ΕΡΤ και Προολυμπιακό

Κυκλοφόρησε μια… φήμη στην μπασκετική "πιάτσα", σύμφωνα με την οποία η ΕΡΤ αποφάσισε πως η αποστολή τηλεοπτικού συνεργείου στη Βενεζουέλα, για τη μετάδοση του Προολυμπιακού Τουρνουά, είναι οικονομικά ασύμφορη και ως εκ τούτου οι μεταδόσεις θα πραγματοποιηθούν από το Connex!

Μάλιστα, γίναμε αποδέκτες ηλεκτρονικών μηνυμάτων φίλων του μπάσκετ, που θέλουν να δουν (αλίμονο) την "επίσημη αγαπημένη" να διεκδικεί την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

του Λονδίνου.

Το ψάξαμε το θέμα, αν και ήμασταν σίγουροι πως με μπασκετικό διευθυντή (Δημήτρη Χατζηγεωργίου) δεν μπορούσε η ΕΡΤ να αδιαφορήσει για το γεγονός. Ήδη έχουν δρομολογηθεί αποστολές δημοσιογράφων της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, προκειμένου για την ενημερωτική (και μόνο, για την ώρα) κάλυψη του γεγονότος.

Όσον αφορά στα τηλεοπτικά δικαιώματα, η FIBA δεν έχει απαντήσει ακόμα στην πρόταση της κρατικής τηλεόρασης. Η συνάντηση, ανάμεσα στις δύο πλευρές, έγινε στην Κωνσταντινούπολη, το πρωί του τελικού, όμως επί του παρόντος οι απαιτήσεις της διεθνούς ομοσπονδίας είναι υπερβολικές.

Ο δημοσιογραφικός τομέας της κρατικής τηλεόρασης έκανε το… καθήκον του, καθώς χωρίς ακόμα να έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα, έχει οργανώσει την αποστολή δύο συναδέλφων.

Όσον αφορά στο υπόλοιπο κομμάτι, η διοίκηση πρέπει να αντιληφθεί ότι οι Έλληνες φίλαθλοι αγαπούν την Εθνική και καλό είναι να έχουμε εικόνα (άλλωστε η ΕΡΤ έχει κάνει προσφορά τριπλάσια -και λίγο λέμε- για αγώνες του Champions League, που δεν έχουν κατ' ανάγκη ελληνικό ενδιαφέρον), αλλά και η FIBA πρέπει να καταλάβει ότι το… προϊόν δεν είναι προς εκμετάλλευση (ειδικά στις εποχές που ζούμε), αλλά για να κατακτήσει περισσότερους φίλους το άθλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα