Κρατάει το πλεονέκτημα η Λοκομοτίβ

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν ξεπέρασε και το εμπόδιο της Μάλαγας με το εντός έδρας 81-60 και κρατάει στα χέρια της το πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα με νίκη στην Τουρκία την τελευταία αγωνιστική επί της Νταρουσάφακα θα είναι δεύτερη χωρίς να νοιάζεται για τα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού που καιροφυλακτεί για να της πάρει το αβαντάζ.

Η Λοκομοτίβ άρχισε ένα ακόμα παιχνίδι στηριζόμενη στην πιεστική της άμυνα

και στο 3' βρέθηκε να ροηγείται με 9-2, φτάνοντας εύκολα στο αντίπαλο καλάθι μετά από κλεψίματα και με τον Μπρόκχοφ να.. σέρνει τον χορό με 5 πόντους.


Ο Πλάθα γύρισε την άμυνά του σε ζώνη και έβαλε τα πρώτα προβλήματα στους Ρώσους, ηρεμώντας ταυτόχρονα το δικό του παιχνίδι. Ο Κουζμίνσκας πήρε την Μάλαγα στις πλάτες του και την έφερε στο 13-12 στο 7' με το ημίχρονο να λήγει με 18-14 για την Λοκομοτίβ.


Η Μάλαγα είχε φέρει τον ρυθμό στα μέτρα της, είχε υποχρεώσει τον αντίπαλο σε μονόπλευρη επιθετική ανάπτυξη μόνο με τρίποντα που δεν έβρισκαν τον στόχο, ο Ουίλ Τόμας έδωσε επιθετικές λύσεις και οι Ισπανοί προσπέρασαν στο σκορ με 24-23 στο 13'.


Η μπάλα δεν περνούσε μέσα στη ρακέτα για την "Λόκο" και ο Μπαρτζώκας θέλησε τουλάχιστον να διορθώσει το σουτ, ρίχνοντας στο ματς τον Τζάνινγκ. Αυτός ήταν "ζεστός" και οδήγησε σε ένα ξέσπασμα και σερί 9-2 την ομάδα του, φέρνοντάς την στο 16'30'' να προηγείται με 34-26.


Το ξέσπασμα ήταν πρόσκαιρο, η Μάλαγα αντέδρασε σωστά, πάντα επιμένοντας στη ζώνη αλλά πηγαίνοντας και σε λογκές επιθετικές επιλογές κι έτσι αφού μείωσε σε 34-33 στο 18'30'', το ημίχρονο έληξε με 39-35 για τη Λοκομοτίβ και με ανοιχτούς λογαριασμούς.

Η Μάλαγα επέμεινε στη ζώνη που την ξαναέβαλε στο παιχνίδι, αλλά η Λοκομοτίβ βγήκε πιο διαβασμένη και ψύχραιμη στο δεύτερο ημίχρονο. Απείλησε αρχικά και από κοντά με τον Ράντολφ και όταν η προσοχή των αντιπάλων εστιάστηκε εκεί, ο Τζάνιγκ άρχισε... πυρ κατά ριπάς από το τρίποντο αυξάνοντας σταδιακά το προβάδισμα για την ομάδα του. Οι Ισπανοί επιθετικά έβρισκαν λύσεις μόνο από τον Κουζμίνσκας κι έτσι οι Ρώσοι στο 19' έφτασαν ξανά την υπέρ τους διαφορά σε διψήφια τιμή, στο 62-52 και το δεκάλεπτο έληξε με 62-55.

Ο Πλάθα άφησε τη ζώνη, αλλά το μαντου μαν αποδείχτηκε βούτυρο στο ψωμί των παικτών του Μπαρτζώκα. Περισσότερο ταλέντο, περισσότερες επιλογές, ο Κλαβέρ με τον Ντιλέινι ξαναπήραν μπρος και έτσι στο 35' η Λοκομοτίβ ήταν στο +12, 69-57 και ουσιαστικά είχε κριθεί η έκβαση του αγώνα, κάτι που επβεβαιώθηκε με το 72-57 στο 37'30''.

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ (Μπαρτζώκας): Ντιλέινι 15(2), Σίνγκετον 5(1), Ράντοφλ 10, Ντρέιπερ 5(1),Κλαβέρ 14(1), Τζάνινγκ 15(5), Βορονόφ, Ζούμπκοφ 3(1), Μπρόκχοφ 14(4)


ΜΑΛΑΓΑ (Πλάθα): Τζάκσον 6, Ντίαθ, Τόμας 7, Ντίεθ 7(1), Σουάρες 4, Καραχότζιτς, Νέντοβιτς 9(1), Βάσκεθ 2, Κουζμίνσκας 16(2), Νέσλον 4

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα