Επικράτησε η λογική

Στο Δ.Σ. βρήκαν όλα όσα είχαν… χάσει στη μετάφραση. Οι παράγοντες των ομάδων λειτούργησαν με σύνεση και ψυχραιμία σε ένα συμβούλιο που είχε οριοθετηθεί ως… ψυχροπολεμικό αλλά -βοήθησε και η απουσία του Δημήτρη Αγγελόπουλου- κινήθηκε σε χαμηλούς τόνους (χωρίς την παρουσία των δύο "μεγάλων").

Είναι χαρακτηριστικό πως δεν έγινε καν ψηφοφορία! Ούτε για το "μαξιλαράκι", ούτε για το θέμα της εγγυητικής επιστολής. Στην ουσία δόθηκαν εξηγήσεις, υπήρξαν διευκρινιστικές τοποθετήσεις από τον πρόεδρο και τα μέλη και ενωμένοι

συνεχίζουν την κοινή τους προσπάθεια, αφού αυτά που τους ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν.

Όσον αφορά στο "μαξιλαράκι", συζητήθηκαν προτάσεις (Δράμα - Ίκαρο) για ισόποση κατανομή των 350.000 ευρώ. Όπως γράψαμε και πιο πάνω, επικράτησε η λογική και η νομιμότητα. Ο Γιώργος Χαλβατζάκης έφερε το πρακτικό του Δ.Σ., θυμίζοντας στα μέλη πως έχουν ήδη αποφασίσει.

Το "μαξιλαράκι" του ΟΠΑΠ είναι στην ουσία προέκταση των τηλεοπτικών, άρα κατ' αναλογία θα μοιραστούν τα χρήματα, γεγονός με το οποίο συμφώνησαν όλοι. Μάλιστα, αποφάσισαν στο εξής για θεσμικά θέματα να υπάρχει συνεννόηση, κλίμακες, αλγόριθμοι να προκύπτουν τα ποσοστά καθενός, για να μην υπάρχουν εντάσεις και παρερμηνείες.

Όσον αφορά στην εγγυητική, κατατέθηκαν απόψεις (Γαμπιεράκης - Παπακωνσταντίνου), συζητήθηκαν χωρίς να ανεβούν οι τόνοι και εντέλει συμφώνησαν πως θα πάνε με τα τωρινά δεδομένα.

"Υπάρχει νόμος! Θα είμαστε έκθετοι στην κοινή γνώμη, στον ΟΠΑΠ αν τον αθετήσουμε. Είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε τις αποφάσεις μας" ήταν το νόημα των λεγομένων του προέδρου του ΕΣΑΚΕ.

"Αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα και πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Όχι αποσπασματικά" είπε ο εκπρόσωπος της Πάτρας (Μολφέτας), που συμπλήρωσε πως "αφού κάποιοι έχουν ήδη πληρώσει για να βγει η εγγυητική τους επιστολή, δεν θα ισχύσουν δύο μέτρα και δύο σταθμά".

Ήταν χαρακτηριστική η τοποθέτηση του Παντελή Κουγιού (Κολοσσός): "Εγώ πλήρωσα σήμερα 40.000 για την εγγυητική. Έπρεπε να γίνει νωρίτερα η κίνηση".

Ο Παντελής Γαμπιεράκης εξέφρασε το… παράπονο πως "αλλιώς μας αντιμετώπιζαν οι τράπεζες παλιότερα και αλλιώς τώρα", κάτι στο οποίο συμφώνησαν όλοι.

Γενικώς υπήρξε πολύ καλό κλίμα, καλύτερο απ' όσο περιμέναμε, δείγμα του ότι οι παράγοντες των ομάδων όταν θέλουν αντιλαμβάνονται τις απαιτήσεις των… καιρών. Αλλά και το γεγονός ότι ο ΟΠΑΠ, που αποτελεί τον βασικό χρηματοδότη του πρωταθλήματος, "απαιτεί" πρώτα απ' όλα να υπάρχει νομιμότητα και κοινός τόπος ανάμεσα στους μετέχοντες.

Κάτι που σήμερα επιβεβαιώθηκε με τον πιο τρανό τρόπο…

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα