Κολοσσός - Περιστέρι 77-67

Βήμα… παραμονής έκανε ο Κολοσσός, ο οποίος επικράτησε του Περιστερίου στον "τελικό", όπως τον είχε χαρακτηρίσει ο Βασίλης Φραγκιάς, με 77-67. Οι Ροδίτες ήταν με την πλάτη στον τοίχο μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα, αλλά ξεπερνώντας το άγχος του πρώτου ημιχρόνου, βγήκαν στην επανάληψη αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη. Όπερ και εγένετο αφού με ηγέτη τον Μάρκους Χάτεν (25π.) πήραν ένα δίποντο που ενδέχεται να αποδειχθεί… "χρυσό" στο φινάλε του πρωταθλήματος. Αντίθετα, οι "πρίγκιπες της δυτικής όχθης" επανήλθαν στην… επικίνδυνη ζώνη καθώς την ίδια ώρα ο Πανελευσινιακός επικρατούσε άνετα του ΠΑΟΚ στη "Γούβα".

Το Περιστέρι ξεκίνησε το παιχνίδι με… κεκτημένη ταχύτητα από την σπουδαία νίκη της προηγούμενης εβδομάδας με αποτέλεσμα να πάρει από νωρίς κεφάλι στο σκορ (6-10 το 4'), το οποίο, όμως, δεν μπόρεσε να συντηρήσει για πολύ. Οι γηπεδούχοι πίεσαν περισσότερο στην άμυνα και σε συνδυασμό με τις καλύτερες επιλογές που είχαν στην επίθεση έκλεισαν το α' δεκάλεπτο όντας μπροστά με δύο πόντους (19-17).

Παρόλ' αυτά, η αστοχία από την περιφέρεια και ο… εκνευρισμός που υπήρχε (σ.σ.: η αναγκαιότητα της νίκης έδειχνε να αγχώνει τους παίκτες του Βασίλη Φραγκιά), ο Κολοσσός δεν μπόρεσαν να παραμείνουν σε θέση οδηγού αφοί οι "κυανοκίτρινοι" έκαναν μια μικρή αντεπίθεση με αποτέλεσμα να περάσουν μπροστά στο σκορ (23-28 στο 15').

Στα τελευταία πέντε λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, ο Κολοσσός βρήκε λύσεις από τους "κοντούς" του, οι οποίοι επωμίστηκαν το βάρος της ευθύνης και με τον Μάρκους Χάτεν σε ρόλο… ηγέτη πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας βραχεία κεφαλή (37-36).

Το "ξέσπασμα" που έψαχναν εναγωνίως οι Ροδίτες προκειμένου να πάρουν σαφές προβάδισμα για τη νίκη ήρθε στην γ’ περίοδο. Η ομάδα του Βασίλη Φραγκιά "πάτησε το γκάζι" στο 24ο λεπτό και παίρνοντας σκορ από πολλούς παίκτες κατάφερε να μετατρέψει το "εύθραυστο" +3 (42-39) σε +10 (55-45) με τη λήξη του γ' δεκαλέπτου αποκτώντας σαφές πλεονέκτημα για την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα.

Το Περιστέρι δεν σταμάτησε να παλεύει, όμως, και με μπροστάρη τον Αντώνη Μάντζαρη μπόρεσε να μειώσει στο ήμισυ τη διαφορά (62-57 στο 35') δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Η προσπάθεια των "κυανοκίτρινων" για ανατροπή των δεδομένων έμεινε, όμως, ημιτελής καθώς στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέκτησαν τον έλεγχο του ρυθμού φτάνοντας στη νίκη με 77-67.

Έτσι, ο Κολοσσός απομακρύνθηκε σημαντικά από τη διακεκαυμένη ζώνη, εν αντιθέσει με το Περιστέρι, το οποίο μπήκε και πάλι σε περιπέτειες μετά και τη νίκη του Πανελευσινιακού επί του ΠΑΟΚ.

Διαιτητές: Φούφης - Παπαπέτρου - Παναγιώτου.
Τα δεκάλεπτα: 19-17, 37-36, 55-45, 77-67.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Φραγκιάς): Γεωργαλλή 7, Κουμπούρας, Χάτεν 25 (2), Καλαϊτζής 6, Καλαμπόκης 12, Άουτερμπριτζ, Νάτζφεϊ 18 (3 τρίπ., 10 ριμπ.), Λάνγκφορντ 7, Κάπελαν, Όσμπι 2.
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Κουστένης): Παπαντωνίου 5, Κομποδιέτας 9 (2), Πάρκερ 15 (1), Κανονίδης 2, Ψαρόπουλος, Μάντζαρης 14 (4), Μίτσελ 10, Χάινς, Πέτρουλας 2, Γαλιώτος 10.

Keywords
Τυχαία Θέματα