Γερμανία: Πρωταθλήτρια Γερμανίας η Μπάμπεργκ του Ζήση (pics)

Η Μπάμπεργκ του Νίκου Ζήση κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα Γερμανίας και το 8ο της ιστορίας με 3-0 νίκες απέναντι στην Ουλμ με την σημερινή εντός έδρας νίκη με 95-65. MVP των τελικών αναδείχθηκε ο Ντάριους Μίλερ.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες είχαν απο ένα καλό δεκάλεπτο η κάθε μία. Το πρώτο ανήκε στους γηπεδούχους που προηγήθηκαν με 25-17, ενώ στο δεύτερο δεκάλεπτο οι πάικτες της Ουλμ αντέδρασαν και κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια στο -1 (38-37). Όμως στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίκτες

του Αντρέα Τρινκιέρι ήταν εξαιρετικοί ειδικά στο επιθετικό κομμάτι και αφού σημείωσαν 27 πόντους έστειλαν την διαφορά στο +16 (65-49). Στο τελευταίο μέρος του παιχνιδιού δεν άλλαξε κάτι και οι γηπεδούχοι συνέχισαν να παίζουν καταπληκτικά στην επίθεση κάτι φαίνεται και από τους 27 πόντους που σκόραραν και σε αυτό το δεκάλεπτο. Έτσι φτάσαμε στο τελικό 92-65 και την κατάκτηση του πρωταθλήματος με «σκούπα» από την Μπάμπεργκ.

Πρωταγωνιστές των πρωταθλητών ήταν ο Ουαναμέικερ με 19 πόντους (7/16 σουτ), 6 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα, ο Μίλερ με 19 πόντους (7/10 σουτ) και 6 ριμπάουντ και ο Τάις με με 12 πόντους (4/5 σουτ) και 5 ριμπάουντ. Επίσης ο Νίκος Ζήσης είχε σε 24΄που αγωνίστηκε 8 πόντους (2/7 σουτ), 6 ασίστ και 5 ριμπάουντ. Από την πλευρά της απογοητευτικής απόψε Ουλμ προσπάθησαν μόνο ο Μόργκαν που έκανε νταμπλ-νταμπλ με 19 πόντους (8/13 σουτ) και 12 ριμπάουντ και ο Ρούμπιτα με 12 πόντους (4/9 σουτ) κι 5 ριμπάουντ.

Πλέον με αυτή την κατάκτηση η Μπάμπεργκ φτάνει τις 8 και έχει τον ίδιο αριθμό τροπαίων με την Άλμπα Βερολίνου. Να επισημάνουμε ότι είναι επίσης η δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση πρωταθλήματος για την ομάδα του Αντρέα Τρινιέρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα