Γιατζόγλου: "Βγάλαμε συμπεράσματα που θα μας φανούν χρήσιμα"

H Kαβάλα "πάλεψε", αλλά τελικά γνώρισε την ήττα με 71-60 στο "Παλατάκι" από τον ΠΑΟΚ στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής της Basket League, με τον προπονητή της, Στηβ Γιατζόγλου, να επισημαίνει πως η ομάδα του έχασε την ευκαιρία να "κλέψει" μια νίκη, παραδεχόμενος ωστόσο πως προτίμησε να "θυσιάσει" το συγκεκριμένο

ματς ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

ΠΑΟΚ είχε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, εμείς προσπαθήσαμε να μείνουμε σε επαφή με το σκορ, πλησιάσαμε κάποια στιγμή, όμως ο σχεδιασμός της σωτηρίας της ομάδας είναι διαφορετικός. Προτιμήσαμε να κάνουμε τις αλλαγές δεκαπέντε ημέρες νωρίτερα και να θυσιάσουμε το σημερινό (09/01) παιχνίδι για να ενσωματωθούν οι τρεις Αμερικανοί και να είναι πιο έτοιμοι για την επόμενη εβδομάδα. Παίζουμε με ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία τους και χάσαμε από αυτούς στην Καβάλα πριν αναλάβω εγώ. Σήμερα (09/01) ίσως εάν ήταν ο Ταπούτος σε καλύτερη ημέρα να καταφέρναμε κάτι περισσότερο. Βγάλαμε, όμως, συμπεράσματα που θα μας φανούν χρήσιμα για να είμαστε έτοιμοι για το μέλλον".

Για την επιλογή του να κάνει τις αλλαγές στους ξένους πριν από το τέλος του πρώτου γύρου εξήγησε: «Δεν το μετάνιωσα, ο ΠΑΟΚ ήταν κουρασμένος, ήρθε από ταξίδι. Ήταν ευκαιρία εάν ήμασταν πλήρεις να κλέψουμε μια νίκη. Ήταν, όμως, πιο σοφό να κάνουμε αυτό που κάναμε».

Σχετικά με τις αλλαγές, συμπλήρωσε: "Είναι εύκολο να βρούμε αποτελέσματα παρότι κάναμε τρεις αλλαγές μαζεμένες. Ο Ουίλιαμς είναι παίκτης που τον ήξερα από την Κορέα, τον παρακάλεσα να έρθει να μας βοηθήσει με μειωμένο κασέ. Οι άλλοι δύο είναι από καλά κολέγια, το Ουέικ Φόρεστ και το Κονέκτικατ. Μπορεί να μην έχουν μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία, αλλά ξέρουν από πίεση και μεγάλα ματς. Πάντα λέω ότι το να κερδίσεις το κολεγιακό πρωτάθλημα είναι το πιο δύσκολο στον πλανήτη. Πιστεύω ότι θα παρουσιαστούμε αρκετά βελτιωμένοι".

Ο Βαν Ντε Μαρς Τόμας, εκ μέρους των παικτών, σχολίασε: "Ήταν μια ευκαιρία να παίξουμε με τον ΠΑΟΚ, μια ομάδα με ιστορία, κόουτς και κόσμο που είναι εξαιρετικοί. Χάσαμε την ευκαιρία, όμως, να τους εκπλήξουμε έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, αλλά κοιτάμε τη συνέχεια'.

Keywords
Τυχαία Θέματα