Έρικ Γκριν στο Basketblog: «Μαθαίνω συνεχώς από τα λάθη μου»

«Πάντα θέλουμε να ξεκινάμε από την άμυνα» απάντησε ο Έρικ Γκριν σε ερώτηση για την διαφορά της φιλοσοφίας στην άμυνα του Ολυμπιακού στο ματς με την Μπαρτσελόνα σε σύγκριση με το παιχνίδι απέναντι στην Γαλατασαράι στην Πόλη. Ο Αμερικανός γκαρντ των «ερυθρόλευκων» ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του στο ματς με τους Καταλανούς με 9 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο.

Επίσης ο Γκριν μίλησε στο basketlog.gr για το ντέρμπι της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ

και την πρωτόγνωρη ατμόσφαιρα για εκείνον, για το χθεσινό παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα και τον τρόπο που ήρθε η νίκη, ενώ αναφέρθηκε και στο περιστατικό που έγινε με την 48ωρη άδεια που πήρε από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο μετά το ματς στην Τουρκία.

Έρικ συγχαρητήρια για την μεγάλη νίκη, πως είδες εσύ το σημερινό ματς;

«Παίξαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι όλοι μαζί σαν ομάδα. Ακολουθήσαμε με προσήλωση τις οδηγίες που είχαμε από τους προπονητές μας, παίξαμε σπουδαία άμυνα, πήραμε τα ριμπάουντ, τρέξαμε στον αιφνιδιασμό και παίξαμε συνολικά πολύ καλά».

Τις τελευταίες μέρες συνέβη ένα περιστατικό και πήρες 48ωρη άδεια, θες να μας πας ακριβώς τι έγινε;

«Δεν θέλω να το σκέφτομαι, το παρελθόν πέρασε και προσπαθώ να κάνω ότι χρειάζεται η ομάδα μου για την βοηθήσω. Γίνομαι συνεχώς καλύτερος άνθρωπος με στόχο να βοηθήσω την ομάδα μου να νικήσει και να κατακτήσει τίτλους. Μαθαίνω συνεχώς από τα λάθη μου και αυτό με βοηθάει να γίνομαι καλύτερος».

Τώρα είναι όλα εντάξει;

«Όλα είναι μία χαρά τώρα, ότι έγινε ανήκει στο παρελθόν και προχωράμε όλοι μαζί παρακάτω και προσπαθούμε να βοηθήσουμε την ομάδα μας να νικάει και να παίζει καλά».

Απόψε δείξατε ένα άλλο πρόσωπο στην άμυνα που δεν δείξατε με την Γαλατασαράι. Πως καταφέρατε και αλλάξατε φιλοσοφία τόσο σύντομα;

«Πάντα θέλουμε και πρέπει να ξεκινάμε από την άμυνα. Γιατί αν παίζουμε καλή άμυνα και παίρνουμε τα ριμπάουντ, μπορούμε να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό, να σκοράρουμε εύκολους πόντους και να κάνουμε πιο εύκολη την ζωή μας. Και επίσης αν παίζουμε καλή άμυνα μπορούμε να κερδίζουμε πιο εύκολα».

Πλέον παίζεται με τον Παναθηναϊκό (18/11, 21:15) στο ΟΑΚΑ και δεν έχεις ξαναζήσει την ατμόσφαιρα ενός εκτός έδρας ντέρμπι, πως προετοιμάζεσαι για αυτό;

«Είναι μία νέα ομάδα με πολλούς καλούς παίκτες και έναν σπουδαίο και έμπειρο προπονητή στον πάγκο τους. Πρόκειται για μία μεγάλη ομάδα, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και συγκέντρωση και ότι οδηγίες μας δώσουν οι προπονητές μας να τις ακολουθήσουμε. Δεν έχω ξαναζήσει ποτέ αυτή την ατμόσφαιρα, αλλά θέλω πολύ να κερδίσουμε αυτό το ματς».

Θεωρείς ότι το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ θα είναι τόσο δύσκολο όσο το σημερινό απέναντι στην Μπαρτσελόνα;

«Σίγουρα απόψε ήταν ένα δύσκολο ματς, αλλά τα καταφέραμε. Το παιχνίδι της Παρασκευής θα είναι το ίδιο δύσκολο και επίσης δεν παίζουμε στην έδρα μας. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να παίξουμε ομαδικά από την αρχή, να ακούσουμε τις οδηγίες του κόουτς, να ακολουθήσουμε το πλάνο μας και πιστεύω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα