Δεν αποφεύγει το δικαστήριο ο Ρόουζ... (vids)

Ο Ντέρικ Ρόουζ είναι κάθε άλλο παρά χαρούμενος στην προσωπική του ζωή, καθώς η υπόθεση της κατηγορίας για ομαδικό βιασμό από τον ίδιο και άλλους δύο σε πρώην κοπέλα του, σε διαμέρισμα του Λος Άντζελες, την ώρα που βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, μόνο σε ευνοϊκή θέση δεν τον φέρνει. Ο 27χρονος γκαρντ κλήθηκε από τους δικηγόρους της κατηγόρου του, προκειμένου να προβεί σε κατάθεση αναφορικά με αυτή την «πολύκροτη» υπόθεση, η οποία δείχνει να βαδίζει προς την αίθουσα του δικαστηρίου.

Ο νέος «άσσος»

των Νιου Γιορκ Νικς, αρνήθηκε κάθε κατηγορία, ενώ θέλησε να κατηγορήσει την πρώην σύντροφό του για δική της επιθετικότητα απέναντί του, μέσω μηνυμάτων. Για την ημέρα του συμβάντος, όπως αναφέρει το Associated Press, ο Ρόουζ υποστηρίζει πως η ίδια ήθελε απεγνωσμένα να έρθει σε ερωτική επαφή μαζί του, στέλνοντάς του μηνύματα για την κατάσταση ηδονής, στην οποία ήδη βρισκόταν. Λίγες ώρες νωρίτερα, η φερόμενη ως Τζέιν Ντο είχε εκφραστεί αναλόγως στον Ρόουζ, ενώ οι δυο τους ήταν στην έπαυλη του Μπέβερλι Χιλς, με τον δεύτερο να απορρίπτει το κάλεσμά της.

Την ίδια ώρα, οι δικηγόροι του δις παγκόσμιου πρωταθλητή με την Εθνική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών (2010, 2014), προσπάθησαν από τον δικαστή Μάικλ Φιτζέραλντ να κάνει αναφορά περί δικαστικού λάθους στην εν λόγω υπόθεση, κάτι που ναι μεν δε θα παρέγραφε την υπόθεση, αλλά τουλάχιστον θα γλίτωνε τον Ρόουζ από την επίσκεψη των δικαστηρίων. Τα στοιχεία, ωστόσο, δεν επαρκούν για να μπορέσει ο κύριος Φιτζέραλντ να δώσει... χάρη στον Νεοϋορκέζο πλέον γκαρντ.

Η κατάθεση της Ντο στους δικηγόρους του Ρόουζ, είναι σχεδόν ίδια με την αρχική της κατάθεση, ενώ πολλά από τα γεγονότα που περιέγραψε, συμβαδίζουν αρκετά με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η αστυνομία. Ο Ντέρικ Ρόουζ, από τη δική του πλευρά, ψάχνει για αποδείξεις στις κατηγορίες που «εκτόξευσε» και αυτό που γίνεται γνωστό, είναι ότι τα μηνύματα, για τα οποία κάνει λόγο, έχουν γραφτεί λίγες ώρες μετά τη στιγμή, όπου φέρεται να έχει γίνει η πράξη του βιασμού στο διαμέρισμα της κοπέλας. Τα μηνύματα σε φίλη της, όπου σχολιάζει πως χρειάζεται «έναν πλούσιο άνδρα», που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την άποψη των δικηγόρων του κατηγορουμένου, πως πρόκειται για μία ανώνυμη καταγγελία, η οποία έχει ως στόχο την απομύζησή του, μάλλον δεν έχουν σχέση με την υπόθεση, καθώς είναι αρκετά μακρινή η ημερομηνία αποστολής τους.

Με αυτό τον τρόπο, ο Ρόουζ μάλλον θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου και η καριέρα του δεν αποκλείεται να κινδυνεύσει με μία «αβυσσαλέα» κάθοδο. Η Λίγκα μπορεί να τον τιμωρήσει με βάση το άρθρο 35 για επιβλαβή συμπεριφορά, ενώ βρίσκεται στον τελευταίο χρόνο ενός πενταετούς συμβολαίου, κάτι που σημαίνει πως εφόσον βρεθεί στην free agency του 2017, ενδέχεται οι αποδοχές που θα λάβει να είναι πολύ μικρότερες. Ταυτόχρονα, η Adidas έχει το δικαίωμα για τους ίδιους λόγους, να διακόψει το συμβόλαιο 13 ετών με τον Ρόουζ, από την οποία ο τελευταίος θα εισπράξει 185 εκατομμύρια δολάρια.

«Μπελάδες» χωρίς σταματημό για έναν παίκτη πολλά υποσχόμενο, από την πρώτη ημέρα που βρέθηκε στο κορυφαίο πρωτάθλημα...

Keywords
Τυχαία Θέματα