"Χρυσοί" Ιταλοί!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αμαντέο Ντέλα Βάλε (19π, 5ρ, 3κλ), η Ιταλία κέρδισε τη Λετονία στον μεγάλο τελικό με 67-60 κι αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης κάτω των 20 ετών. Ο Ιταλός γκαρντ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στα τελευταία κρίσιμα λεπτά του αγώνα πετυχαίνοντας τους 17 από τους 19 τελευταίους πόντους της ομάδας του!

Απελπιστικά μόνος για τους ηττημένους ήταν ο Μπέρτζινς, ο οποίος ήταν συγκλονιστικός πετυχαίνοντας 26 πόντους και μαζεύοντας 15 ριμπάουντ σε 36 λεπτά συμμετοχής στον τελικό.

Το

παιχνίδι ήταν μεγάλο ντέρμπι για 35 λεπτά με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ, αλλά από εκεί και πέρα ο Ντελά Βάλε ήταν αυτός που ανέλαβε να το… καθαρίσει και να δώσει το χρυσό μετάλλιο στην ομάδα του. Οκτώ λεπτά πριν από το τέλος το σκορ ήταν 48-44 υπέρ των Ιταλών, οι Λετονοί προσπάθησαν να ανατρέψουν τα δεδομένα περνώντας μπροστά με 52-50, ο νεαρός Ιταλός όμως ξεκίνησε να σκοράρει χωρίς σταματημό κάνοντας ότι ήθελε στην κυριολεξία στο παρκέ.

Το αποτέλεσμα ήταν οι Ιταλοί να περάσουν μπροστά με 9 πόντους 3 λεπτά πριν από το τέλος και κάπου εκεί να τελειώσουν όλα για τους Λετονούς, οι οποίοι δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στην διεκδίκηση της νίκης. Για τους νέους πρωταθλητές Ευρώπης ξεχώρισαν επίσης οι Λαντί (13π, 8ρ), Τονούτ (10π) και Αμπάς (10π, 6ρ), ενώ από τη Λετονία σημαντικές βοήθειες στον Μπέρτζινς έδωσε ο Γκρατσούλις.

Στην τρίτη θέση οι Ισπανοί

Στον μικρό τελικό η Ισπανία ήταν καλύτερη σε ολόκληρη τη διάρκεια του παιχνιδιού και έφτασε δίκαια στην τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο, επικρατώντας των Ρώσων με 70-63. Οι Ίβηρες είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και μαζί το προβάδισμα στο σκορ, ανεβάζοντας σταδιακά τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους.

Κορυφαίοι για τους Ισπανούς ήταν οι Ντάνιελ Ντίεζ (19π, 8ρ), Σεμπάστιαν Σάιθ (15π, 13ρ) και Γκιγιέμ Βίβες (17π, 5κλ, 4ας), ενώ από τους Ρώσους προσπάθησαν οι Ζακάροφ (16π, 10ρ) και Γκούντουμακ (20π, 10ρ) αλλά ήταν απελπιστικά μόνοι.

Πολυτιμότερος ο Αμαντέο Ντέλα Βάλε

Κορυφαίος παίκτης της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο κορυφαίος παίκτης του σημερινού τελικού, Αμαντέο Ντέλα Βάλε. Ο Ιταλός γκαρντ είχε κατά μέσο όρο στο τουρνουά 12,3 πόντους (45%δ., 35%τρ., 78%β.), οδηγώντας την Εθνική ομάδα της Ιταλίας στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Την κορυφαία πεντάδα της διοργάνωσης συμπληρώνουν οι Κασπάρ Βεκβαγκάρας (17.4π, Λετονία), Αβουντού Αμπάς (11.8π, Ιταλία), Κασπάρ Μπέρτζινς (14.2π, Λετονία) και Ντάνιελ Ντίεζ (18.7π, Ισπανία).

Keywords
Τυχαία Θέματα