήραν το προβάδισμα από την αρχή με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 18-17 υπέρ των γηπεδούχων. Οι Βεζένκοφ, Πελεκάνος και Αθηναίου έβρισκαν τις λύσεις στην επίθεση, ενώ από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι στηρίχτηκαν κυρίως στον Λοτζέσκι. Ο Άρης ωστόσο κατάφερε να πάρει στο ημίχρονο με το υπέρ του 40-36, διαφορά που δεν άλλαξε ούτε στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός δεν βρήκε ρυθμό με αποτέλεσμα η 3η περίοδος να ολοκληρώνεται με 52-48. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο τέλος και τη νίκη με 64-59.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 40-36, 52-48, 59-64.
ΑΡΗΣ (Μίνιτς): Μποχωρίδης 8, Πελεκάνος 9 (1), Γκίκας 6 (1), Ασημακόπουλος, Χαρίσης 6, Βεζένκοφ 15 (1), Σαρικόπουλος 2, Μούρτος 8, Αθηναίου 5 (1).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πετγουεϊ 5 (1), Ντάνστον 17, Περπέρογλου 2, Παπαπέτρου 3 (1), Σλούκας 8 (1), Κόλινς 2, Σίμονς 1, Λοτζέσκι 15 (1), Αγραβάνης, Μάντζαρης 7 (1), Καββαδάς 4.

Keywords
Τυχαία Θέματα