Από νωρίς... στα βάσανα

Είναι δεδομένο πως ο ανανεωμένος Παναθηναϊκός του Αργύρη Πεδουλάκη θα κληθεί να περάσει από πολλές… εξετάσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν. Άλλωστε, το εγχείρημα που έχει αναλάβει ο έμπειρος τεχνικός μόνο εύκολο δεν είναι. Το κακό για τον ίδιο, όμως, είναι πως θα πρέπει να δώσει από πολύ νωρίς δύσκολα τεστ, ευελπιστώντας πως θα είναι καλά… διαβασμένος και δεν θα μείνει μετεξεταστέος.

Φυσικά και όταν βρίσκεσαι στον Παναθηναϊκό οι δικαιολογίες

δεν έχουν θέση στην ομάδα, αλλά, όπως και να το κάνουμε, η σημερινή κλήρωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως… ευνοϊκή για τους "πράσινους". Και εξηγούμαστε…

Η πρεμιέρα απέναντι στον Άρη στο Αλεξάνδρειο σίγουρα δεν αποτελεί και το πιο εύκολο ματς της σεζόν. Για την ακρίβεια πρόκειται για την πιο δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση του ελληνικού πρωταθλήματος (πλην ΣΕΦ) που θα δώσουν οι "πράσινοι" τη φετινή σεζόν. Και μάλιστα… στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Αν στη ζυγαριά βάλουμε και το επίσης εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκα, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η κληρωτίδα και των δύο διοργανώσεων δεν έκανε το… χατίρι στο τριφύλλι για πιο βατό ξεκίνημα. Σίγουρα θα μπορούσε κανείς να ενστερνιστεί την άποψη πως "όλοι παίζουν με όλους", αλλά δεν παύει να έχει σημασία το πότε.

Και σα να μην έφτανε αυτό ήρθε και το εντός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό λίγες ημέρες αργότερα προκειμένου να… δέσει το γλυκό. Η αναμέτρηση με τον "αιώνιο" αντίπαλο στο ΟΑΚΑ δημιουργεί από πολύ νωρίς ένα κλίμα άμεσης απόδειξης των δυνατοτήτων της ομάδας, αφού η νίκη είναι απαραίτητη προκειμένου να μην χαθεί από νωρίς το τρένο για το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Κάτι απόλυτα φυσιολογικό με δεδομένο τη βαριά φανέλα του Παναθηναϊκού, αλλά συνάμα άδικο από τη στιγμή που οι "πράσινοι" είναι αδύνατο να είναι 100% έτοιμοι σε ένα μήνα.

Σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί το δύσκολο πρόγραμμα της πρεμιέρας, όμως, να δώσει άλλοθι ή να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα σε τυχόν αρνητικό αποτέλεσμα. Και αυτό το γνωρίζουν καλά στο τριφύλλι. Άλλωστε, οι περισσότεροι από τους νεοαποκτηθέντες παίκτες έχουν ξαναδώσει εξίσου δύσκολα παιχνίδια και γνωρίζουν καλά τι σημαίνει το καλό ξεκίνημα στη σεζόν.

Προσοχή όμως! Τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων αναμετρήσεων ούτε πρόκειται να καθορίσουν την πορεία του Παναθηναϊκού στη σεζόν, ούτε να προδικάσουν την κατάληξη της σεζόν. Εξάλλου, τρία παιχνίδια στην αρχή της σεζόν ποτέ δεν είχαν (κι ούτε πρόκειται να έχουν) χαρακτήρα do or die…

Keywords
Τυχαία Θέματα