Με άμυνα και Μπιρτς έκλεισε την παρένθεση ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έκλεισε γρήγορα την άσχημη παρένεθεση του Μιλάνου, θυμήθηκε την δυνατή του άμυνα για 30 λεπτά και στηριζόμενος σε αυτή νίκησε άνετα τη Μπάμπεργκ στο ΣΕΦ με 83-77 , διατήρησε την πλεονεκτική του θέση για πρόκριση με αβαντάζ έδρας και έμεινε και σε απόσταση βολής, μιας νίκης πίσω από την κορυφή και την ΤΣΣΚΑ. Τρομερή εμφάνιση

από τον Μπιρτς, καθοριστικός στο σημείο της αντεπίθεσης της Μπάμπεργκ ο Λοτζέσκι, ουσιαστικός και πρώτος σκόρερ ο Σπανούλης σε ματς από το οποίο έλειψε αιφνιδιαστικά ο Πρίντεζης λόγω ενοχλήσεν στη μέση στην προθέρμανση.

Μαχητικό πνεύμα και άμυνα ζήτησε ο Γιάνης Σφαιρόπουλος από τους παίκτες του στις τελευταίες οδηγίες πριν το τζάμπολ και αυτοί έδειξαν στην αρχή να τις έχουν... καταλάβει. Εκλεισαν κάθε διάδρομο προς το καλάθι, οδήγησαν τη Μπάμπεργκ σε μακρινά και πιεσμένα σουτ και στο 4' ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά με 8-3, έχοντας δεχθεί μόλις ένα γκολ - φάουλ στο 3' και έχοντας καλές επιθετικές επιλογές με τον Παπανικολάου να δίνει τον ρυθμό και την ενέργεια που χρειαζόταν.

Οι βουτιές "αυτοθυσίας" στην άμυνα διαδέχοντας η μία την άλλη, οι Γερμανοί είχαν... πελαγώσει και ο Παπανικολάου με τρίποντο στο 4'30'' έκανε το 11-3.
Ο ρυθμός του Ολυμπιακού παρέμενε αμείωτος και... εξοντωτικός στην άμυνα και στο 8' η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια τιμή, 17-7. Ο Σπανούλης ανέβαζε στροφές στην επίθεση και το 21-11 στο 9' τον βρήκε να έχει σκοράρει 8, με το δεκάλεπτο να λήγει με 24-13 και τον Ολυμπιακό να έχει κυριαρχήσει απόλυτα και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Με μοναδική σταθερά τον Παπανικολάου, και Ουότερς, Γκριν, Λοτζέσκι και Γιανγκ ο Ολυμπιακός δεν κατέβασε ταχύτητα στην έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου και με τον Ουότερς "ζεστό" επιθετικά, στο 13' ήρθε το +11, με το σκορ στο 30-19. Η Μπάμπεργκ είχε 0/6 τρίποντα μέσω των οποίων έψαχνε διέξοδο, είχε 7 λάθη από την πίεση του Ολυμπιακού, ο οποίος με 11/16 δίποντα έκανε το ιδανικό παιχνίδι σε άμυνα κι επίθεση.

Το ημίχρονο βρήκε τον Ολυμπιακό να προηγείται με 41-32, να έχει ελέγξει ρυθμό και σκορ, να μην έχει νώσει την παραμιρκή απειλή, αλλά παρ' όλα αυτά και να μην έχει εδραιώσει μια διαφορά που θα μπορούσε και θα του έδινε μεγαλύτερη άνεση από νωρίς.

Ενα γρήγορο 4-0 στο πρώτο λεπτό του δεύτερου ημιχρόνου έφερε το +13 για τον Ολυμπιακό, 45-32 και η συνέχεια ανήκε στον Ματ Λοτζέσκι. Η... επιστροφή του στα γνωστά του στάνταρσκοραρίσματος ήρθε με ένα προσωπικό σερί 7 πόντων που έγερε τον Ολυμπιακό στο 52-38 στο 24', διατηρώντας το ευρύ του προβάδισμα.

Μια χαλάρωση στην άμυναμ ουσιαστικλα το πρώτο "κενό" τρίλεπτο του Ολυμπιακού στον αγώνα, έδωσε το δικαίωμα στη Μπάμπεργκ να πλησιάσει στο 57-50 στο 27'. Το σερί 3-10 προκάλεσε το τάιμ άουτ από τον Σφαιρόπουλο για... αφύπνιση, ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές αν και είχε δώσει πλέον το δικαίωμα στη Μπάμπεργκ να βρει επιθετικό ρυθμό και η λήξη του δεκαλέπτου βρήκε τους "ερυθρόλευκους" να προηγούνται με 65-56, διατηρώντας δηλαδή τη διαφορά ακριβώς στα επίπεδα του ημιχρόνου.

Η Μπάμπεργκ δεν τα... παράτησε αφού έβλεπε ότι κρατιόταν σε σχετικά κοντινά επίπεδα χωρίς να παίζει σπουδαία κι έτσι δυναμώνοντας τη δική της άμυνα και προκαλώντας επιθετικό μπλακ άουτ στον Ολυμπιακό, στο 33'30'' πλησίασε σε 68-63, με τον Στρέλνιεκς να δίνει πόντους και... ανησυχία στον Ολυμπιακό. Το 69-66 στο 35' με τρίποντο του Μέλι ήταν η πρώτη ηχηρή... καμπάνα να για τον Ολυμπιακό, το 71-69 στο 36' με τρίποντο του Μίλερ η... δεύτερη, με τον Ολυμπιακό πλέον να ζορίζεται εμφανώς και να ευτυχεί να έχει... σεληιασμένο τον Μπιρτς που πήρε πολύτιμα ριμπάουντ και ψύχραιμο τον Λοτζέσκι που πέτυχε κρίσιμα καλάθια.

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε σωστά, έκανε το 77-69 με σερί 6-0 στο 37'30'', με τον Καναδό να κάνει... όργια, αποκατέστησε την τάξη έχοντας βάλει και τον κόσμο στην εξίσωση και έκοψε τον αέρα των Γερμανών, εξασφαλίζοτνας μια νίκη που διακιούταν απόλυτα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Γκριν 4, Μπιρτς 15, Γιανγκ, Παπαπέτρου 6, Σπανούλης 15, Ουότερς 7, Αγραβάνης 3, Μιλουτίνοφ 2, Παπανικολάου 12(1), Μάντχαρης 6(2), Λοτζέσκι 13(1)
ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ (Τρινκιέρι): Κοζέρ 12, Μέλι 14(1), Ζήσης 13, Στάιγκερ, Τάις 2, Λο 2, Στρέλνιεκς 12(2), Βερεμένκο 3, Μίλερ 13(1), Μακ Νιλ, Χέκμαν, Ραντόσεβιτς 6

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα