Με «σφραγίδα» Σλούκα η Φενέρ

Τις νίκες της «διπλασίασε» η Φενέρμπαχτσε για την φετινή Ευρωλίγκα, καταφέρνοντας να «αλώσει» το «Παλάου Μπλαουγκράνα» με το 73-72 την Μπαρτσελόνα. Η σπουδαία αυτή νίκη της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Κώστα Σλούκα, ο οποίος εκτός της τρομερής του απόδοσης επιθετικά με προσφορά, τόσο στην εκτέλεση όσο και στη δημιουργία, ήταν εκείνος που αντιμετώπισε με επιτυχία τον Ταϊρίς Ράις στην άμυνα του αγώνα για τους φιλοξενούμενους και ουσιαστικά τους χάρισε την νίκη,

αφού οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα στα εναπομείνατα δευτερόλεπτα, είδαν τους αντιπάλους τους να κυκλοφορούν ιδανικά την μπάλα και τους εαυτούς τους να μην καταφέρνουν να κάνουν φάουλ, αδικώντας έτσι τους εαυτούς τους, καθώς είχαν φτάσει πολύ κοντά σε ολική επαναφορά, χωρίς να έχουν στην αποστολή τους Ναβάρο και Κόπονεν.

Ο Έλληνας γκαρντ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 15 πόντους, 5/9 σουτ και 4 ασίστ, ενώ και ο Μπόμπι Ντίξον που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο τελευταίο δεκάλεπτο, έφτασε στους 15 πόντους με 4/7 τρίποντα. Ο Ράις, πριν γίνει «μοιραίος» για τη μαχητική «Μπάρτσα», την είχε οδηγήσει με 19 πόντους και 6 ασίστ, μαζί με τον εκπληκτικό Στράτο Περπέρογλου, που πέτυχε 14 πόντους με 3/8 δίποντα και 2/2 τρίποντα. Άξια αναφοράς και η παρουσία του Αλέξανδρου Βεζένκοφ, που είχε 7 πόντους με 1/2 δίποντα, 1/2 τρίποντα, δύο ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ και δύο κλεψίματα σε 19 λεπτά συμμετοχής, όντας μάλιστα στην πεντάδα στις τελευταίες κρίσιμες στιγμές.

Η Μπαρτσελόνα, πάντως, απέδειξε για ακόμη μία φορά γιατί θεωρείται... κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος (Mes que un club), βραβεύοντας έναν από τους πιο πιστούς της εργάτες, τον Τόνι Μποβέ. Ο εν λόγω φυσιοθεραπευτής, ήταν στο ιατρικό επιτελείο της ομάδας για 34 χρόνια, προτού πάρει την απόφαση να αποσυρθεί και ο αργηγός Χουάν Κάρλος Ναβάρο, που στην πρόσληψη του Μποβέ ήταν... δύο ετών, τον τίμησε για την προσφορά του.

Το φιλμ

Η Φενέρμπαχτσε έστειλε από νωρίς το δικό της «μήνυμα», με τους Ντίξον και Άντιτς να σημειώνουν δύο συνεχόμενα τρίποντα για την ομάδα τους, αλλά ο Ομπράντοβιτς έβλεπε τον Περπέρογλου και τον Τόμιτς να είναι εξίσου «ζεστοί» και να μην αφήνουν την ομάδα του να πάρει κάποια διαφορά (14-14 στο 5'). Κάπου εκεί, βρήκε ρυθμό ο Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος «ώθησε» την ομάδα του σκοράροντας επίσης έξω από τη γραμμή των 6.75, έχοντας και για συμπαραστάτη τον Ντατόμε, αλλά ο Βεζένκοφ που έκανε εξαιρετική δουλειά, δεν άφησε την απόσταση να ξεφύγει πέραν του ενός σουτ (19-21).

