Η Ιταλία έκανε... πίσω, η Ελλάδα πλειοδοτεί

Ενας ανταγωνιστής λιγότερος για την Ελλάδα όσον αφορά τη διεκδίκηση μιας wild card που οδηγεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, καθώς οι Ιταλοί, δια στόματος Σιμόνε Πιανιτζιάνι παραιτήθηκαν από την κούρσα διεκδίκησης που κορυφώνεται το διήμερο 1-2/2 στη Βαρκελώνη! Η εξέλιξη αυτή θεωρητικά φέρνει την Εθνική ομάδα πιο κοντά στο μεγάλο ραντεβού του 2014, που θα καθορίσει και τις εξελίξεις στον πάγκο...

Ο ομοσπονδιακός προπονητής των «ατζούρι» συγκάλεσε

έκτακτη συνέντευξη Τύπου το Σάββατο (25/1) και ανακοίνωσε πως η ομάδα του δεν θα είναι στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014. «Η Ιταλία παραιτείται από τη wild card. Η Ιταλία δεν βρίσκεται πλέον στην κούρσα ενός εισιτηρίου για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αποσύρουμε την αίτηση γιατί πιστεύω πως έχει γίνει μια... οικονομική μάχη», είπε αρχικά ο Πιανιτζιάνι και προανήγγειλε πως ελλείψει της χώρας του, η wild card θα καταλήξει είτε σε ελληνικά χέρια, είτε σε τούρκικα! Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά «τα κριτήρια δεν έχουν να κάνουν αποκλειστικά με το ranking. Η wild card θα πάει πιθανότατα σε μια ομάδα που νικήσαμε στο Ευρωμπάσκετ. Μια από τις Ελλάδα και Τουρκία. Έχουμε νικήσει την Τουρκία τρεις φορές τα δύο τελευταία καλοκαίρια... Είμαστε απογοητευμένοι. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως αλλάζουν οι στόχοι. Θέλουμε να συνεχίσουμε το χτίσιμο μια καλής ομάδας και να μεγαλώσουμε ξανά σαν μέγεθος».

«Η Ελλάδα έχει στείλει 800.000 ευρώ»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας Τζιάνι Πετρούτσι ξιφούλκησε κατά της τακτικής της FIBA για την απονομή των wild cards, λέγοντας πως «οι οικονομικές απαιτήσεις της FIBA δεν είναι ηθικά αποδεκτές». Ο ισχυρός άνδρας του ιταλικού μπάσκετ προχώρησε σε αποκαλύψεις, που αφορούν και τους Ελληνες, καθώς σύμφωνα με τον Πετρούτσι, η Ελλάδα έχει συγκεντρώσει και αποστείλει στη FIBA το ποσό των 800.000 ευρώ, συμπληρώνοντας πως «είναι δύσκολη περίοδος για όλους, όχι μόνο για εμάς τους Ιταλούς. Η Ελλάδα περνά χειρότερη κρίση, αλλά από την αρχή φερόταν να είναι πολύ πιο κοντά στη wild card».

Επειτα από αυτή την εξέλιξη, οι Ευρωπαίοι που συνεχίζουν στην κούρσα (των συνολικά τεσσάρων εισιτηρίων, τα οποία όμως ουσιαστικά είναι δύο, αφού Βραζιλία και Κίνα είναι ακλόνητα φαβορί για τα άλλα δύο), εκτός της Ελλάδας είναι Τουρκία, Φινλανδία, Βοσνία, Γερμανία, Ισραήλ, Ρωσία και Πολωνία.

Η Ρωσία σύμφωνα με τα λεγόμενα των ίδιων των Ρώσων δεν τρέφουν ελπίδες εξαιτίας του σκανδάλου με τις εκλογές της ομοσπονδίας και η Ελλάδα είναι ισχυρή υποψηφιότητα ενόψει των αποφάσεων που θα ληφθούν για τις wild cards στο κεντρικό συμβούλιο της FIBA το διήμερο 1-2/2 στη Βαρκελώνη.

Εφόσον πάρουμε το εισιτήριο για την Ισπανία, αναμένεται να προχωρήσει και η διαδικασία ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας από τον Φώτη Κατσικάρη, με τον Κώστα Μίσσα σε... συμβουλευτικό ρόλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα