Καμπερίδης στο basketblog: "Θα αρπάξω την ευκαιρία και θα επιστρέψω έτοιμος"

Στην φετινή ΑΕΚ των συνεχόμενων αλλαγών, προσώπων και στόχων, τίποτα δεν εκπλήσσει. Η εξέλιξη με τον Μιχάλη Καμπερίδη πάντως είχε... απ' όλα. Και την ανανέωση του συμβολαίου του νεαρού διεθνή για τρία χρόνια και τον ταυτόχρονο δανεισμό του στην ισπανική Ουέσκα, που αγωνίζεται στη LEB, τη δεύτερη κατηγορία. Ο Καμπερίδης λίγες ώρες μετά τις συμφωνίες αυτές και ετοιμαζόμενος για το ταξίδι στην Ισπανία, το πρωί της Κυριακής, μίλησε στο basketblog για το

νέο κεφάλαιο που ανοίγεται στην καριέρα του, αλλά και για το υπάρχον που δεν κλείνει, αυτό της ΑΕΚ.

- Η εξέλιξη της ανανέωσης του συμβολαίου σου με την ΑΕΚ και της "μετακόμισής" σου στην Ισπανία ήταν όσο ξαφνική φάνηκε στον κόσμο;

"Εντάξει, δεν ήταν ότι έγιναν σε μια μέρα όλα αυτά. Εϊχαμε συζητήσεις τον τελευταίο καιρό και καταλήξαμε σε αυτή την απόφαση από κοινού με τον προπονητή, τη διοίκηση και τον εκπρόσωπό μου Γιώργο Πάνου. Πιστεύω ότι το ισπανικό πρωτάθλημα έστω και στη LEB είναι μια μεγάλη ευκαιρία, ο ρυθμός του μπάσκετ που παίζεται εκεί μου ταιριάζει και προσδοκώ να προσαρμοστώ γρήγορα και να τα καταφέρω".

- Ποιό ήταν το κεντρικό νόημα όσων συζητήσατε αυτό τον καιρό;

"Σϊγουρα μου έδωσαν να καταλάβω ότι με πιστεύουν τόσο η διοίκηση όσο και ο προπονητής και μου το έδειξαν και εμπράκτως ανανεώνοντας το συμβόλαιό μου για άλλα τρία χρόνια. Οι στόχοι της ομάδας πλέον έχουν γίνει αρκετά ψηλοί και για μένα θα ήταν καλύτερο να κάνω αυτό το βήμα που συμφωνήσαμε. Πιστεύω ότι είναι καλή επιλογή το να φύγω τώρα και να πάω κάπου να παίξω μέχρι το τέλος της σεζόν και ελπίζω να δικαιωθώ κι εγώ και να δικαιώσω και όλους τους άλλους.
Ξέρεις, μίλησα αρκετά και με τον Ινκγλις που έχει κάνει μεγάλη καριέρα στην Ισπανία και μου είπε ότι είναι πολύ υψηλό το επίπεδο ακόμα και στη δεύτερη κατηγορία και σίγουρα θα με ωφελήσει".

- Είχες σκεφτεί ποτέ τόσο μεγάλες αλλαγές όταν πήγαινε το καλοκαίρι στην ΑΕΚ;

"Ούτε στο ελάχιστο, σε καμία περίπτωση δεν περίμενα τίποτα απ' όλα αυτά. Εγώ είχα χαρεί απίστευτα όταν έκλεισα στην ΑΕΚ γιατί όπως έχω πει ήταν και όνειρό μου να φορέσω αυτή τη φανέλα. Από 'κει και πέρα όλοι ξέρετε πώς άρχισε η ομάδα και πώς άλλαξε στην πορεία. Από την πρώτη ημέρα εγώ ήθελα να βοηθάω την ομάδα σε κάθε της βήμα, από την προπόνηση μέχρι τους αγώνες. Τελικά φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, ήρθαν έτσι τα πράγματα και ελπίζω να μου βγει σε καλό".


