Με... "σβηστές μηχανές"

Ένα από τα πιο ήρεμα καλοκαίρια αναμένεται να περάσει ο Ολυμπιακός. Κι αυτό γιατί πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό δεν επικρατεί στο λιμάνι η νοοτροπία του στιλ "να φτιάξουμε την ομάδα ξανά από την αρχή"... Η διοίκηση κινείται με μεθοδικότητα, είναι προσηλωμένη σε ένα πλάνο και ουσιαστικά οι... "μηχανές" είναι σβηστές, αφού τα περισσότερα φλέγοντα ζητήματα της ομάδας όπως το να παραμείνει σταθερός ο κορμός της έχουν, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, λυθεί.

Και εξηγούμαστε. Οι Σπανούλης και Μάντζαρης δεσμεύονται

με συμβόλαιο, ενώ ο Σλούκας ανανέωσε και μάλιστα για τρία χρόνια. Η περίπτωση του Γκεσεβίτσιους είναι καθαρά στο χέρι των "ερυθρολεύκων" και οι ενδείξεις δείχνουν ότι κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσει και αυτός.

Οσο για τους Χάινς και Λο, επίσης η διοίκηση είναι αυτή που έχει τον πρώτο λόγο για την παραμονή τους, όπως και για τους Κέσελ, Αντιτς.

Η περίπτωση του Κώστα Παπανικολάου είναι ακομα πιο ξεκάθαρη, αφού όπως έχει δηλώσει ο παίκτης, το όνειρο του ΝΒΑ μπορεί να περιμένει και πως μόνο ο Ολυμπιακός βρίσκεται αυτή τη στιγμή στις προτεραιότητες του, κάτι που καθιστά σαφές ότι ουσιαστικά το θέμα έχει διευθετηθεί.

Τον κύκλο των παραμονών αναμένεται να κλείσει ο Γιώργος Πρίντεζης. Ο Ελληνας φόργουορντ πραγματοποίησε σπουδαία σεζόν, το τέλος της οποίας τον βρήκε ως τον πιο εξελιγμένο παίκτη της Α1, ενώ είναι και αυτός που πέτυχε το καλάθι που χάρισε το τρόπαιο της Ευρωλίγκα στους "ερυθρόλευκους".

Και στο θέμα των αποχωρήσεων, ο Ολυμπιακός είναι ουσιαστικά τακτοποιημένος, αφού η θέση που άδειασε (Γλυνιαδάκης) και εκείνες των Παπαδόπουλου, Πελεκάνου, μπορούν εύκολα να καλυφθούν, είτε από την ευρωπαϊκή αγορά, είτε από την εγχώρια.

Το μέλλον του Τζόι Ντόρσεϊ είναι αμφίβολο, αφού μπορεί ο Αμερικανός σέντερ να ανακηρύχθηκε κορυφαίος αμυντικός της χρονιάς, ωστόσο η προσφορά του επιθετικά είναι περιορισμένη κυρίως λόγω της αστοχίας του στις βολές. Είδαμε άλλωστε πολλές φορές φέτος τον Ντούσαν Ιβκοβιτς να τον αποσύρει ώστε να μην τον σημαδεύουν οι αντίπαλοι ψηλοί.

Συνοψίζοντας, το θέμα του προπονητή είναι αυτό που απασχολεί περισσότερο τη διοίκηση του Ολυμπιακού. Έχοντας όλα τα άλλα λυμένα, δεν υπάρχει βιασύνη και πανικός προς την εξεύρεση του κατάλληλου αντικαταστάτη του Ιβκοβιτς, αλλά ηρεμία και πλάνο. Επίσης, η περίπτωση του Πρίντεζη, η οποία ωστόσο αναμένεται να τελειώσει γρήγορα με παραμονή του παίκτη.

Και τέλος, αυτές οι 3-4 κενές θέσεις που θα δημιουργηθούν να καλυφθούν με... λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις, στις οποίες πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει και ο νέος προπονητής.

Keywords
Τυχαία Θέματα