Κολοσσός - Καβάλα 72-86

Η αντεπίθεση συνεχίζεται!...
Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε η εκτός έδρας νίκη που πανηγύρισε η Καβάλα απέναντι στον Κολοσσό (86-72) αποτελεί έναν πολύ καλό οιωνό για το μέλλον των "Αργοναυτών" στην Α1. Η ομάδα του Άγγελου Κορωνιού πέρασε σαν σίφουνας από το Βενετόκλειο και, αντέχοντας στην αντεπίθεση των γηπεδούχων, πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη, που αναπτερώνει τις ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία.

Δυναμικά ξεκίνησε το παιχνίδι η Καβάλα, η οποία εκμεταλλευόμενη την κυριαρχία της στο "ζωγραφιστό" αιφνιδίασε τους γηπεδούχους και προηγήθηκε νωρίς νωρίς με οκτώ πόντους (4-12). Όσο προσπαθούσαν οι παίκτες του Μηνά Γκέκου να περιορίσουν τη δράση των "κυανόλευκων" ψηλών στη ρακέτα, τόσο αντιμετώπιζαν μεγαλύτερα προβλήματα από την επιθετική έξαρση των Γιάννη Γκαγκαλούδη και Άντονι Γκράντι.

Έτσι, οι "Αργοναύτες" πήραν γρήγορα αέρα δέκα πόντων (15-25), ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό. Από την πλευρά του, ο Κολοσσός προσπαθούσε να βρει λύσεις, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα αφού τα ατού του ήταν καλά κλεισμένα από την άμυνα της Καβάλας.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι "θαλασσί" μπόρεσαν σιγά - σιγά να αποκτήσουν τον έλεγχο του ρυθμού, αλλά τα εντυπωσιακά ποσοστά των φιλοξενούμενων στα σουτ δύο πόντων (16/25) δεν τους επέτρεπαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Παρόλ' αυτά, η "ψαλίδα" έκλεισε στο μισό με το +5 (37-42) του πρώτου ημιχρόνου να αφήνει… ανοιχτούς λογαριασμούς, εν όψει της επανάληψης.

Όσο νωθρά ξεκίνησε το παιχνίδι, τόσο δυναμικά μπήκε στο παρκέ στο δεύτερο ημίχρονο ο Κολοσσός, αφού με ένα μικρό σερί 6-0 κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ για πρώτη φορά στην αναμέτρηση (43-42 στο 22'). Η καλή άμυνα πάνω στον Γιάννη Γκαγκαλούδη, αλλά και ο έλεγχος των ριμπάουντ επέτρεψαν στους "θαλασσί" να ελέγξουν τον ρυθμό και με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια (60-60).

Η τελευταία περίοδος, όμως, ανήκε ολοκληρωτικά στους φιλοξενούμενος. Οι παίκτες του Άγγελου Κορωνιού κυριάρχησαν στο παρκέ, και με τον νεοαποκτηθέντα Κίερον Ατσάρα να συμβάλλει τα μέγιστα σκοράροντας 13 πόντους, άλωσαν το Βενετόκλειο επικρατώντας με 86-72.

Διαιτητές: Σχινάς - Καρακατσούνης - Γεωργιάδης.
Τα δεκάλεπτα: 15-25, 37-42, 60-60, 72-86.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Γκέκος): Γεωργαλλής 7 (1), Κουμπούρας 10 (2), Χάτεν 5, Καλαϊτζής 4, Βουγιούκας, Αυγενικός, Καλαμπόκης 12, Κουκουλάς 9 (1), Νάτζφεϊ 12, Λάνγκφορντ 13 (8ασ.).
ΚΑΒΑΛΑ (Κορωνιός): Πάνος 4, Αράπης, Καλαμπάκας 2, Στεφανίδης 4, Γκράντι 14 (3), Μίτροβιτς 9 (2), Γκαγκαλούδης 14 (9 ασ.), Κρστέφσκι 5, Κόλεμαν 21, Ατσάρα 13.

Keywords
Τυχαία Θέματα