Γαλλία: Όνειρα.. Κυπέλλου για Λε Μαν και Βιλερμπάν

Τα «ξίφη» τους, με έπαθλο τον πρώτο τίτλο της σεζόν, θα «διασταυρώσουν» Λε Μαν και Βιλερμπάν, καθώς αμφότερες προκρίθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας, μετά την επικράτησή τους επί των Γκραβελίν (74-60 εκτός έδρας) και Ναντέρ (70-66) αντίστοιχα.

Παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν εκτός έδρας, η Λε Μαν δε δυσκολέφθηκε ιδιαίτερα κόντρα στη Γκραβελίν, της οποίας επιβλήθηκε με 74-60. Χάρη σε επιμέρους σκορ περιόδου 8-14, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν

σε 52-52 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, ενώ κυριαρχώντας πλήρως στην τέταρτη και τελευταία περίοδο έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη-πρόκριση. Χαρακτηριστικό, άλλωστε, είναι το γεγονός ότι το επιμέρους σκορ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν 36-16 υπέρ της Λε Μαν.

Ζελαμπάλ, Αρμάγου και Τράβις (15 πόντους έκαστος) πρωταγωνίστησαν για τους νικητές, με τον ΜακΚι να ακολουθεί με 14π. Από τους ηττημένους, ξεχώρισε ο Αλμπισί με 17 πόντους.

Αντιθέτως, η Βιλερμπάν δυσκολεύθηκε να κάμψει την αντίσταση της Ναντέρ, ωστόσο κατάφερε κιαυτή με τη σειρά της να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης στον τελικό, με τελικό σκορ 70-66. Οι γηπεδούχοι βρίσκονταν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα πίσω στο σκορ, ωστόσο κατάφεραν να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα κι εν τέλει να πανηγυρίσουν μια σπουδαία νίκη-πρόκριση.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Καουντί με 24 πόντους, ενώ ο Άντερσεν πρόσθεσε 13π. Από την άλλη πλευρά, ξεχώρισε ο Μίτσελ με 14 πόντους, όμως δεν ήταν αρκετοί για τη Ναντέρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα