Η "ψυχή" του δεν έφτασε αυτήν την φορά (78-82)...

Ο ΠΑΟΚ στάθηκε για άλλη μία φορά "ψυχωμένος", παίζοντας με απαράμιλλο πάθος απέναντι σε μία πανίσχυρη ομάδα, που στόχος της είναι η κατάκτηση του φετινού Eurocup. Κάτι η ποιότητα της Χίμκι, όμως, καθώς και το σερί 10-0 που έκανε μόλις στα πρώτα 2:30 λεπτά της τέταρτης περιόδου (το σκορ έγινε τότε 54-67), έμελλαν να φέρουν το ματς με την πλευρά των Ρώσων, καθώς όσο κι αν... έτρεξαν μετά οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου, δεν προλάβαιναν να αποτρέψουν την εντός

έδρας ήττα, η οποία είχε ως τελικό σκορ το 78-82. Το σύνολο του Κουρτινάιτις, διαθέτοντας πολλές λύσεις, είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, προεξάρχοντος του Χάνικατ με 14, ενώ Κόπονεν και Πατέεφ είχαν από 13 πόντους. Τους γηπεδούχους, οι οποίοι πλήρωσαν τα πολλά χαμένα επιθετικά ριμπάουντ (τα επιθετικά ήταν συνολικά 3-16), οδήγησαν Κάρτερ και Λάνγκφορντ, με 17 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να δείχνει να μπορεί να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα, παίρνοντας στην αρχή λύσεις από τους Βον και Σαλούστρο, με τον Βαγγέλη Μαργαρίτη να κάνει το 9-8 στα μέσα της περιόδου. Κάπου εκεί, ήρθε ένα «ξέσπασμα» των φιλοξενούμενων, οι οποίοι χάρη στην πολύ καλή παρουσία σε εκείνο το σημείο των Πατέεφ και Χάνικατ, «έτρεξαν» ένα σερί 12 αναπάντητων πόντων, με τον Κόπονεν να διαμορφώνει το 9-20. Εκεί χρειαζόταν άμεση απάντηση και ήρθε, με τους Λάνγκφορντ, Μαργαρίτη και Τσόχλα να βοηθούν να μειωθεί η διαφορά στους τέσσερις (16-20), πριν οι Πόποβιτς και Ράις κάνουν το 16-24 της πρώτης περιόδου.

Αυτό θα μπορούσε να προϋποθέτει μία ώθηση για τους παίκτες του Κουρτινάιτις. Κι όμως, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που σταδιακά ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση στο δεύτερο δεκάλεπτο, αφού δεν πλήρωσε αρχικά την αδυναμία του απέναντι στα μεγάλα ρωσικά κορμιά, που έδωσαν στους φιλοξενούμενους πολλά επιθετικά ριμπάουντ. Συνολικά, η Χίμκι ανανέωσε την επίθεσή της εννέα φορές. Ο Λάνγκφορντ συνέχισε να δίνει μεγάλες «μάχες» στη ρακέτα και να ηγείται της ομάδας του, προκειμένου η ομάδα του να προηγηθεί στο 16’ με 31-30. Οι δύο ομάδες, από εκείνο το σημείο και έπειτα, άρχισαν να πηγαίνουν χέρι-χέρι, με τον Βον να βοηθά στη ρακέτα τον Λάνγκφορντ, παρά τα πολλά χαμένα ριμπάουντ, και τους Ράις, Ντέιβις και Μόνια να οδηγούν την Χίμκι. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, ήταν ένα ημίχρονο στην ισοπαλία (40-40).

