Κατέβασαν τον διακόπτη στην Ρόδο;

Μέχρι πριν λίγο καιρό την λέγαμε ομάδα θαύμα και πρότυπο! Αλλά πλέον στην Ρόδο και στο σμαραγδένιο νησί υπάρχει ήδη γκρίνια για την επόμενη μέρα. Ο Κολοσσός αλλάζει σελίδα με τρόπο που προκαλεί ερωτηματικά όμως. Η ομάδα θαύμα είναι άγνωστο πλέον γιατί ρίχνει τόσο πολύ ταχύτητα. Μιλάμε για ένα Κολοσσό που με τον Σφαιρόπουλο στον πάγκο έφτιαξε μια ομάδα πρότυπο που ανέδειξε και Έλληνες παίκτες και δεν στηρίχθηκε στους Αμερικανούς λαβράκια για να έχει μια πολύ καλή πορεία και να φτάσει στο σημείο να κερδίζει και εκτός έδρας περισσότερους αγώνες και από τους μεγάλους.

Και

μια ομάδα πρότυπο διοικητικά με την ομάδα της Ρόδου να πηγαίνει μέχρι εκεί που έφτανε το πόδι της στο μπάτζετ και έχοντας κάνει τρομερή δουλειά με τον Κώστα Κώτση βασικά στο κομμάτι αυτό και του προϋπολογισμού της. Και έτσι ο Κολοσσός μάζευε ακόμα και 300 χορηγούς πόρτα πόρτα και δεν άφηνε ούτε και το χιλιάρικο να πέσει κάτω. Και έτσι είχε μια υγιή ομάδα με ένα φυσιολογικό μπάτζετ και δεν περίμενε τον μάγο με τα δώρα ή σώνει και καλά την χορηγία του ΟΠΑΠ.

Ακόμα και με την αλλαγή προπονητή και μια μικρή μείωση του μπάτζετ, ο Κολοσσός με τον Φραγκιά στον πάγκο ήταν εξίσου μια πολύ δυνατή ομάδα κάνοντας μια τρομερή σεζόν. Και κέρδισε και την συμμετοχή στο Γιούροκαπ που θα έπρεπε να είναι το επιστέγασμα για όλους της μεγάλης επιτυχίας και δουλειάς χρόνων. Τελικά ο Κολοσσός δεν θα παίξει στο Γιουροκαπ και δεν είμαστε σίγουροι για το γιατί.

Σαφώς υπάρχει το γηπεδικό αλλά το πίεσε να βρει άκρη; Πίεσε η ομάδα της Ρόδου για να γίνουν οι εργασίες στο νέο γήπεδο της Ρόδου που είναι σχεδόν έτοιμο ή έστω στο Βενετόκλειο μια μικρή επέκταση; Μιλάμε για μια ομάδα στολίδι που πρέπει να έχει ένα γήπεδο 3000 θέσεων τουλάχιστον και που θα μπορούσε σε ένα μεγαλύτερο όπως ήταν και το αρχικό πλάνο και των τοπικών αρχών να φιλοξενήσει και αγώνες μικρών ευρωμπάσκετ ή άλλες μεγαλές διοργανώσεις και τουρνουά.

Και πάλι όπως και να έχει όμως, για να επιστρέψουμε στην αρχική μας σκέψη, είναι μεγάλο λάθος να μην παίζει μια ομάδα από ένα πανέμορφο μάλιστα νησί στην Ευρώπη. Αυτή είναι η χαρά και η πεμπτουσία του μπάσκετ και του αθλητισμού. Να ακουστεί και αθλητικά η Ρόδος στην Ευρώπη. Εκτός αν είναι αρκετό ότι είναι ένας από τους καλύτερους παγκοσμίως τουριστικούς προορισμούς. Αλλά δεν είναι έτσι.

Αυτό ισχύει σαφώς και είναι χαρά μας να πηγαίνουμε και εμείς στην Ρόδο, αλλά θα έπρεπε να παίζει ο μπασκετικός Κολοσσός στην Ευρώπη και να διαφημίζεται ακόμα περισσότερο και από αθλητικής πλευράς το σμαραγδένιο νησί. Και αυτή είναι και η χαρά πιστέυω του κόσμου σε τελική ανάλυση. Και τελικά ενώ ο Κολοσσός είχε φτιάξει μια υγιή ομάδα και πολλοί Έλληνες παίκτες ήθελαν να πηγαίνουν στην Ρόδο για να παίξουν, φέτος η ομάδα δεν θα παίξει ούτε στη Ευρώπη, μείωσε απότομα το μπάτζετ, ακούσαμε για οικονομικά προβλήματα και άλλα πολλά σχετικά. Και το ερώτημα είναι τι έγινε το περίφημο πλάνο των χορηγών; Τι άλλαξε και τι πήγε αν πηγε στραβά;

Γιατί αυτή η στροφή και η κατακόρυφη μείωση του μπάτζε

Keywords
Τυχαία Θέματα