Η επιστροφή της... "βασίλισσας"

Αποτελεί την κορυφαία ομάδα στην ιστορία της Ευρωλίγκα βάσει τίτλων. Ίσως όμως ελάχιστοι να το θυμούνται αυτό, καθώς πάνε πολλά χρόνια από την τελευταία φορά, που πρωταγωνίστησε. Θα χρειαστεί κανείς να ανατρέξει 18 χρόνια πίσω, στο μακρινό 1995, όταν και νίκησε στον τελικό τον Ολυμπιακό των Γιάννη Ιωαννίδη και Έντι Τζόνσον, κατακτώντας το βαρύτιμο τρόπαιο για 8η και τελευταία φορά στην ιστορία της. Εκείνη ήταν η μεγάλη Ρεάλ των Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Σαμπόνις κι Αρλάουσκας.

Τα χρόνια πέρασαν κι η Ρεάλ,

ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους παγκοσμίως στον αθλητισμό, δεν γινόταν να μην επιστρέψει στις κορυφαίες ομάδες. Πριν από δύο χρόνια επέστρεψε σε Φάιναλ Φορ, το οποίο μάλιστα διεξήχθη στην έδρα της απούσας (ελέω Παναθηναϊκού) αιώνιας αντιπάλου, Μπαρστελόνας. Η ομάδα της Μαδρίτης όμως εμφανίστηκε ανέτοιμη κι… ανώριμη γι αυτό το γεγονός, χάνοντας στον ημιτελικό από την Μακάμπι Τελ Αβίβ του Ντέιβιντ Μπλατ. Της έλειπαν αρκετά στοιχεία, ώστε να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης. Ποια; Το κυριότερο... προσωπικότητα.

Φέτος μοιάζει πιο ικανή από ποτέ να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου. Έχει ταλέντο, προσωπικότητα, εμπειρία και χαρακτήρα στα δύσκολα. Το αν θα το καταφέρει θα το μάθουμε στις 10-12 Μαΐου, όταν και διεξάγεται το Φάιναλ Φορ. Φαίνεται ικανή να το κάνει, έχει όμως ένα μειονέκτημα σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει εκεί (μάλλον Ολυμπιακό, ΤΣΣΚΑ, Παναθηναϊκό ή Μπαρτσελόνα).

Τι είναι αυτό; Η γνώση… δηλαδή παίκτες, που να έχουν ξαναπερπατήσει το δρόμο. Κανένας από το φετινό ρόστερ της "βασίλισσας" δεν έχει κατακτήσει την Ευρωλίγκα στο παρελθόν, ενώ οι περισσότεροι δεν έχουν καν αγωνιστεί σε Φάιναλ Φορ ( εκτός των Γιουλ και Ρέγες , που ήταν παρόντες και το 2011). Αν μη τι άλλο πολύ ενδιαφέρον στατιστικό. Το αν θα παίξει το ρόλο του θα φανεί… στο Λονδίνο!

Keywords
Τυχαία Θέματα