- Υπήρξαν στιγμές που απογοητεύτηκες αυτούς τους μήνες, που πείσμωνες επειδή περίμενες αλλιώς τα πράγματα;

"Ο κάθε παίκτης που βλέπει την ομάδα του να μην πηγαίνει πολύ καλά και να νιώθει ότι δε μπορεί να τη βοηθήσει, μπορεί να νιώσει απογοήτευση. Εμείς δεν αρχίσαμε όσο καλά περιμέναμε και εγώ που για οποιονδήποτε λόγο δε μπορούσα να βοηθήσω όσο ήθελα και πίστευα, δεν ένιωθα καλά. Το βέβαιο όμως είναι ότι η όποια απογοήτευση δεν πρέπει να φέρνει ακκή νοοτροπία, παρά μονο μεγαλύτερη και πιο έντονη προσπάθεια. Ετσι και τώρα, βλέπω ότι μου δίνεται μια ευκαιρία να βελτιωθώ, να δείξω κάποια πράγματα και να επιστρέψω με το καλό έτοιμος να προσφέρω στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο".

- Οσοι είσαστε από την αρχή στην ΑΕΚ πάντως έχετε ζήσει μεγάλες αλλαγές σε μικρό χρονικό διάστημα και εν μέσω αγώνων.

"Εχουν γίνει και ακόμα γίνονται πολύ μεγάλες αλλαγές στην ΑΕΚ. Αλλάζουν παίκτες, άλλαξε προπονητή, αλλάζουν στόχοι, αλλάζουν... όλα. Νιώσαμε περίεργα αρκετές φορές, αλλά όλοι με τον εγωισμό μας μέναμε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας, κάναμε ό,τι έπρεπε, παλεύαμε και δε μας απασχολούσαν όσα συνέβαιναν αλλά το πώς θα βοηθάμε την ομάδα αφού οι υποχρεώσεις έτρεχαν και οι αγώνες ήταν σε εξέλιξη. Και πάντα προσπαθούσαμε όποιος ερχοταν να τον βοηθήσουμε να προσαρμοστεί να τον κάνουμε να νιώσει... οικογενειακά για να βοηθήσει την ομάδας".

- Ετσι όπως ήρθαν τα πράγματα τονώνεται και η αυτοπεποίθησή σου;

"Ναι, με οπλίζει με κουράγιο αυτή η εξέλιξη, το ότι μου έδειξαν ότι με πιστεύουν. Νιώθω καλά, είμαι σε καλή κατάσταση και έχω ζήσει και μάθει πολλά αυτό το διάστημα στην ΑΕΚ. Θέλω να ευχαριστήσω και τον κόουτς Ζιάγκο και τον κόουτς Σάκοτα, γιατί και από τους δύο έμαθα πολλά και όλα αυτά μόνο σε καλό μπορούν να μου βγουν".

- Πιστεύεις ότι κάθε εμπόδιο είναι για καλό;

"Γι' αυτό είμαι σίγουρος. Ξέρεις, έχω περάσει πολλά εμπόδια μέχρι στιγμής στη ζωή μου και στη μπασκετική μου καριέρα, α και αυτή ακόμα είναι στο ξεκίνημά της. Εϊμαι σίγουρος για τον εαυτό μου ότι οποιοδήποτε εμπόδιο κι αν βρίσκω θα είμαι αποφασισμένος να το ξεπεράσω και θα κάνω τα πάντα γι' αυτό".

- Η καριέρα σου θεωρείς ότι είαι εντός της πορείας που έχεις σχειδάσει;

"Ναι, πιστεύω ότι είμαι στον σωστό δρόμο, αλλά και ότι έχω να διανύσω πάρα πολύ δρόμο ακόμα. Οσο περνάει ο καιρός μαθαίνω και έχω πολλά να μάθω ακόμα. Ελπίζω αυτό το βήμα που θα κάνω τώρα να με βοηθήσει όσο υπολογίζω και να επιστρέψω έτοιμος να ανταποκριθώ στους στόχους και τις προσδοκίες που υπάρχουν".

Keywords
Τυχαία Θέματα