Ισπανοί και Σλοβένοι στο πλευρό της FIBA!

Η μία μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές ομοσπονδίες μπάσκετ τάσσονται επισήμως στο πλευρό της FIBA με επιστολές που στέλνουν προς την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Σήμερα πήραν σειρά η ισπανική και η σλοβένικη, με τους Ισπανούς να έχουν ιδιαίτερη... βαρύτητα αφού η Ευρωλίγκα είναι η αγαπημένη των συμπατριωτών τους. Το μήνυμα που στάλθηκε προς την ACB έλεγε ότι πρέπει να επιβάλλει στις ομάδες της τη συμμετοχή

στις διοργανώψσεις της FIBA, αναλογιζόμενη το βάρος της ευθύνης που θα υπάρξει αν με δική της υπαιτιότητα απβοληθεί η Εθνική ομάδα της χώρας από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Οι Σλοβένοι με μακροσκελέστατη επιστολή προς τη FIBA, "αποκήρυξαν" την Ευρωλίγκα, διαβεβαιώνοντας ότι καμία δική τους ομάδα δεν υπέγραψε συμβόλαιο με το Eurocup και ότι η όποια συμφωνία υπάρχει είναι της Αδριατικής Λίγκας, η οποία έχει δική της νομική υπόσταση.

Επισήμαναν την πλήρη ταύτισή τους με το εγχείρημα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και την προσήλωσή τους στους διεθνείς νόμους του αθλήματος και κατέληξαν λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψουν ενέργειες που θα θέσουν σε κίνδυνο την διεθνή εκπροσώπηση της χώρας μέσω των Εθνικών ομάδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα