«Ερυθρόλευκο» ξέσπασμα

Τα... σπασμένα πλήρωσε ο Απόλλων Πατρών, με τον Ολυμπιακό (χωρίς Λοτζέσκι, Παπαπέτρου, Ντάρντεν, Πρίντεζη) να ξεσπά και να κερδίζει εύκολα κι απλά το ματς με 82-56 στο κεκλεισμένων των θυρών ματς, για την πρεμιέρα της Α1. Θέλοντας να ξεχάσει άμεσα την ήττα στο Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός -στην μετά-Μπαρτζώκα εποχή- αντέδρασε, μπήκε στο παρκέ του ΣΕΦ με

πατημένο το γκάζι και (αρχικά) πρωταγωνιστές τους Σπανούλη και Ντάνστον. Στην συνέχεια έκαναν την... δυναμική εμφάνισή τους οι "μικροί" Αγραβάνης, Χριστοδούλου και Μουράτος.

Στην διάρκεια της αναμέτρησης, ο Σλούκας ήρθε από τον πάγκο για να δώσει λύσεις, την ώρα που ο Μίλαν Τόμιτς, ο οποίος προσωρινά κοουτσάρει τους Πειραιώτες, είδε τον Κατσίβελη να τραυματίζεται. Οι Αχαιοί προσπαθούσαν, αλλά δεν έβρισκαν τις απαντήσεις, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έτρεχαν με παραπάνω ταχύτητα. Η διαφορά δια χειρός Λαφαγιέτ έφτασε στο +15 στο 24', με τον Αμερικανό με κροατικό διαβατήριο να... φορτσάρει λίγο πριν την αντάμωση με την πρώην ομάδα του, την Βαλένθια, στην Ευρωλίγκα (Πέμπτη).

Πέραν του Πεν, οι Πατρινοί αναζητούσαν την έξτρα βοήθεια, προκειμένου να αναχαιτίσουν τον αποφασισμένο Ολυμπιακό. Το 54-37 στο 27' έφερνε ξεκάθαρα πια σε θέση ισχύος τον Ολυμπιακό, που περιόρισε τον Απόλλωνα σε όλους τους τομείς. Ενα στοιχείο, πάντως, που έχρηζε βελτίωσης από τους «ερυθρόλευκους» ήταν το χαμηλό ποσοστό στις βολές (27% στο 28'). Με την διαφορά να πιάνει ακόμη και το +29, όλα έδειχναν τυπική διαδικασία, με τον νεαρό Βασίλη Μουράτο να... παίρνει το βάπτισμα του πυρός και να αξιοποιεί την ευκαιρία του. Οπως δηλαδή ο Χριστοδούλου και ο Αγραβάνης, ο οποίος επισήμανε πως "οι ευθύνες είναι μεγάλες πλέον κι όσο έρχονται ακόμη δυσκολότεροι αγώνες", δίνοντας το σύνθημα της ανασύνταξης.

"Ημασταν ασύνδετοι σε άμυνα κι επίθεση, ακόμη και στις στιγμές που προσπαθήσαμε να πλησιάσουμε. Είδα αδυναμίες, που δεν περίμενα να φανούν από την ομάδα μας", είπε ο κόουτς Βετούλας, με τον Τόμιτς να εξηγεί πως "ήταν δύσκολο ματς, για ψυχολογικούς λόγους. Η ομάδα αντέδρασε, όμως. Ελέγξαμε το παιχνίδι, ένα κέρδος για μας ήταν ο Αγραβάνης, τον οποίο χρειαζόμαστε, ελλείψει Πρίντεζη. Κρατάμε ένα 15λεπτο ωραίου αποτελεσματικού μπάσκετ. Αλλο ο Απόλλωνας, άλλο η Βαλένθια, που ακολουθεί, οπότε δεν ήταν ένα τεστ, που βγάζει πολλά συμπεράσματα. Η κρίση ξεπερνιέται, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις, με νίκες, με αποτελέσματα".

Δεκάλεπτα: 19-15, 41-29, 65-39, 82-56.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίλαν Τόμιτς): Πέτγουεϊ 4 (1), Χάντερ 11, Ντάνστον 13, Σπανούλης 17 (3 τρ., 8 ασ.), Σλούκας 9 (8 ασ.), Λαφαγιέτ 9 (3), Μουράτος 2, Χριστοδούλου 7 (1), Αγραβάνης 4, Μάντζαρης 6 (1), Κατσίβελης.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Νίκος Βετούλας): Σκορδίλης 4, Αργυρόπουλος 6, Γκάλογουεϊ 4, Πεν 22 (2/11 τρ.), Φίτζπατρικ 5, Αντωνάκης 1, Μπατής 7 (1), Ελ Αμίν 5 (1), Πελεκούδας, Μολφέτας, Νιφόρας, Γοργώνης 2.

Keywords
Τυχαία Θέματα