Μπράμος Vs Γκετσεβίτσιους

Ο ένας απουσίαζε απ' όλες τις συζητήσεις, από τις αναλύσεις, από τις… εξισώσεις που λένε και οι τηλεοπτικοί σχολιαστές, που γίνονταν για τον Παναθηναϊκό. Ο άλλος ήταν υπό… διωγμό στις αντίστοιχες "κόκκινες" αναλύσεις, παρότι οι διοικούντες ουδέποτε εξέφρασαν τέτοια πρόθεση.

Αμφότεροι κέρδισαν με το… πορτοκαλί σπαθί τους δικαίωμα συμμετοχής και "υποχρέωσαν" τον κόσμο να ασχοληθεί μαζί τους. Κι αν κάποτε οι μάχες δίνονταν με σπαθιά στα… μαρμαρένια αλώνια, τώρα στα μπασκετικά παρκέ δίνονται με τρίποντα. Κι αν οι ξιφομάχοι άλλων εποχών ήξεραν να χειρίζονται καλά το όπλο τους, ο Μάικ Μπράμος

και ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους ξέρουν να σπάνε τον καρπό όσο λίγοι και να βομβαρδίζουν δίχως έλεος...

Ενδεχομένως ο "μπόμπερ" του Παναθηναϊκού είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τον "μίστερ τρίποντο" του Ολυμπιακού, αλλά αυτό είναι λογικό αφού μπροστά στον Γκετσεβίτσιους είναι ο Σπανούλης. Αφήστε που ο Μπράμος είναι πιο λειτουργικός στο πίσω μέρος του γηπέδου, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Η πορεία τους (έχει πολλές διαφορές) μοιάζει να έχει κοινά στοιχεία. Ο Μπράμος αναγεννήθηκε στο παιχνίδι στο Καντού, ο Γκετσεβίτσιους στο Κάουνας. Αμφότεροι σε αγώνες Ευρωλίγκας και μάλιστα εκτός έδρας. Ο Μάικ συνέχισε με κεκτημένη ταχύτητα χθες, το αυτό έπραξε απόψε και ο Μαρτίνας.

Στο Καντού ο Μπράμος ήταν καταλύτης για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη. Σε 25.20'' είχε 21 πόντους με 7/9 τρίποντα (κι ένα άστοχο δίποντο), 9 ριμπάουντ και αξιολόγηση στο 27 (τη μεγαλύτερη όλων)! Στο Κάουνας ο Γκετσεβίτσιους ήταν χρησιμότατος. Σε 12.01'' πέτυχε 6 πόντους (2/4 τρίποντα), είχε 1 ριμπάουντ, και αξιολογήθηκε με 9.

Τα αρχικά κατορθώματα δεν συγκρίνονται, όμως το πρώτο μεγάλο στοίχημα είναι ότι "κέρδισαν" τους προπονητές τους, που τους έδωσαν (κυρίως ο Μπαρτζώκας) χώρο να κινηθούν. Και την τελευταία αγωνιστική έβγαλαν… φωτοτυπία!

Στο αποψινό παιχνίδι με τον Άρη ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε για 20 λεπτά τον Λιθουανό, ο οποίος είχε 14 πόντους (3/3 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2/2 βολές), 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 ασίστ και το υψηλότερο ranking όλων (22).

Στο χθεσινό παιχνίδι με το Περιστέρι ο Μπράμος είχε επίσης 14 πόντους (3/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 2/2 βολές), 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 ασίστ, 14 ranking (το δεύτερο μεγαλύτερο στον αγώνα) σε 19.20''.

Πώς είπατε;

Keywords
Τυχαία Θέματα