Φουλ για τίτλο Μάλτση - Δημητράκου

Έχοντας επικρατήσει με εμφατικό τρόπο στο πρώτο ραντεβού με την Ρουζομπέροκ (79-60), το έργο της Καϊσέρι ήταν εύκολο στον επαναληπτικό της Τουρκίας. Όπερ και εγένετο. Η ομάδα των Εβίνας Μάλτση και Ζωής Δημητράκου επικράτησε εκ νέου με 73-65 και προκρίθηκε στον τελικό του Γιούροκαπ, όπου θα αντιμετωπίσει σε διπλές αναμετρήσεις την ρωσική Ντιναμό Μόσχας.

Η τουρκική ομάδα τα "βρήκε σκούρα" για ένα ημίχρονο (35-36 στο 20'), αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της με αποτέλεσμα να αποκτήσει κεφάλι στο σκορ και να παραμείνει μέχρι το τέλος σε θέση οδηγού. Όπως σε όλα τα παιχνίδια

της Καϊσέρι, έτσι και σε αυτό, η συνεισφορά των δύο Ελληνίδων ήταν κάτι παραπάνω από καταλυτική. Η Εβίνα Μάλτση σημείωσε 18π. (4/5δίπ., 1/4τρίπ., 7/7βολ/) σε 24’ συμμετοχής, ενώ η Ζωή Δημητράκου πρόσθεσε 7π. (1/4δίπ., 0/2τρίπ., 5/5βολ.) στα 26’ που βρέθηκε στο παρκέ.

Έτσι, το ελληνικό δίδυμο θα έχει την μεγάλη ευκαιρία να προσθέσει ακόμα μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του γυναικείου μπάσκετ της χώρας μας προσθέτοντας το όνομά του στη λίστα των κατόχων του δεύτερου τη τάξει τίτλου του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Keywords
Τυχαία Θέματα