Η... φωτιά της Αργεντινής

Τι τραβάμε με αυτή την Αργεντινή… Πάλι φωτιά μας άναψε...  Η ωραιότατη αυτή χώρα της Λατινικής Αμερικής που η οικονομική της εξέλιξη με τα μεγάλα προβλήματα και τις αναταραχές προ 10ετίας με το ΔΝΤ που το πέταξαν στα …σκουπίδια, έχει γίνει το άλτερ έγκο της κάθε λογής κυβέρνησης στην Ευρώπη και στην πατρίδα μας όταν σκεφτόμαστε το μέλλον της.

Ακούμε Αργεντινή λοιπόν και αντί να σκεφτόμαστε καμιά ωραία γκόμενα και το Μπουένος Άιρες με τους μποέμ τύπους και τρόπο ζωής, εμείς παίρνουμε

φωτιά στα μπατζάκια μας…

Λες και έχουμε άμεσο όφελος ή ζημίες! Από τα τανκς που μας έλεγε προ μηνών στέλεχος της περασμένης κυβέρνησης, φτάσαμε στην κόντρα της σημερινής κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ για το τι σημαίνει και δεν σημαίνει "θα γίνει η Ελλάδα Αργεντινή". Είπε λοιπόν ο Τσίπρας, "Μακάρι να ήμασταν Αργεντινή" ή όπως τέλος πάντων το είπε ο άνθρωπος, και πήραν φωτιά τα έδρανα της Βουλής!

Βεβαίως επειδή οι εντυπώσεις παίζουν πάντα βασικό ρόλο στους υποψήφιος ψηφοφόρους, ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε και διευκρινιστική ανακοίνωση για το τι εννοούσε ο Τσίπρας. Όπως και να έχει όμως έχει κουράσει πάρα πολύ αυτή η φιλολογία για την Αργεντινή.

Και όπως πάντα στην Ελλάδα έχουμε εκφράσεις ακραίες. Από το θα σωνόταν η Ελλάδα αν γινόταν Αργεντινή, μέχρι τα τανκς που θα βλέπαμε ένα πρωί! Σιγά μην δούμε και τους εξωγήινους αν βγούμε από το ευρώ λέω εγώ!

Ήμαρτον κύριοι πολιτικοί… ΟΚ, καταλαβαίνουμε ότι ακολουθώντας την πολιτική σας πρέπει και επιβάλλεται να αναγάγεται σε εστία κακού κάθε αντίθετη προοπτική της γραμμής σας. Αλλά δεν αναφέρεστε και δεν απευθύνεστε σε κατοίκους… Ταγκανίκα!

Οι Έλληνες έχουν γνώση πλέον θέλοντας και μη με τα ίντερνετ και τα σχετικά ΜΜΕ. Η Αργεντινή λοιπόν όπως και η Τουρκία έδιωξαν με κλωτσιές μια ωραία πρωία το ΔΝΤ και τις "κατοχικές" δυνάμεις….

Και στην συνέχεια ανέκαμψαν εντυπωσιακά. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι και η Ελλάδα ή κάποια άλλη χώρα ακολουθώντας ανάλογη τακτική θα δικαιωθεί στην συνέχεια και θα αποδειχθεί καλύτερα να είχαμε διώξει το ΔΝΤ και την Τρόικα. Γιατί άλλα τα μεγέθη και οι ιδιαιτερότητες και δομή της Αργεντίνικης οικονομίας ή της τούρκικης και άλλη της δική μας. Άλλες οι εξαγωγές των χωρών αυτών και άλλες οι δικές μας. Άλλο το βάθος των προβλημάτων και το είδος τους, των χωρών αυτών και άλλο το δικό μας.

Όπως της Ιρλανδίας πχ που ήταν καθαρά τραπεζικής χροιάς. Συνεπώς δεν σημαίνει ντε και καλά ότι όπως Αργεντινή και Τουρκία έπραξαν καλά δια του αποτελέσματος, ανάλογα έπρεπε να κινηθούμε και εμείς.

Άλλωστε με τις χώρες αυτές έχουμε και μια μεγάλη διαφορά. Οι μισθοί τους και το κόστος εργασίας ήταν και παραμένει σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα των δικών μας ακόμα και σήμερα. Συνεπώς γι αυτές τις χώρες ήταν πιο εύκολο να πάνε με τα δικά τους απίδια… Για να ξανατρέξουν την οικονομία τους χωρίς να χρειάζεται να ρίξουν τα μισθολογικά κόστη σε μεγάλα επίπεδα.

Από την άλλη πλευρά βέβαια δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα ακολουθώντας μια ανάλογη τακτική θα ήταν σε χειρότερη μεσοπρόθεσμα κατάσταση από

Keywords
Τυχαία Θέματα