Γλίτωσε το «σοκ» ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός είδε μία διαφορά 18 πόντων που είχε στα τέλη της τρίτης περιόδου να «γκρεμίζεται», αλλά κατάφερε να «πνίξει» την αντεπίθεση της Γαλατάσαραϊ και να κερδίσει με 67-61, στο πρώτο από τα δύο μεταξύ τους φιλικά παιχνίδια. Οι «ερυθρόλευκοι», δεν κατάφεραν να διαχειριστούν τον «αέρα» που τους έδινε το 52-34 της τρίτης περιόδου, αλλά στο τέλος κατάφεραν με «όπλο» την άμυνά τους να επικρατήσουν.

Το φιλμ

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ξεκίνησα ιδανικά την αναμέτρηση και κατάφεραν

στο 15ο λεπτό να πάρουν υπέρ τους διαφορά σε διψήφιο νούμερο (28-18). Η κατάσταση θα γινόταν για τους ίδιους ακόμη πιο ευνοϊκή, καθώς στο τέλος του ημιχρόνου η απόσταση αυτή θα «εκτοξευόταν» στο +15, δείχνοντας πως ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι της αναμέτρησης.

Κάτι τέτοιο έμοιαζε να επιβεβαιώνεται στο ακέραιο στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον «πήχη» να βρίσκεται στους 18 πόντους, αλλά η «Γαλατά» δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Με αντεπίθεση διαρκείας, κατάφερε μόλις σε πέντε λεπτά να μειώσει στον πόντο, χάρη σε επιμέρους σκορ 4-21 (56-55), ενώ στα τρία λεπτά πριν τη λήξη ισοφάρισαν την αναμέτρηση (58-58). Κάπου εκεί, καθοριστικό ρόλο είχε η ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού, ο οποίος περιόρισε στο υπόλοιπο του ματς μόλις στους τρεις πόντους στην αντίπαλό του, για να φτάσει με μερικές σωστές επιλογές επιθετικά, στο τελικό 67-61.

Δεκάλεπτα: 17-12, 35-20, 52-34, 67-61

Keywords
Τυχαία Θέματα