Απόλλων Πατρών - Άρης 64-53

Παρά τη νευρικότητα και την μνημειώδη αστοχία των παικτών του στα σουτ τριών πόντων (0/18), ο Απόλλων Πατρών πήρε σπουδαία εντός έδρας νίκη επί του Άρη με 64-53 σκαρφαλώνοντας σημαντικά στον βαθμολογικό πίνακα. Η ομάδα του Νίκου Βετούλα εκμεταλλεύτηκε την πλήρη κυριαρχία της στο δεύτερο δεκάλεπτο (22-9 επιμέρους σκορ) και κάνοντας προσωπική διαχείριση του πλεονεκτήματός της στη συνέχεια πήρε την τρίτη φετινή της νίκη.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πολύ νευρικά το παιχνίδι με τα άστοχα σουτ να διαδέχονται το ένα το άλλο. Οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να βρουν (έστω και δύσκολα) κάποιες λύσεις στην επίθεση,

εν αντιθέσει με τους παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου, οι οποίοι προσπαθούσαν να σκοράρουν από την περιφέρεια, χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι, οι Πατρινοί διατήρησαν ένα μικρό προβάδισμα (6-3 στο 5'), το οποίο, όμως, δεν τους εξασφάλιζε.

Η νευρικότητα και τα πολλά άστοχα σουτ συνέχισαν να… χαρακτηρίζουν το πρώτο δεκάλεπτο μέχρι το τέλος του, αφού καμία εκ των δύο ομάδων δεν μπορούσε να σκοράρει με ευκολία. Πόσω μάλλον να ξεφύγει στο σκορ. Ως εκ τούτου, το 10-10 της πρώτης περιόδου ήταν απολύτως φυσιολογικό.

Στη συνέχεια, η ομάδα του Νίκου Βετούλα μπόρεσε να βρει ρυθμό στην επίθεσή της, κυρίως μέσα από την πολύ καλή άμυνα που έπαιζε. Οι Θεσσαλονικείς αδυνατούσαν να ευστοχήσουν στα σουτ τριών πόντων που επιχειρούσαν (2/11 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο) με αποτέλεσμα η άμυνα των γηπεδούχων να κλείνει όλο και περισσότερο.

Αυτό, σε συνδυασμό με τον έλεγχο των αμυντικών ριμπάουντ έδωσε στον Απόλλωνα τη δυνατότητα να πετύχει κάποια καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο (3/4 αιφνιδιασμούς) και να ανοίξει στο δεύτερο μισό του δεύτερου δεκαλέπτου (19-17 στο 14').

Έτσι, οι "μελανόλευκοι" έτρεξαν σερί 13-0 στα επόμενα πέντε λεπτά της αναμέτρησης μετατρέποντας το "εύθραυστο" +2 (19-17) σε +15 (32-17) λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, παρά το γεγονός πως είχαν μοιράσει μόλις… δύο (2) ασίστ.

Η παθητικότητα του Άρη έλαβε τέλος στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου επέστρεψαν στο παρκέ μετά την ανάπαυλα βγάζοντας περισσότερη ενέργεια και πιέζοντας περισσότερο στην άμυνα κατάφεραν να επιστρέψουν στη διεκδίκηση της νίκης.

Παρά το +16 (38-22) με το οποίο προηγήθηκε ο Απόλλωνας στο 22ο λεπτό, η συνέχεια ήταν… "κιτρινόμαυρη". Στα επόμενα οκτώ λεπτά της τρίτης περιόδου, οι Θεσσαλονικείς είχαν τον πλήρη έλεγχο του ρυθμού, που τους έδωσε την ευκαιρία να "ροκανίσουν" τη διαφορά.

Έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση και εκμεταλλευόμενος το άγχος των γηπεδούχων, ο Άρης ανέκαμψε γρήγορα και μέσα σε ένα πεντάλεπτο μπόρεσε να μειώσει τη διαφορά στους πέντε πόντους (40-35 στο 26') μπαίνοντας εκ νέου στη διεκδίκηση του ροζ φύλλου αγώνα.

Παρόλ' αυτά, η ομάδα του Νίκου Βετούλα διατηρήθηκε σε θέση οδηγού μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (47-40) έχοντας σαφές προβάδισμα εν όψει της τελευταίας περιόδου.

Η αντεπίθεση του Άρη συνεχίστηκε, αλλά δεν είχε αποτέλεσμα, κυρίως επειδή οι παίκτες του ήταν εξαιρετικά άστοχοι από την περιφέρεια. Τα

Keywords
Τυχαία Θέματα