Χιτ και Σπερς...θέλουν νέο ραντεβού στον τελικό (vid's)

Ήταν το ζευγάρι του περσινού τελικού του ΝΒΑ, και μετά τις χθεσινές του εμφανίσεις έδειξαν ότι επιθυμούν να επαναλάβουν το ίδιο ραντεβού και την φετινή σεζόν, καθώς οι back to back πρωταθλητές Μαϊάμι Χιτ και οι Σαν Αντόνιο Σπέρς πραγματοποίησαν πειστικές εμφανίσεις φτάνοντας εύκολα στο 1-0 στις σειρές τους.

Στο Μαϊάμι οι Χιτ έδωσαν ένα καλό μάθημα στο Μπρούκλιν και στους παίκτες του Τζέισον Κιντ θέλοντας να τους καταστήσουν σαφή ότι άλλο πράγμα τα playoffs και άλλο η regular season, στην οποία οι

Νετς μετρούσαν το απόλυτο των νικών (4-0) απέναντι στους πρωταθλητές. Το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου όταν οι Έρικ Σποέλστρα μετέτρεψαν τον εύθραυστο 46-43 σε 70-54, με την διαφορά να ανεβαίνει και στο +23 (105-82), πριν καταλήξει στο τελικό 107-86.

Οι γηπεδούχοι είχαν την τύχη να έχουν μια τετράδα παικτών σε καλό βράδυ, με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να ηγείται με 22 πόντους, τον Ρέι Άλεν να προσθέτει 19 πόντους (4/5 τρίποντα), τον Κρις Μπος να έχει 15 πόντους (11 ριμπ.) και τον Ντουέιν Ουέιντ να ολοκληρώνει με 14 πόντους και άριστη οργάνωση (5 ασίστ). Για τους Νετς από 17 πόντους είχαν οι Τζο Τζόνσον και Ντερόν Ουίλιαμς, με τον Κέβιν Γκαρνέτ να μένει χωρίς πόντο για πρώτη φορά στην μεγάλη του καριέρα, στα playoffs!!

Ως η ομάδα με τον καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ εμφανίστηκαν οι Σπερς οι οποίοι ουσιαστικά συνέτριψαν το Πόρτλαντ με 116-92 κάνοντας επίδειξη δύναμης και φτάνοντας στο 1-0. Το παιχνίδι δεν αξίζει ιδιαίτερης κριτικής καθώς η ομάδα του Γκρέγκ Πόποβιτς έκλεισε το ημίχρονο στο +26 (65-39), για να την ανεβάσει λίγο αργότερα και στο +29 (75-46), μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στους Μπλέιζερς.

Εκπληκτική απόδοση είχε ο Τόνι Πάρκερ με 33 πόντους και 9 ασίστ, με τον Μάρκο Μπελινέλι να έχει 19 πόντους. Πειστικός σε ένα ακόμα παιχνίδι ήταν ο σταθερός Κουάι Λέοναρντ με 16 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα, ενώ double-double πέτυχε ο Τιμ Ντάνκαν με 12 πόντους και 11 ριμπάουντ. Για το Πόρτλαντ, το οποίο φαίνεται ότι έμεινε στις δάφνες τις επικής νίκης και πρόκρισης επί του Χιούστον, στο παρκέ εμφανίστηκε μόνο ο...ΛαΜάρκους Όλντριτζ με 32 πόντους και 14 ριμπάουντ, με τον Ντάμιαν Λίλαρντ να έχει 17 πόντους.

Τα αποτελέσματα:

Μαϊάμι - Μπρούκλιν 107-86 [Σειρά 1-0]Σαν Αντόνιο - Πόρτλαντ 116-92 [Σειρά 1-0]
Keywords
Τυχαία Θέματα