Έφυγε με «χαμόγελο» η Νταρουσάφακα... (vid)

Με επιτυχία ολοκλήρωσε τις φετινές της ευρωπαϊκές υποχρεώσεις η Νταρουσάφακα, επικρατώντας με 87-86 της Λοκομοτίβ Κουμπάν. Σε ένα ματς χωρίς κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού οι γηπεδούχοι είχαν αποκλειστεί εδώ και καιρό και οι φιλοξενούμενοι ήξεραν τον αντίπαλο στα play-offs (Μπαρτσελόνα), οι δύο πλευρές προσέφεραν αρκετό θέαμα και αγχωτικό φινάλε, με τους παίκτες του Οκτάι Μαχμούτι να παίρνουν «γλυκή γεύση», αποχαιρετώντας τη διοργάνωση.

Ο Λουκ Χαραγκόντι ήταν κορυφαίος με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ για τους νικητές, ενώ ο Σκότι Ουίλμπεκιν ήταν καθοριστικός στο φινάλε,

ολοκληρώνοντας με 11 πόντους και 6 ασίστ. Βίκτορ Κλαβέρ και Κρις Σίνγκλετον σκόραραν από 12 πόντους για το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα, κερδίζοντας μαζί 11 ριμπάουντ.

Από το ξεκίνημα του αγώνα, φάνηκε η διάθεση να αφεθούν οι σκληρές επαφές και αυτό ευνόησε μάλλον το «Λόκο», η οποία με κεφάτους τους Κλαβέρ, Μπρόκχοφ και Βορόνοφ, έκανε τέλεια εκκίνηση, προηγούμενη με 4-13 στο 4ο λεπτό και μετρώντας 6/6 σουτ. Η Νταρουσάφακα προσπάθησε με τους Ρέντινγκ και Χαραγκόντι να επανάλθει, αλλά οι απαντήσεις ήρθαν άμεσα από τους Ράντολφ και Τζάνινγκ, με τον Μπαρτζώκα να βλέπει πως υπήρχε «πλουραλισμός» στις επιθετικές επιλογές. Πρέλντζιτς και Μαρκοϊσβίλι έκαναν το ίδιο για την ομάδα τους και ο τελευταίος με τρίποντο στη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου, διαμόρφωσε το 20-23.

Η πίεση της Νταρουσάφακα, η οποία είχε και διάθεση να παίξει άμυνα σε όλο το γήπεδο, απέδωσε «καρπούς», καθώς με καλάθι-φάουλ και εύστοχη βολή, ο Αρσλάν ισοφάρισε σε 31-31. Η αντίδραση από την πλευρά της ρωσικής ομάδας, ήρθε με ένα σερί 0-7, το οποίο αποτέλεσε τον «προπομπό» για μια «βροχή» τριπόντων που ήρθε εν συνεχεία. Κάπως έτσι, κατάφερε να επανακτήσει τη διαφορά που είχε στις αρχές του αγώνα και το +9 του ημιχρόνου την επιβράβευσε γι' αυτό το εκπληκτικό πεντάλεπτο (38-47).

Μετά το καλάθι που έδωσε διψήφιο προβάδισμα στη «Λόκο» (38-49), ο Χαραγκόντι και ο Ερντέν «σάλιπσα» αντεπίθεση για τη γηπεδούχο ομάδα, με ένα σερί 8-0 με μειώνει στον πόντο. Οι δυο τους, φάνηκε στο μεγαλύτερο μέρος της τρίτης περιόδου να παλεύουν... μόνοι τους απέναντι στους φιλοξενούμενους και μερικές μόλις «ανάσες» από τον Ουίλμπεκιν, κρατούσαν την τουρκική ομάδα σε στενή επαφή με το σκορ (64-66).

Με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, το γρήγορο 4-0 των Γκόρντον και Μαρκοϊσβίλι έδωσε επιτέλους προβάδιμα στην Νταρουσάφακα (68-66 στο 31'). Ζουμπκόφ και Σίνγκλετον απάντησαν ακαριαία, αλλά το ίδιο ίσχυε για τον Αρσλάν, με τις εκτελέσεις ή τις δημιουργίες του ιδίου, μαζί με βοήθειες από τον Αλντεμίρ, να διατηρούν τα ηνία υπέρ του συνόλου του Μαχμούτι, στα μέσα της τελευταίας περιόδου (79-76). Μετά από ένα διάστημα σχεδόν τριών λεπτών «ανομβρίας», αλλά σπουδαίας αμυντικής προσπάθειας, ο Ουίλμπεκιν θα έδινε και τον πρώτο λόγο στην ομάδα του με δυο συνεχόμενα καλάθια, 1.5 λεπτό πριν τη λήξη (84-80). Λίγο αργότερα, με το σκορ στο 86-83, θα έκλεβε την μπάλα και ουσιαστικά θα «καθάριζε» το ματς, αφού με 1/2 βολές ο Ρέντινγκ ολοκλήρωσε την επιτυχία της ομάδας του. Το τρίποντο του Σίνγκλετον, δεν έμελλε να αλλάξει την κατάσταση, με τον Μπαρτζώκα βέβαια, να παίζει στα τελευταία δύο λεπτά με τον Κολιούσκιν στην πεντάδα του, κοντεύοντας πάντως να κάνει την ανατροπή.

Δεκάλεπτα: 20-23, 38-47, 64-66, 87-86

Νταρουσάφακα (Μαχμούτι): Ουίλμπεκιν 11 (3), Ρέντινγκ 12, Τουρέν 2, Ερντέν 8, Μαρκοϊσβίλι 8 (2), Αλντεμίρ 8, Γκόρντον 4, Αρσλάν 6 (1), Σλότερ 1, Χαραγκόντι 15 (4), Μπιέλιτσα 7 (1), Πρέλντζιτς 5

Λοκομοτίβ Κουμπάν (Μπαρτζώκας): Ντιλέινι 11 (1), Σίνγκλετον 12 (1), Ράντολφ 9 (1), Ντρέιπερ 10 (2), Κλαβέρ 12 (2), Μπίκοφ 2, Τζάνινγκ 5 (1), Κολιούσκιν, Βορόνοφ 6, Ζουμπκόφ 11 (3), Μπρόκχοφ 8 (2)

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα