Γλίτωσε το «έμφραγμα» η Εφές!

Για περίπου 35 λεπτά, ο Ερυθρός Αστέρας έμοιαζε να έχει την τύχη του στα χέρια του, αλλά η ποιότητα και το «βάθος» του ρόστερ της Αναντολού Εφές, μαζί με την αποφασιστικότητα του Ντάριο Σάριτς θα έκριναν το ματς υπέρ των Τούρκων με 85-84. Ο Κροάτης φόργουορντ, με σουτ του στα 3" πριν τη λήξη της αναμέτρησης, διαμόρφωσε το τελικό σκορ και η ομάδα του ξεκίνησε... με το δεξί τις υποχρεώσεις της για το Top-16.

Όλη τη... δουλειά για το σύνολο του Ντούσαν Ίβκοβιτς, την είχε κάνει νωρίτερα ο Μπράιαντ Ντάνστον, ο οποίος ήταν κορυφαίος με 21 πόντους (7/8 δίποντα, 7/8 βολές) και

τέσσερα ριμπάουντ, ενώ ο Τζον Ντίμπλερ είχε 13 πόντους όσους και ο Τζέισον Γκρέιντζερ, με τον πρώτο να προσθέτει 7 και το δεύτερο πέντε ασίστ. Ο «ήρωας» των νικητών είχε 12 πόντους, ενώ εξαιρετικός στο δημιουργικό τομέα ήταν ο Τομά Ερτέλ, που πρόσθεσε 8 ασίστ στους έξι του πόντους. Σε εξαιρετική κατάσταση είχε για άλλη μια φορά τον Μάικ Ζίρμπες ο Ερυθρός Αστέρας, με τον Γερμανό να έχει 22 πόντους (9/16 δίποντα) και 12 ριμπάουντ, ενώ 12 πόντους (0/6 τρίποντα) με έξι ριμπάουντ πρόσθεσε ο Κουίνσι Μίλερ. Από 10 είχαν οι Μάρκο Σιμόνοβιτς και Μπράνκο Λάζιτς.

Οι «μάχες» στη ρακέτα ήταν σκληρές εξαρχής, με τον Ντίμπλερ ωστόσο να κάνει τη διαφορά στα πρώτα τρία λεπτά με δύο συνεχόμενα τρίποντα (9-5). Ο Ερυθρός Αστέρας προσπάθησε εξαρχής να «τρέξει» στο ανοικτό γήπεδο και οι Ζίρμπες, Μίλερ κατάφεραν να ισορροπήσουν άμεσα την κατάσταση (15-15 στο 7'). Το «μοτίβο» αυτό συνέχισε να υφίσταται μέχρι το 12ο λεπτό, όταν και οι φιλοξενούμενοι «έτρεξαν» το πρώτο τους σερί για να προηγηθούν με 32-39 στα μέσα της δεύτερης περιόδου, με τον Γιόβιτς να είναι σε ρόλο «μαέστρου» και τον Στίματς να μπαίνει στην «εξίσωση». Τάιους και Κορκμάζ ήταν εκεί για να βοηθήσουν τον «μοναχικό» στο σκοράρισμα Ντίμπλερ και να ισοφαρίσουν για την τουρκική ομάδα σε 39-39, αλλά η άμυνα των Σέρβων δεν επέτρεψε άλλες εύκολες «διόδους» έκτοτε προς το καλάθι τους. Ο Μάικ Ζίρμπες συνέχισε τα «θαύματά» του και ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων του συνόλου του Ράντονιτς, που έβγαινε «κατά κύματα» στον αιφνιδιασμό και «πλήγωνε» τη γηπεδούχο ομάδα σε κάθε λάθος της (41-54 στο 19'). Ο Φουρκάν Κορκμάζ με τρίποντο στη λήξη του ημιχρόνου, διαμόρφωσε το 44-54 και αποτέλεσε μία θετική «νότα» για το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, η κατάσταση θα ήταν το ίδιο ιδανική για τον Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος αρχικά πέρασε επιτυχημένα τη δοκιμασία της πτώσης του ρυθμού από τους γηπεδούχους, για να φτάσει να προηγηθεί με 15 πόντους για πρώτη φορά στο ματς, με τους ψηλούς του να μην έχουν ανταγωνιστή επιθετικά και τους Γιόβιτς, Σιμόνοβιτς να τους συνεπικουρούν (55-70 στο 28'). Από την πλευρά της, η Εφές έβρισκε λύσεις μόνο από τα σέντερ της, καθώς οι Ντάνστον και Τάιους επίσης ανταποκρίνονταν ιδανικά στις συνεργασίες με τους συμπαίκτες τους, αλλά αυτό δεν μπορούσε να τους δώσει καλύτερη τύχη από το 61-72 της περιόδου.

Ο Ίβκοβιτς έψαχνε τον παίκτη που θα «σάλπιζε» την αντεπίθεση για την Εφές και θα τον έβρισκε στο πρόσωπο του Σάριτς, ο οποίος με τέσσερις απανωτούς πόντους έδωσε ρυθμό στην ομάδα του που σκλήρυνε την άμυνά της, με τον Οσμάν με μειώνει στο -4, μόλις 1.5 λεπτό μετά την έναρξη της τελευταίας περιόδου (68-72). Ο Ερυθρός Αστέρας κρατούσε το προβάδισμα και ανταποκρινόταν στην πίεση, καθώς ο Λάζιτς ξεπρόβαλε σαν λύση για το 70-75. Ο Ντάνστον ανέλαβε και πάλι να... πρωταγωνιστήσει στις επικές του «μάχες» με τον Ζίρμπες, ώστε να ισοφαρίσει σε 79-79, με 3.5 λεπτά για το φινάλε. Ο Λάζιτς θα ήταν και πάλι εκεί για τους Σέρβους και με τρίποντο τους έδωσε τον πρώτο λόγο στα 1:58 πριν το τέλος (81-84). Ο Γκρέιντζερ μείωσε, για να χάσει ένα θεωρητικά εύκολο λέι-απ κοντά στα 60 δευτερόλεπτα ο Λάζιτς αμέσως μετά. Η μπάλα, ήταν και πάλι για τους παίκτες του Ράντονιτς, αφού πέρασε εκτός ορίων από τα χέρια παίκτη της Εφές, αλλά μία νέα χαμένη επίθεση θα της έδινε την μπάλα στα 22". Ο Σάριτς πήρε την μπάλα από τον Ντίμπλερ και εκτέλεσε για το 85-84, με τρία δεύτερα για την εκπνοή. Η τελευταία επίθεση ανήκε στον Ερυθρό Αστέρα, αλλά η εκπληκτική άμυνα του Ντάνστον στον Ζίρμπες δεν επέτρεψε κάτι παραπάνω από ένα air ball.

Δεκάλεπτα: 25-23, 44-54, 61-72, 85-84

Αναντολού Εφές (Ίβκοβιτς): Τάιους 6, Μπαλμπάι, Μπράουν 2, Οσμάν 5 (1), Μπατούκ, Σάριτς 12 (1), Κορκμάζ 7 (1), Γκρέιντζερ 13 (1), Ερτέλ 6 (1), Ντίμπλερ 13 (3), Ντάνστον 21, Ντουβερίογλου

Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Ρέμπιτς, Ντάνγκουμπιτς 3 (1), Λάζιτς 10 (2), Μίτσιτς 6 (1), Τέγιτς 2, Σιμόνοβιτς 10 (2), Γκούντουριτς 5 (1), Γιόβιτς 8, Μίλερ 12, Ζίρμπες 22, Στίματς 6

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα