Ανατροπή σωτηρίας για τον Κόροιβο

Ο Κόροιβος πανηγυρίζει την ανανέωση της παραμονής του στην Α1, με τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 72-70 επί της Ελευσίνας, η οποία αποχαιρέτισε με αυτό το αποτέλεσμα την Α1, ακολουθώντας τον Πανιώνιο στον υποβιβασμό. Η ομάδα της Αμαλιάδας κατάφερε να αανατρέψει τη σε βάρος της κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στο πρώτο ημίχρονο και να πάρει το πολυπόθητο αποτέλεσμα εξασφαλίζοντας την παραμονή της.

Η Ελευσίνα ήταν εντυπωσιακή στο πρώτο ημίχρονο με εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας και γενικά με επιθετικές επιδόσεις που σε κανένα σημείο δε μπόρεσε να αναχαιτίσει ο Κόροιβος.
Μπορεί στα πρώτα

λεπτά οι φιλοξενούμενοι να έλεγξαν το παιχνίδι και να προηγήθηκαν με 16-10 στο 7', αλλά στη συνέχεια το δίδυμο Μάρκοβιτς και Μίτροβιτς πήρε μπρος και ανέτρεψε πλήρως την εικόνα του αγώνα.

Η Ελευσίνα έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενη με 26-22 και στο δεύτερο δεκάλεπτο με τον Μίτροβιτς να "πυροβολεί" φτάνοντας τους 14 πόντυος διατήρησε και αύξησε ελαφρά την υπέρ της διαφορά, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με προβάδισμα 51-43.

Η νευρικότητα, οι άμυνες και τα λάθη πήραν... θέση στο παρκέ στην τρίτη περίοδο, διαδεχόμενα το επιθετικό κρεσέντο του πρώτου ημιχρόνου. Με συνολικό σκορ 9-12, ο Κόροιβος κατάφερε να μειώσει σε 60-55 και κυρίως να σπάσει τον ρυθμό της Ελευσίνας, ξαναμπαίνοντας στο ματς και φέρνοντάς το στα μέτρα του.

Το "ροκάνισμα" της διαφοράς συνεχίστηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο, και στο 38' ο Κόροιβος προηγήθηκε για πρώτη φορά με 70-69. Πλέον χρειαζόταν τύχη και ψυχραιμία, την οποία είχε ο Ματζέτ ακριβώς στο 39' όταν διμόρφωσε το 70-72 το οποίο δεν άλλαξε στα τελευταία τέσσερα δευτερολεπτα για την Ελευσίνα, όταν ο Τζόνσον έχασε τρίποντο και ο Δορκοφίκης που πήρε το ριμπάουντ έχασε δίποντο.

ΕΛΕΥΣΙΝΑ (Κουστένης): Μίτροβιτς 18(5), Λούμπι 6, Αθανασούλας 4, Μάρκοβιτς 16(1), Δορκοφίκης 8, Ιωάννου 3, Τζόνσον 2, Οφοέγκμπου 4, Αβραμίδης 5(1), Σίμπσον 4

ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Μαρκόπουλος): Ματζέτ 10(1), Μάρσαλ 5, Γιαννακίδης, Αγγελόπουλος 4, Μπάουερς 12, Βασίλιεβιτς 5(1), Κανονίδης 9(1), Ντόνοβαν 11, Ρούμπιο 14, Γαλιώτος 2

Keywords
Τυχαία Θέματα