Είναι... και η Αρμάνι στο «κόλπο»! (99-85 τη Λαμποράλ) (vid)

Σε ένα ματς που είχε δύο διαφορετικές όψεις, όπως και τα ημίχρονά του, η Αρμάνι Μιλάνο κυριάρχησε κατά κράτος της Λαμποράλ Κούτσα, όπως φαίνεται άλλωστε και από το τελικό 99-85. Οι Ιταλοί, με αυτόν τον τρόπο, έφεραν νέο ενδιαφέρον στον όμιλο του Ολυμπιακού, για την πρόκριση στην τέταρτη θέση, όντες στη μία νίκη απόσταση από τους Βάσκους και την Αναντολού Εφές, παίζοντας με την τελευταία, μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα, ένα ματς «ζωής και θανάτου» στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε ήταν τρομερός για την ομάδα του, σκοράροντας 29 πόντους, με 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ τον ακολούθησε ο Σαμάρντο Σάμιουελς, με 17 πόντους και 7 ριμπάουντ. Για τους ηττημένους, Άνταμς και Κοζέρ σκόραραν 18 και 17 πόντους αντίστοιχα.

Το πρώτο ημίχρονο κινήθηκε σε εντελώς διαφορετικά δεδομένα. Οι δύο ομάδες, βρέθηκαν σε ισορροπία στα οκτώ πρώτα λεπτά, με το σκορ να αλλάζει διαρκώς χέρια και τη Λαμποράλ να κάνει ένα καλό «ντεμμαράζ» στο τέλος της πρώτης περιόδου, προηγούμενη με 20-25, χάρη σε καλάθι του Μάικ Τζέιμς. Αυτό, φαίνεται να έδωσε ώθηση στους παίκτες του Ίμπον Ναβάρο, οι οποίοι ήδη στα πρώτα τέσσερα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου «εκτόξευσαν» τη διαφορά στους 15 πόντους (26-41), κυριαρχώντας απόλυτα σε υψηλούς ρυθμούς και ανάλογο σκορ. Οι γηπεδούχοι, όμως, αντέδρασαν, και με επιμέρους σκορ 13-2, μέχρι το τέλος του εικοσαλέπτου, διαμορφώθηκε το 39-43 του ημιχρόνου, με εύστοχες βολές του Τζεντίλε.

Το μομέντουμ, πλέον, ανήκε στους Ιταλούς, οι οποίοι συνέχισαν... με φόρα στο τρίτο δεκάλεπτο, κατά τα οποία «διέλυσαν» οποιαδήποτε αμυντικά σχήματα των αντιπάλων τους και πραγματοποιώντας ένα απίστευτο επιμέρους σκορ 35-17, χάρη στο οποίο προηγήθηκαν με 74-60, στο τέλος της περιόδου. Παρά την προσπάθεια των Βάσκων να κάνουν τη δική τους επαναφορά, στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι είχαν πια τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης, με τα υψηλά στάνταρ που έθεσαν οι αντίπαλοί τους σε σκορ και ρυθμό, να τους βγαίνουν... μπούμερανγκ. Μοναδικό ενδιαφέρον, αποτελούσε πλέον η κάλυψη ή μη, της διαφοράς του πρώτου αγώνα στη Βιτόρια (είχε κερδίσει με 19 η Λαμποράλ), με τους φιλοξενούμενους να τη διατηρούν τελικά. Με αυτόν τον τρόπο, οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι, μπορούν ξανά να ελπίζουν για το «θαύμα» της πρόκρισης, έχοντας βέβαια δύσκολο πρόγραμμα, καθώς αρχικά έχουν να ταξιδεψουν στην Κωνσταντινούπολη για το ματς με την Εφές, κι έπειτα να υποδεχθούν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Από την πλευρά της, η Λαμποράλ έχει να υποδεχθεί την Φενέρμπαχτσε και να φιλοξενηθεί στη Μάλαγα.

Δεκάλεπτα: 20-25, 39-43, 74-60, 99-85

Αρμάνι Μιλάνο (Μπάνκι): Ράγκλαντ 9 (3), Μπρουκς 13 (1), Τζεντίλε 29 (7/14 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Τσερέλα, Μέλλι 4, Κλέιζα 8 (2), Έλεγκαρ, Χάκετ 12 (1), Σαμάρντο 17 (7 ριμπάουντ), Μος 7 (2)

Λαμποράλ Κούτσα (Ναβάρο): Άνταμς 18 (4/7 δίποντα, 3/8 τρίποντα), Τζέιμς 11, Άιβερσον 2, Κοζέρ 17 (1/5 τρίποντα), Σενγκέλια 14 (6 ριμπάουντ), Τλί 4, Μπέγκιτς 8 (11 ριμπάουντ), Χάνσμπρο, Μπέρτανς

Keywords
Τυχαία Θέματα