Η αντεπίθεση και το... αλατοπίπερο

Το φινάλε του α' γύρου επεφύλασσε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για τις ομάδες του ομίλου Βορρά της Β' Εθνικής. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν κατά κράτος για ακόμα μια φορά, ενώ η διαρκής άνοδος των Φίλιππου Βέροιας και Αιγάλεω προσθέτουν το… αλατοπίπερο στη μάχη της κορυφής. Αναλυτικά το Top 5 της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με τη ματιά του basketblog.gr.

Επέστρεψε η… κυριαρχία

Ο "νόμος" της έδρας έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε ακόμα μία αγωνιστική στον όμιλο Βορρά

της Β' Εθνικής. Για δεύτερη φορά μέσα στο 2013 οι γηπεδούχοι ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι σε όλα τα παιχνίδια της αγωνιστικής αποδεικνύοντας πως στο φετινό πρωτάθλημα η διατήρηση του εντός έδρας αήττητου είναι μείζονος σημασίας κομμάτι για την επίτευξη των στόχων που θέτει κάθε ομάδα.

"Γλυκοκοιτάζει" την πρωτιά

Το μέτριο ξεκίνημα και τα διαρκή σκαμπανεβάσματα ανήκουν για τα καλά στο παρελθόν για τον Φίλιππο Βέροιας. Οι νεοφώτιστοι σημείωσαν την πέμπτη συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα και εκμεταλλευόμενοι την ήττα του Στρατωνίου "αναρριχήθηκαν" στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, μόλις ένα πόντο πίσω από τον Ηρακλή. Η αντεπίθεση συνεχίζεται…

Τριαντάρα και… νίκη

Ο Σάββας Ηλιάδης θυμήθηκε τον… (όχι και τόσο) παλιό του εαυτό και σημειώνοντας 32π. (ήτοι το 50% της ομάδας του) απέναντι στον Ιωνικό Ιωνίας χαρίζοντας στον Αίαντα Ευόσμου τη νίκη. Ο πολύπειρος γκαρντ… πήρε τ όπλο του και σκοράροντας κατά ριπάς οδήγησε την ομάδα του Γιάννη Χατζούλη σε μία νίκη που επαναφέρει την… αισιοδοξία σχετικά με το μέλλον της στην κατηγορία.

Κοιτάζει πιο ψηλά

Το σερί των τριών διαδοχικών νικών που έχει το Αιγάλεω έχει δώσει τη δυνατότητα στο "Σίτι" να… ελπίζει για κάτι παραπάνω από την παραμονή στην κατηγορία. Οι "κυανόλευκοι" παρουσιάζονται διαρκώς καλύτεροι και με όπλο την έδρα - "κάστρο" που διαθέτουν μοιάζουν εξαιρετικά επικίνδυνοι και -γιατί όχι- να διεκδικήσουν τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.

Μένει "ζωντανή"

Η εντός έδρας νίκη επί του Ανατόλια διατήρησε τη Μεταμόρφωση Βόλου "ζωντανή" στη μάχη της σωτηρίας. Οι Βολιώτες έκαμψαν την αντίσταση των "κυανοκίτρινων" και έδειξαν πως δεν πρόκειται να παραδοθούν αμαχητί στο φετινό πρωτάθλημα. Η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη, βέβαια, αλλά στο στρατόπεδο της Μεταμόρφωσης είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρις εσχάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα