Γερμανικός «σίφουνας»... με «καυτό» Ζήση! (vid)

Σε «παράσταση για ένα ρόλο» μετέτρεψε το παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις η Μπάμπεργκ, επικρατώντας με 96-63 και κάνοντας το δικό της «σεφτέ» στη δεύτερη φάση της Ευρωλίγκα. Σε ένα ματς που δεν αντέχει ιδιαίτερα σε κριτική, μιας και η εικόνα του είχε προδικάσει τον νικητή από το... πρώτο κιόλας δεκάλεπτο, οι Γερμανοί εκτέλεσαν υποδειγματικά την υποχρέωσή τους, έχοντας ξανά σε «κέφια» τον Νίκο Ζήση.

Ο Έλληνας πλέι-μέικερ είχε 18 πόντους με 6/8 σουτ, 4/4 βολές, τρία ριμπάουντ και πέντε ασίστ με ένα μόλις λάθος σε σχεδόν 25 λεπτά συμμετοχής, ενώ για τους νικητές πρώτος σκόρερ ήταν ο Γιάνις Στρέλνιεκς με 19 πόντους, προσθέτοντας επίσης τρία ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ. Έξι παίκτες της Μπάμπεργκ είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με εξίσου αξιοσημείωτο το νέο double double του Νικολό Μέλι, με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ολιβιέ Χάνλαν και Ίαν Βουγιούκας ήταν απελπιστικά μόνοι σε πολλές στιγμές του αγώνα, σημειώνοντας 17 και 12 πόντους αντίστοιχα.

Με πολυφωνία στα πρώτα μισά του πρώτου δεκαλέπτου, η Μπάμπεργκ έδειξε πολύ γρήγορα πως δεν είχε... όρεξη για αστεία, προηγούμενη με 8-2. Ο Μέλι και ο Μίλερ δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να κυριαρχήσει η ομάδα του, με τον Ζήση να έρχεται για να «εκτοξευτεί» η διαφορά σε διψήφιο νούμερο στο τέλος της περιόδου (24-13). Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Βουγιούκα και ενίοτε του Χάνλαν, ο Έλληνας γκαρντ ήταν για άλλη μια φορά εκπληκτικός εκτελεστικά και όταν οι Στρέλνιεκς, Χέκμαν και Τάις έσπευσαν να διευρύνουν τις λύσεις του Τρινκιέρι εκτελεστικά, και μαζί την απόσταση που βρισκόταν αισίως στο +20 για τους γηπεδούχους στο τέλος του ημιχρόνου (49-29).

Στο τρίτο δεκάλεπτο, η Ζαλγκίρις έμοιαζε να αγωνίζεται πιο ορθολογικά. Ο Βουγιούκας ήταν ξανά μπροστάρης, και μαζί με τον Μότουμ προσπαθούσαν να μικρύνουν την «ψαλίδα», χωρίς ωστόσο να βρουν άλλα στηρίγματα, με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει μέχρι το -16 (62-46 στο 27'). Ζήσης και Μίλερ δεν άφησαν τους φιλοξενούμενους να ελπίσουν πως θα μπορούσαν έστω να μειώσουν την απόσταση, φέρνοντάς τη ξανά στα επίπεδα του τέλους του πρώτου εικοσαλέπτου (71-50 στο 29'). Ο Στρέλνιεκς, βρήκε εκεί την ευκαιρία για ένα προσωπικό «σόου», με το οποίο έδωσε διαστάσεις θράμβου στη δεδομένη πια επικράτηση της ομάδας του (93-63 στο 38'). Το «κερασάκι στην τούρτα», ήρθε από τον εξίσου φοβερό Χέκμαν για το τελικό σκορ.

Δεκάλεπτα: 24-13, 49-29, 71-52, 96-63

Μπάμπεργκ (Τρινκιέρι): Μέλι 15 (1), Ζήσης 18 (2), Νίκολιτς, Στάιγκερ, Τάις 10, Ουοναμέικερ 7 (1), Στρέλνιεκς 19 (4), Χάρις 2, Μίλερ 13 (3), Χέκμαν 11 (1), Ραντόσεβιτς 1

Ζαλγκίρις (Κράπικας): Βένε 2, Λεκαβίτσιους, Πότσιους 4, Καλνιέτις 8 (1), Σειμπούτις, Μότουμ 9 (1), Γιανκούνας 6, Βουγιούκας 12, Σάγιους, Χάνλαν 17 (1), Ουλανόβας 5 (1)

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα