Κέι Σι Ρίβερς στο basketblog: «Πρέπει να βρούμε κίνητρο»

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν κατάφερε να πάρει την νίκη κόντρα στο Ολυμπιακό και παρότι στο τέλος πάλεψε, δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί ούτε το +12 από τον πρώτο αγώνα. Παρόλα αυτά ο Κέι Σι Ρίβερς ήταν από τους κορυφαίους στο παρκέ του ΣΕΦ τελειώνοντας την αναμέτρηση με 17 πόντους.

Ο Αμερικάνος της «βασίλισσας» μίλησε στο basketblog και αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο

που έχει η ομάδα της Μαδρίτης στη συνέχεια, στην αντιπαλότητα του Ολυμπιακού με την Ρεάλ, αλλά και στην ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί των «ερυθρόλευκων». Τέλος μας αναλύει την επιλογή του να ξαναγυρίσει στην Ρεάλ, όταν η Μπάγερν αποκλείστηκε από την συνέχεια της Ευρωλίγκας.

-Ποιος είναι ο λόγος της ήττας σήμερα;

«Η επιθετικότητα του Ολυμπιακού. Είχαν μεγάλο κίνητρο για την νίκη ώστε να «μπούνε στην κούρσα» για να πάνε στα «πλέι οφ» βγήκαν έξω έτοιμοι να παλέψουν και το κάνανε από την αρχή μέχρι το τέλος. Από το ξεκίνημα του αγώνα μείναμε πίσω και μετά ήταν πολύ δύσκολο να επανέλθουμε».

-Τώρα το πράγμα πάντως δυσκόλεψε για την Ρεάλ…

«Είναι δύσκολο για τους πάντες σε αυτόν τον όμιλο και όλοι παλεύουν για τις θέσεις που οδηγούν στα «πλέι οφ». Εμείς έχουμε δύο δύσκολα παιχνίδια, ένα εντός και ένα εκτός, όπως και ο Ολυμπιακός, αλλά και άλλες ομάδες. Εμείς πρέπει να βρούμε κίνητρο και να πάρουμε τις νίκες στα εναπομείναντα παιχνίδια. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά δεν το περιμένουμε κιόλας να είναι εύκολο».

-Έχεις βαρεθεί λίγο να παίζετε κόντρα στον Ολυμπιακό κάθε χρονιά;

«Χαχα, όχι δεν θα το έλεγα. Είναι όμορφο το να είσαι μέρος της ιστορίας αυτών των αγώνων και να ζεις αυτήν την «εχθρότητα» ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ρεάλ. Σίγουρα δεν είναι όπως τα παιχνίδια Μπάρτσα-Ρεάλ, είναι όμως η αντιπαλότητα μεταξύ δύο ομάδων που παίζουν για τον τίτλο κάθε χρονιά και παλεύουν κάθε χρόνο για αυτό, οπότε είναι ιστορικό το να είσαι κομμάτι του Ρεάλ-Ολυμπιακός».

-Πόσο αρέσει σε έναν παίκτη το να παίζει σε ένα γήπεδο γεμάτο κόσμο που φωνάζει ασταμάτητα;

«Είναι πολύ διασκεδαστικό. Για μένα είναι σαν να είμαι πίσω στο κολλέγιο και αυτό είναι κάτι στο οποίο είμαι συνηθισμένος από εκεί. Άλλοι το έχουν ζήσει παίζοντας σε Ολυμπιακούς αγώνες, άλλοι με τις Εθνικές τους, άλλοι σε προηγούμενες ομάδες. Είναι συναρπαστικό πάντως το να παίζεις σε τέτοια ατμόσφαιρα».

-Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου και ξανά Ρεάλ. Πες μου λίγο για αυτό…

«Ποτέ δεν ξέρει τι σου επιφυλάσσει το μέλλον. Στο τέλος της χρονιάς το θέμα έφυγε λίγο και από τα χέρια μου και από τα χέρια της Ρεάλ. Ο καθένας πρέπει να κάνει ότι θεωρεί καλύτερο για την καριέρα του και στη Ρεάλ αισθάνομαι όμορφα και πιστεύω πως η επιλογή μου να γυρίσω ήταν η καλύτερη απόφαση που θα μπορούσα να πάρω».

Keywords
Τυχαία Θέματα