Από Γκαμπόν, Κίνα μέχρι Ουρουγουάη

Τίμιος και αγαθός (γίγαντας) ο Εστεμπάν Μπατίστα προστίθεται στη μικρή λίστα ψηλών, που έχουν ως προσόν το αριστερό χέρι. Ο οποίος όμως, θα πρέπει να ψάξει καλά για να βρει παρέα κάποιον συμπατριώτη του στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Εκεί που έκανε καλή καριέρα ο ίδιος ο διεθνής Ουρουγουανός σέντερ, πριν ενταχθεί στον Παναθηναϊκό και αφού είχε προλάβει να ονοματιστεί ως ο πρώτος της πατρίδας του που αγωνίστηκε στο ΝΒΑ! Το ότι λογίζεται ήδη ως εναλλακτική λύση, στην θέση του εμβληματικού Μάικ Μπατίστ, τόν φορτώνει -λογικά- με έξτρα βάρος.

Συνήθισε

στις πολυπολιτισμικές μπασκετικές συνενώσεις το «τριφύλλι», με το μείγμα πάντως, τις περισσότερες φορές να βγάζει σε κάτι καλό. Σέρβοι, Γερμανοί, Λιθουανοί, Κροάτες, ο Ιταλός Νάντο Τζεντίλε, ο Ισραηλινός Οντεντ Κάτας, φυσικά Αμερικανοί, ήταν εκείνοι που (κυρίως) πέρασαν τα τελευταία χρόνια από τον Παναθηναϊκό. Δεν προσμετρώνται οι κάθε λογής νατουραλιζέ, όπως πχ ο Αμερικανοσλοβένος Αριελ ΜακΝτόναλντ και ο Αμερικανοπολωνός Ντέιβντ Λόγκαν. Καλή δουλειά είχε κάνει ο Αμερικανοϊσπανός Ντάριλ Μίντλετον, αλλά και ο Αμερικανοϊρλανδός Πατ Μπερκ. Ρόλο κομπάρσου, αντίθετα, είχε ο Βόσνιος Χάρις Μουγεζίνοβιτς.

Πρόπερσι και πέρσι στις θέσεις των ψηλών ξεχώρισε η επιβλητική μορφή του Γκαμπονέζου Στεφάν Λάσμε. Αντίστοιχα, πέρσι, ο Κινέζος Πινγκ Σανγκ έκανε μπαμ... δίπλα από τον «πράσινο» πάγκο, όπως πιο παλιά ο Γεωργιανός Γκιόργκι Σερμαντίνι. Για μία διετία προσέφερε ο Κεντροαφρικανός Ρομέιν Σάτο, ως επιλογή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όπως αντίστοιχα, ο διεθνής με την Αυστραλία Αλεξ Μάριτς.

Ακόμη πιο παλιά, δέσποζε η παρουσία του Τούρκου Ιμπραήμ Κουτλουάι, των Εσθονών γκαρντ Τιτ Σοκ και Αϊβαρ Κούουσμα, ενώ μία βόλτα από το ΟΑΚΑ πέρασαν οι Αργεντινοϊταλοί Μαρσέλο Νικόλα και Ούγκο Σκονοκίνι. Κάποιοι θα θυμούνται προφανώς τον Αγγλο Τζον Αμίτσι και τον Νιγηριανό Τζούλιους Νουόσου, αμφότεροι σέντερ, που έμειναν στην ιστορία για διάφορους άλλους λόγους και μάλλον όχι μπασκετικούς. Δεν μπόρεσαν ωστόσο, να πάρουν την ευκαιρία τους με τα πράσινα ο ερχόμενος από την Βουλγαρία Χρίστο Ζαχάριεφ, ο εκ Γουϊνέας (αλλά Ελληνας) Αλφα Ντιαλό και ο νιγηριανής ρίζας Ετινόσα Ερεβμπενάγιε.

Keywords
Τυχαία Θέματα