Η «μπλαουγκράνα κούρσα» διαδοχής...

Άλλη μία σεζόν τελείωσε με απόλυτη αποτυχία για την Μπαρτσελόνα, η οποία για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν δεν κατάφερε να κερδίσει κανέναν τίτλο! Κάπως έτσι, ο Τσάβι Πασκουάλ θα αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο των «Μπλαουγκράνα», οι οποίοι αναζητούν τον προπονητή που θα τους οδηγήσει στην επόμενη ημέρα τους, ύστερα από μία οκταετία του Καταλανού κόουτς.

Τα πρώτα ονόματα που έχουν τεθεί σε υποψηφιότητα για την ανάληψη των ηνίων της τεχνικής ηγεσίας, ύστερα από αυτό του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, είναι σύμφωνα με την «El Mundo Deportivo» εκείνα των Σβέτισβλαβ Πέσιτς και Έτορε Μεσίνα. Ο Σέρβος

προπονητής, έχει αποχωρήσει από την Μπάγερν Μονάχου, μην καταφέρνοντας επίσης τα τελευταία δύο χρόνια να φέρει κάποιο τίτλο στη γερμανική ομάδα, ενώ ο δεύτερος βρίσκεται στο τεχνικό επιτελείο του Γκρεγκ Πόποβιτς στους Σαν Αντόνιο Σπερς και θα έχει ενδιαφέρον, το κατά πόσο επιθυμεί να επιστρέψει στην Ευρώπη, αφού η τελευταία του ανάμνηση δεν είναι η καλύτερη δυνατή, έχοντας αποκλειστεί στον ημιτελικό του Final Four του Μιλάνο του 2014, ως προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Επαφές με τη Γηραιά Ήπειρο διαθέτει βέβαια, λόγω της Εθνικής Ιταλίας, της οποίας είναι ομοσπονδιακός τεχνικός.

Αμφότεροι, πάντως, μοιράζονται αναμνήσεις από το παρελθόν με την Μπαρτσελόνα, αφού με τον Πέσιτς στον πάγκο είχε κατακτηθεί η Ευρωλίγκα του 2003, ενώ ο Μεσίνα είχε βρεθεί μία «ανάσα» από το να την αναλάβει το 2008, πριν «αρπάξει» τη θέση ο Πασκουάλ, που ήταν βοηθός του Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα