Επίσημα Καταλανός ο… "Μαυρό"

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είναι κι επίσημα ο εκλεκτός του Τσάβι Πασκουάλ για να αντικαταστήσει τον τραυματία "Νέιτ" Τζαουάι μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο Έλληνας άσσος, ο οποίος τέλειωσε εδώ και λίγες ημέρες τις υποχρεώσεις του με την Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, έχοντας κάνει μία εξαιρετική χρονιά τόσο στο ρώσικο πρωτάθλημα όσο και στο Eurocup, ανακοινώθηκε πριν από λίγο από την ομάδα της Καταλονίας.

H Μπαρτσελόνα, μη θέλοντας να μείνει με μοναδική αξιόπιστη λύση κάτω

από τη ρακέτα τον Άντε Τόμιτς, αποφάσισε να προσθέσει στο ρόστερ της τον Έλληνα σέντερ, με σκοπό να ενισχύσει την ισπανική ομάδα στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης θα έχει έτσι την ευκαιρία να αγωνιστεί ξανά στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, αφού το ισπανικό πρωτάθλημα είναι το καλύτερο της Ευρώπης κι οι "Μπλαουγκράνα" μία από τις κορυφαίες ομάδες της ηπείρου μας.

Ο "Μαυρό" είναι ο τρίτος Έλληνας, που θα φορέσει τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, αφού στο παρελθόν έχουν αγωνιστεί οι Ευθύμης Ρετζιάς (1997-2002) και Γιάννης Μπουρούσης (2006). Μάλιστα δεν είναι λίγες οι συμπτώσεις, που συνδέουν τους τρεις Έλληνες παίκτες, αφού όλοι τους είναι σέντερ, ενώ είναι κι από επαρχιακές περιοχές της Ελλάδας κι όχι από την Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα.

Μάλιστα δεν αποκλείεται, ο Μαυροκεφαλίδης να παραμείνει και την επόμενη σεζόν στην Ισπανία σε περίπτωση, που πραγματοποιήσει καλά πλέι οφ κι ικανοποιήσει τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα, ενώ μεγαλώνει πλέον η παρέα των Ελλήνων, που αγωνίζονται στην ACB, αφού υπάρχουν επίσης οι Παπαμακάριος, Βασιλειάδης, Κατσικάρης, Ζήσης και Λαμπρόπουλος. Τέλος, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να δούμε και ελληνικό "εμφύλιο" στα πλέι οφ, αφού η Μπαρτσελόνα είναι πολύ πιθανό στα προημιτελικά να βρεθεί απέναντι στη Μπιλμπάο (αυτή τη στιγμή η Μπάρτσα είναι τρίτη κι η Μπιλμπάο έκτη).

Ο 28χρονος διεθνής σέντερ τη φετινή χρονιά σε όλες τις διοργανώσεις έχει κατά μέσο όρο 13,7 πόντους (51,6%δ, 47,1%τρ, 83,6%β), 5,5 ριμπάουντ και 1,4 ασσίστ σε 25 λεπτά συμμετοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα