Κένι Γκάμπριελ στο Basketblog: «Δύσκολο να χωρέσεις στα παπούτσια του Γκιστ»

Ήρθε στην χώρα μας με μία δύσκολη αποστολή και αυτή δεν ήταν άλλη από το να καλύψει το κενό του Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος για το επόμενο τετράμηνο τουλάχιστον θα απουσιάσει λόγω τραυματισμού. Λίγες ώρα μετά την άφιξή του στην χώρα μας μάλιστα, έπαιξε και το πρώτο του παιχνίδι με την πράσινη φανέλα, επιστρέφοντας στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρωλίγκας, με το ντεμπούτο του να συνδυάζεται με νίκη επί της Νταρουσάφακα και τον ίδιο να δείχνει διάθεση μεν, αλλά και πως χρειάζεται τον χρόνο του για να προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον.

Ο Κένι Γκάμπριελ, μιλάει

στο Basketblog.gr για το πρώτο το ματς με το «τριφύλλι» στο στήθος, καθώς και το τι σήμαιεν για τον ίδιο η πρόταση του Παναθηναϊκού. Αναφέρεται στον καινούργιο του ρόλο, καθώς και τον ανάγκασε να αποχωρήσει τόσο νωρίς μέσα στη σεζόν από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, έστω κι αν η συγκυρία αποδείχθηκε ευνοϊκή για τον ίδιο.

Κένι, αρχικά ήταν το πρώτο σου παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Ποιο είναι το συναίσθημα που βιώνεις;

Νιώθω καταπληκτική, είμαι χαρούμενος αρχικά που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα κι έπειτα που είχα τη δυνατότητα να παίξω ξανά σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Χαίρομαι πολύ, λοιπόν, που αυτό το ντεμπούτο συνδυάστηκε με νίκη.

Ποια ήταν τα πιο σημαντικά σημεία αυτής της νίκης;

Ήμασταν εξαιρετικοί στο πρώτο ημίχρονο και βρεθήκαμε σε μία καλή απόσταση, αλλά φαινόταν να είμαστε πιο αργοί στην τρίτη περίοδο. Αυτό μάλλον έδωσε τη δυνατότητα στους αντιπάλους μας να επιστρέψουν, στο τέλος όμως εμείς ήμασταν εκείνοι που θα κέρδιζαν.

Ποια ήταν η πρώτη σου σκέψη, όταν άκουσες την πρόταση του Παναθηναϊκού;

Ήμουν τρομερά ευτυχισμένος. Δεν μπορούσα στην αρχή να συνειδητοποιήσω, ότι κέρδιζα την ευκαιρία του να αγωνιστώ σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο, όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Ήμουν τόσο ενθουσιασμένος που, τη μέρα πριν έρθω στην Αθήνα, είναι ζήτημα αν κατάφερα να κοιμηθώ μία ώρα. Ανυπομονούσα να γίνω μέλος αυτής της ομάδας.

Μπορείς να μας πεις τι μπορεί να προσφέρει ο Κένι Γκάμπριελ;

Θεωρώ περίπου τα ίδια με τον Τζέιμς Γκιστ. Τον έχω παρακολουθήσει και έχω παίξει εναντίον ως παίκτης του Ρεθύμνου, για να διαπιστώσω πως είναι ένας καταπληκτικός παίκτης σε κάθε του δράση στο παρκέ. Ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο να… χωρέσω στα παπούτσια για όσο καιρό απουσιάσει, αλλά πρέπει να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να καλύψω το κενό του.

Θέλεις, δηλαδή, να επιβάλεις τη δική σου προσωπικότητα στην ομάδα;

Αυτός είναι ο στόχος μου. Θα προσπαθήσω να παλεύω σε κάθε αγώνα για να δείχνω πόσο σημαντικός μπορώ να γίνω, ώστε να αποτελέσω ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της ομάδας.

Τι δε δούλεψε καλά για σένα στη Λοκομοτίβ Κουμπάν, με αποτέλεσμα να αποχωρήσεις;

Δε γίνεται να «κολλήσεις» σε κάθε κατάσταση που προκύπτει. Ένας αθλητής μπορεί να προσαρμοστεί άνετα σε ένα περιβάλλον, αλλά μπορεί και να μην τα καταφέρει. Το σίγουρο είναι πως πάντα προσπαθεί να ανταποκριθεί. Δεν ήμουν μάλλον ικανός να βοηθήσω τη Λοκομοτίβ με τον τρόπο που πίστευα και απλώς δεν κατάφερα να στεριώσω σε αυτή την ομάδα.

Σου έδωσε κάποια ιδιαίτερη συμβουλή ο κόουτς Πασκουάλ πριν το ματς;

Όχι, μου είπε απλώς να είμαι ο εαυτός μου, γιατί ακόμη μαθαίνω το ρόλο μου σε αυτή την ομάδα. Θα είμαι πιο έτοιμος μελλοντικά, όταν προσαρμοστώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα