Ιδιοκτήτης λόγω... καταγωγής ο Στούνταμαϊρ

Τα χνάρια του Μπορίς Ντιό σκέφτεται να ακολουθήσει ο Αμάρ'ε Στούνταμαϊρ και να γίνει ιδιοκτήτης ευρωπαϊκής ομάδας, καθώς ο Αμερικανός ανήκει σε ένα γκρουπ ανθρώπων, το οποίο θα αναλάβει την ιδιοκτησία της Χάποελ Ιερουσαλήμ. Αυτός που το έκανε πράξη πρώτος είναι ο Γάλλος παίκτης των Σαν Αντόνιο Σπερς, ο οποίος έχει αναλάβει τη Μπορντό, ενώ και ο συμπαίκτης του στους στα "σπιρούνια", Άντονι Πάρκερ είναι αντιπρόεδρος της Βιλερμπάν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αμάρ'ε Στούνταμαϊρ, οποίος έχει εβραϊκές ρίζες από την πλευρά της μητέρας του, επισκέφτηκε

το Ισραήλ από τον Ιούλιο του 2010, λέγοντας ότι οι Άγιοι Τόποι πάντα ήταν ψηλά στη λίστα του, ώστε να τους επισκεφτεί και τίποτα δεν μπορούσε να τον κρατήσει μακριά από αυτούς. Έτσι, η ιδιοκτησία της Χάποελ Ιερουσαλήμ του δίνει τη δυνατότητα να έρθει ακόμα πιο κοντά με τη συγκεκριμένη περιοχή.

Μάλιστα, ο Αμερικανός δεν κρύβει την περηφάνια του για το χριστιανικό υπόβαθρο που απέκτησε, τονίζοντας πως η γνώση του από μικρός ότι είναι Εβραίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στον τρόπο που μεγάλωσε, ενώ παράλληλα σημείωσε πως διοχετεύει πάντα πνευματικότητα μέσα από τον τρόπο που αγωνίζεται στα παρκέ.

Αυτός, που ηγείται του γκρουπ που θέλει να αναλάβει τη Χάποελ είναι ο Όρι Αλλόν, ο οποίος ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο τουίτερ την Παρασκευή πως είναι πολύ περήφανος που θα συνεργαστεί με τον Αμάρε Στούνταμαϊρ, ώστε να χτίσουν ένα υποσχόμενο μέλλον για το σύλλογο. Από την πλευρά του ο 31χρονος σούπερ σταρ της Νέας Υόρκης απάντησε με τον ίδιο τρόπο στον δικό του λογαριασμό, τονίζοντας τον ενθουσιασμό του γι αυτή τη συνεργασία.

Ο Αμάρ'ε Στούνταμαϊρ αγωνίζεται στο ΝΒΑ από το 2003, όταν κι έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα των Φοίνιξ Σανς. Την ίδια χρονιά αναδείχθηκε καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης και μέλος της καλύτερης ομάδας. Έχει αγωνιστεί σε 6 Ολ Σταρ Γκέιμ (2005, 2007-11), το 2007 ψηφίστηκε στην καλύτερη ομάδα του ΝΒΑ, ενώ 4 χρονιές (2005, 2008, 2009, 2010, 2011) ήταν στη δεύτερη καλύτερη ομάδα.

Με την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα, που έγινε στο Λας Βέγκας, ενώ ήταν δεύτερος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Από το 2010 αγωνίζεται στη Νέα Υόρκη, με την οποία στόχος του είναι να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα!

Keywords
Τυχαία Θέματα