Το τρίτο δεκάλεπτο δεν κύλησε διαφορετικά, όσον αφορά τη διακύμανση του σκορ, σε σύγκριση με τα τελευταία πέντε λεπτά του πρώτου μέρους. Οι δύο ομάδες, παίζοντας σκληρά (αποτέλεσμα σε αυτήν την περίοδο ήταν ήδη τρεις παίκτες από κάθε πλευρά να έχουν τρία φάουλ, και άλλο ένα προστίθεται στον Κακαρούδη), αλλά παράλληλα θελκτικό μπάσκετ, συνέχισαν να βαδίζουν μαζί, με το προβάδισμα να αλλάζει πολλές φορές χέρια. Ο ΠΑΟΚ μείωσε κατά πολύ τη δυνατότητα της αντιπάλου του να πάρει δεύτερες ευκαιρίες (εκτός από το τελευταίο λεπτό, όπου η Χίμκι πήρε τρία απανωτά επιθετικά ριμπάουντ), με τους Λάνγκφορντ και Βον να συνεχίζουν να βγάζουν πολλή ενέργεια απέναντι σε εξαιρετικούς αντιπάλους, όπως ο Λοβέρν, ο Ντέιβις, ο Μόνια και ο Πατέεφ. Στο θέμα του σκοραρίσματος, ήρθαν αρκετές λύσεις από τον Κακαρούδη, που αποτέλεσε τον παράγοντα «Χ», όταν οι βασικότεροι κίνδυνοι για την αντίπαλη άμυνα, από πλευράς Θεσσαλονικέων, «σίγησαν». Από την άλλη, Κόπονεν και Πόποβιτς ήταν οι παίκτες που πρωταγωνίστησαν, με τον δεύτερο και να «υπογράφει» με την κλάση του το 54-57 υπέρ της ομάδας του.

Αυτό το μικρό προβάδισμα, ίσως όντως να έδωσε ώθηση στους Ρώσους να θελήσουν να «καθαρίσουν» το ματς. Στα πρώτα 2:30 λεπτά, με τον Πόποβιτς να δημιουργεί και να εκτελεί, καθώς και τους Χάνικατ, Ογκουστίν να βοηθούν, ένα σερί 13-0 διαμόρφωσε το 54-67. Ο ΠΑΟΚ, όμως, είναι γνωστό πως δεν τα παρατά ποτέ. Ο Κάρτερ να σημείωσε 10 πόντους από εκείνο το σημείο, μέχρι τα 2:30 λεπτά πριν το φινάλε, και έδωσε το «σύνθημα» στους συμπαίκτες του, προκειμένου να κάνει ο Όντουμ το 70-75, δύο λεπτά πριν την εκπνοή. Ο Πατέεφ, σε μία από τις άψογες συνεργασίες του με τον Ράις έκανε το 70-77, αλλά με 1/2 βολές του Βον και καλάθι του Μαργαρίτη, το σκορ έγινε 73-77. Η άμυνα του Όντουμ στον Ράις ήταν καλή, αλλά ο Κάρτερ την… ακύρωσε, μιας και ο ΠΑΟΚ είχε 36 δεύτερα στη διάθεσή του, και ο Αμερικανός αμέσως μετά την επαναφορά σούταρε ένα υπό πίεση τρίποντο.

Το κάρφωμα του Χάνικατ έκανε το 73-79, αλλά ο Δέδας έδωσε ελπίδα με δικό του τρίποντο, 12 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο Ράις ευστόχησε σε μία από τις δύο βολές που εκτέλεσε, και ο Τσόχλας έχασε την ευκαιρία να μειώσει στον πόντο, έχοντας πάρει φάουλ για σουτ τριών πόντων. Έτσι, οι δύο βολές του Κόπονεν, ολοκλήρωσαν το ματς επιτυχώς για τους Ρώσους.

Δεκάλεπτα: 16-24, 40-40, 54-57, 78-82

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 14, Λιάπης 2, Κάρτερ 17 (4/7 δίποντα, 2/5 τρίποντα), Κακαρούδης 8, Τσόχλας 8 (1), Δέδας 5 (1), Μαργαρίτης 6, Όντουμ 6 (1), Βον 10 (5 ριμπάουντ), Μπρέμερ, Σαλουστρος 2

Χίμκι (Κουρτινάιτις): Ράις 11 (5 ασίστ), Ογκουστίν 4 (6 ριμπάουντ), Πόποβιτς 10 (1/3 τρίποντα, 5 ασίστ), Πατέεφ 13 (6/6 δίποντα), Κόπονεν 13 (2), Βιάλτσεφ 6, Μόνια 5 (1/6 τρίποντα, 8 ριμπάουντ), Χάνικατ 14 (2), Λοβέρν 2, Ντέιβις 4

Keywords
Τυχαία Θέματα