Και νεκρός στο Ρίο εν μέσω της λαμπαδηδρομίας (pic + vid)

Συνεχίζονται τα έντονα περιστατικά βίας και χάους στο Ρίο, με τους Ολυμπιακούς Αγώνες να κάνουν έναρξη λίγο μετά τις 2 τα μεσάνυχτα, με τις αποστολές να έχουν σχεδόν όλες φτάσει στην Βραζιλία. Έτσι, μετά τους χθεσινούς (4/8) πυροβολισμούς στην άφιξη της ομάδας μπάσκετ της Κίνας, η σημερινές πληροφορίες μιλάνε για ένα νεκρό.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος υποπρόξενος Μάρκος Σέζαρ Φέρες Μπράγκα

με την οικογένεια του βρισκόταν σε ένα αυτοκίνητο στην διάρκειας της λαμπαδηδρομίας στην περιοχή της «Μπάρα ντε Τιχούκα», όταν αυτό κόλλησε στην κίνηση. Έτσι βρήκε την ευκαιρία μια συμμορία με μηχανάκια να πλησιάσει το όχημα και να σπάσει το τζάμι, και με παρατεταμένο το όπλο να του ζητήσει το όπλο του. Ο διπλωμάτης δεν έχασε την ψυχραιμία του, και όντας γνώστης πολεμικών τεχνών (jiu jitsu), με μια αστραπιαία κίνηση άρπαξε το όπλο από τον δράστη και τον πυροβόλησε, όπως ανακοίνωσε το 31ο αστυνομικό τμήμα.

Ο Μάρκος Σέζαρ Φέρες Μπράγκα είναι βραζιλιάνος και δεν έχει σχέση με τους Ολυμπιακούς αγώνες, ενώ ο δράστης έπεσε νεκρός, με την πλευρά της Ρωσίας μέσω της εφημερίδας «USA TODAY Sports» να αρνείται το συγκεκριμένο περιστατικό, τονίζοντας ότι δεν κανένας από την αποστολή της δεν συμμετείχε σε τέτοιο γεγονός. Ωστόσο, με ένα ακόμα περιστατικό να προστίθεται η ανησυχία για την ασφάλεια των αποστολών γίνεται ακόμα μεγαλύτερα.

Rio Olympics gun drama as Russian diplomat in deadly shooting during torch relay. https://t.co/o6OppVFE98 pic.twitter.com/qH1jUjXyed

— Report UK (@ReportUK) August 5, 2016

Police in Rio de Janeiro said a Russian diplomat trying to repel an attempted robbery… https://t.co/x5v3ODx1QT

— hippyoff (@hippyoff) August 5, 2016

A Russian diplomat has allegedly been involved in a deadly struggle with an armed thief in Rio. #Rio2016 https://t.co/kiLQrJfpCJ

— 7 News Adelaide (@7NewsAdelaide) August 5, 2016
Keywords
Τυχαία Θέματα