Η είσοδος των Σλούκα και Βέσελι έφερε ακόμη περισσότερες λύσεις στους φιλοξενούμενους, την ίδια ώρα που ο Μπαρτζώκας έβλεπε τους Ράις και Ντόρσεϊ να «συνδέονται» επίσης με το αντόπαλο καλάθι και να προσθέτουν επίσης «ποικιλία» στο σκοράρισμα της Μπαρτσελόνα (33-34). Οι Τούρκοι συνέχισαν το «βιολί» τους από την άρκτο των 6.75 και σκοράροντας 8/13 τρίποντα, με τις θεαματικές φάσεις εκατέρωθεν να μη λείπουν, κατάφεραν να κατευθυνθούν στα αποδυτήρια με διαφορά τεσσάρων πόντων, αν και λόγω του εκπληκτικού ποσοστού στα μακρινά σουτ, φαινόταν ανησυχητική (36-40).

Η Φενέρ προσπάθησε να βάλει περισσότερη λογική στο παιχνίδι της, αλλά τα σουτ τριών πόντων των Ντόελμαν και Περπέρογλου θα έβαζαν μπροστά την Μπαρτσελόνα του ολοένα ανεβασμένου Ράις και του συγκλονιστικού Τόμιτς, που κατάφερε να βρει λύσεις για να περάσει μπροστά στο σκορ, αν και δεν κατάφερε να ανοίξει το ρυθμό (46-45 στο 24'). Ο Ομπράντοβιτς, ψάχνοντας στον πάγκο του βρήκε τον Νάναλι, ο οποίος έθεσε νέα δεδομένα στην επίθεση της ομάδας του και προστιθέμενος επίσης στην «εξίσωση», τη βοήθησε στο να ξαναπάρει τα ηνία, με οδηγούς τους Σλούκα και Ούντο. Ο δεύτερος, με εύστοχο ζευγάρι βολών στο 0.1", διαμόρφωσε το 51-53.

Κι εκεί που οι Τούρκοι δεν έπαιρναν πια πολλές προσπάθειες από την περιφέρεια, ήρθε ο «φορτωμένος» με τρία φάουλ Ντίξον με δύο «βόμβες» έξω από τη γραμμή των 6.75, μαζί με την όμορφη ασίστ του Σλούκα και το τελείωμα του Ούντο, για να δώσουν τον πρώτο λόγο στην Φενέρ πιο «καθαρά» από οποιαδήποτε άλλη στιγμή (55-64 στο 34'). Ο Περπέρογλου και ο Ράις, με ατομικές ενέργειες επιχείρησαν να «σπρώξουν» σε αντεπίθεση τους «Μπλαουγκράνα», με τον Ντόρσεϊ να καρφώνει για το 67-71 στο 37ο λεπτό και να δίνει ελπίδα στους γηπεδούχους, που δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το δημιουργικό «οίστρο» του Σλούκα. Με την ελληνική «υπογραφή» των Περπέρογλου-Βεζένκοφ, σε ακόμη ένα σερί 0-5, οι Καταλανοί «κυνηγούσαν» μόλις στον έναν πόντο, όταν το ρολόϊ έδειχνε ένα λεπτό για την εκπνοή.

Ο Ντίξον επέλεξε να πάρει τη δόξα, αλλά αστόχησε στα 38" και αποσύρθηκε άμεσα, με την «Μπάρτσα» να έχει την ευκαιρία της. Ο Ράις, όμως, «κόλλησε» στην απίθανη άμυνα του Σλούκα κι έδωσε ουσιαστικά την μπάλα στην Φενέρ, η οποία κατάφερε να κυκλοφορήσει την μπάλα υποδειγματικά για να λήξει το παιχνίδι και να πάρει ένα μεγάλο «διπλό».

Δεκάλεπτα: 19-21, 36-40, 51-53, 72-73

Μπαρτσελόνα (Μπαρτζώκας): Ράις 19 (2), Ντόελμαν 4 (1), Ντόρσεϊ 7, Ρίμπας, Κλαβέρ, Βεζένκοφ 7 (1), Πένο 2, Έρικσον, Όλεσον 7 (1), Περπέρογλου 14 (2), Τόμιτς 12

Φενέρμπαχτσε (Ομπράντοβιτς): Ούντο 10, Άντιτς 6 (2), Μπογκντάνοβιτς 12 (2), Σλούκας 15 (2), Νάναλι 2, Ουγκουρλού, Βέσελι 4, Κάλινιτς 7 (1), Ντίξον 15 (4), Ντατόμε 2

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα