Η Φενέρ "καθάρισε" Εφές και... όμιλο

Η Φενερμπαχτσέ και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν δείχνουν οίκτο και συμπόνοια ούτε σε συμπατριώτες ούτε σε φίλους και ... κουμπάρους. Το απόλυτα δίκαιο 90-86 επί της Εφές σήμανε τον αποκλεισμό της ομάδας του Ντούσαν Ιβκοβιτς από τη συνέχεια της Ευρωλίγκας, δίκαιο με την εικόνα που έδειξε και ταυτόχρονα "έκλεισε" την τετράδα του ομίλου με τον Παναθηναϊκό να προκρίνεται πριν καν παίξει με την Τσεντεβίτα και με τον Ερυθρό Αστέρα να ηρεμεί μετά τη γκέλα του με τη Νταρουσάφακα. Κι επειδή φυσικά όλο για τους

άλλους έγινε η κουβέντα μέχρι τώρα, η ίδια η Φενέρ απλά επιβεβαίωσε ότι ήταν το απόλυτο αφεντικό του ομίλου και ότι δίκαια πήρε την πρωτιά.

Η Φενέρ νιώθοντας μάλλον... άβολα με την απουσία του Βέσελι, θέλησε εξ αρχής να επιβάλλει ένα γρήγοο παιχνίδι με πολλά σουτ και η Εφές να... αντισταθεί και να πάει σε σετ ρυθμό.
Οι φιλοξενούμενοι το κατάφεραν στο πρώτο δίλεπτο όταν και προηγήθηκαν με 5-2, αλλά ο Ντίξον βρήκε τρόπο να πατήσει το γκάζι και έφερε τον ρυθμό στα μέτρα της ομάδας του. Στο 3' η Φενέρ ήταν μπροστά με 10-5 με δύο συνεχόμενα τρίποντα από Ντίξον και Κάλινιτς, όμως, πέντε σερί πόντοι του Οσμάν έφεραν ισορροπία στο 10-10 στο 4'30''.


Ντίξον και Ντατόμε συνέχισαν να σουτάρουν από μακριά, φέρνοντας το 15-10 στο 7', ο Ιβκοβιτς πέρασε τον Τάιους αστο παρκέ για να αποκτήσει περισσότερη δύναμη μέσα στη ρακέτα και να μεταφέρει εκεί το παιχνίδι, η Εφές μείωσε σε 17-16 και το δεκάλεπτο έληξε με 19-16 για τη Φενέρ που είχε ήδη 3/9 τρίποντα!


Η παρουσία των Σλούκα και Αντιτς στο παρκέ για τη Φενέρ της έδωσε μεγαλύτερη αμυντική υπόσταση, με τον Σκοπιανό όμως να βρίσκει και δύο συνεχόμενα αμαρκάριστα τρίποντα τα οποία έφεραν την ομάδα του στο +9, 30-21 στο 14'. Η Εφές "υπέφερε" επιθετικά που την κρατούσε όρθια ο ασταμάτητος Οσμάν, αυτός που την έφερε και πάλι σε απόσταση αναπνοής, 32-30 στο 18' έχοντας πετύχει 12 πόντους. Η ομάδα του Ιβκοβιτς έμεινε κοντά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου που βρήκε τη Φενέρ να προηγείται με 37-34 παρότι είχε ήδη 8 περισσότερες επιθέσεις από την αντίπαλό της, αλλά οι 16 ήταν σουτ τριών πόντων, με τα 7 εύστοχα και συνολικά έναν απολογισμό που έδειχνε ένα μονοδιάστατο μπάσκετ.

Οποιος περίμενε την Εφές να επιχειρήσει τη μεγάλη αντεπίθεση, αφού έπαιζε τη... ζωή της, διαψεύστηκε στην τρίτη περίοδο. Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να "πουλάνε" τη μπάλα σε... παιδικές φάσεις, η Φενέρ έπαιξε "σκυλίσια" άμυνα και ο Ντατόμε με τον Μπογκντάνοβιτς έστησαν ένα επιθετικό πάρτι. Πρώτα ο Ιταλός με 8 δικούς του πόντους έφερε την ομάδα του στο 46-38 στο 23', και λίγο αργότερα ο Μπογκντάνοβιτς έφερε για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια τιμή, στο 49-38. Το γήπεδο είχε... γείρει για την Εφές που ήταν εκτός τόπου και χρόνου, στο 28' το σκορ είχε γίνει 62-46 με Μπογκντάνοβιτς και Ντατόμε να έχουν σκοράρει τους 21 από τους 25 πόντους της ομάδας τους και η περίοδος έληξε με 66-50 και με τα πάντα να φαίνεται ότι έχουν κριθεί.

Η Εφές είχε παραδόσει πνεύμα, το μόνο που περίμενε ήταν το τέλος του μαρτυρίου, όχι μόνο του σημερινού αλλά συνολικά του φετινού ευρωπαϊκού, και όταν πια στο τελευταίο δίλεπτο... θίχτηκε ο εγωισμός της, έπαιξε λίγο μπάσκετ και μείωσε στο 39' σε 85-79, πλέον ήταν αργά. Στα 7'' μείωσε και σε 86-83, αλλά ο Μπογκντάνοβιτς με δύο βολές στα 3" σφράγισε το... δίκαιο φινάλε του αγώνα. Ο Ντίμπλερ μετά το τάιμ άουτ σκόραρε τρίποντο για το 88-86 με ένα δευτερόλεπτο να μένει και μαζί του μάλλον και το "γιατί" των συμπαικτών του για την "παράδοση" των 18 λεπτών...

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Ερσέκ, Ούντο 8, Μαχμούτογλου 3(1), Αντιτς 13(2), Μπογκντάνοβιτς 21(4), Σλούκας 4, Κάλινιτς 7(1), Ντίξον 19(2), Ντατόμε 24(2)


ΕΦΕΣ (Ιβκοβιτς): Τζόνσον 4, Τάιους 9, Μπράουν 9, Οσμάν 13(2), Μπατούκ, Σάριτς 12(2), Κορκμάζ, Γκρέιντζερ 13(1), Ερτέλ 12, Ντίμπλερ 6(2), Ντάνστον 4

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα