Ανάλυση Πέμπτης (Ευρωλίγκα)

ΧΙΜΚΙ - ΚΑΝΤΟΥ
Παιχνίδι που λογικά μπορούμε να το βάλουμε στον άσο καθώς παίζεται η πρόκριση αφού η Καντού μόνο την Χίμκι μπορεί να κυνηγήσει! Η ρώσικη Χίμκι με μια καλή πορεία ήδη και με νίκη εξασφαλίζει την πρόκριση και κυνηγά και καλό πλασάρισμα. Πάντως δεν μαζεύει κόσμο αλλά κερδίζει εντός αν και θέλει διάρκεια. Η Καντού μετά την ήττα από τον ΠΑΟ στην έδρα της μόνο με νίκη θα ελπίζει σε πρόκριση καθώς είχε νικήσει τους ρώσους και στην Ιταλία. Η Χίμκι έπαιξε καλά ένα ημίχρονο στην Μαδρίτη με την Ρεάλ που ξεκίνησε καλά (16-23) αλλά

στο δεύτερο μέρος (46-45 ημ) κατέρρευσε και έχασε εύκολα αφού άνοιξε ο ρυθμός.

Η Καντού αυτοκτόνησε ουσιαστικά με τον... μισό ΠΑΟ καθώς προηγήθηκε 66-60 στο 38' αλλά έφαγε δύο τρίποντα και από το άγχος έχασε το ματς και την πρόκριση πληρώνοντας και τις δύο ήττες από την Ολίμπια. Άλλωστε δεν είναι τόσο δυνατή όσο πέρσι και φάνηκε και την Δευτέρα με την Σιένα εντός στο καμπιονάτο που έχασε εύκολα με ένα 0-14 στο τέλος με 54-67.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Χίμκι σχετικά εύκολα και άσο με -7 στο κουπόνι του ΟΠΑΠ.

ΠΑΟ - ΟΛΙΜΠΙΑ
Χωρίς τον Σόφο αλλά με καλό κλίμα και χωρίς άγχος ο ΠΑΟ που βρίσκει και χωρίς τον Πέιτζ την Ολίμπια και μπορεί με -11 το άσο. Οριακός λοιπόν αλλά πιθανός ο άσος όπως και το άντερ όβερ οριακό αλλά προς άντερ εκτός αν είναι χαλαρό το ματς και ανοίξει. Ο Παναθηναϊκός στον δύσκολο αυτό όμιλο καθάρισε με την πρόκριση με το παλικαρίσιο διπλό στο Καντού και θέλει και καλό πλασάρισμα. Ο Παναθηναϊκός που μισός κυριολεκτικά με την εμπειρία, την άμυνα και τα 7τρ(!) του Μπράμος πήρε μεγάλη νίκη πρόκριση από 66-60 στο 38'. Καλό κλίμα, καλός ο Μπανκς στο ντεμπούτο του, ψάχνει ένα αμερικανό ακόμα αν τελικά ναυαγήσει του Καπόνο.

Η Ολίμπια από την πλευρά του είναι ρυθμιστής του ομίλου και διευκόλυνε το έργο του ΠΑΟ με τις δύο νίκες της απέναντι στην Καντού. Συνολικά μέτρια αλλά μαχητική και πονηρή ομάδα αλλά.. μισή σήμερα καθώς λείπει το βασικό της 4αρι και σκόρερ ο Πέιτζ. Έχασε εύκολα με κακή εμφάνιση στην Τουρκία από την Φενέρ (26-12, 50-33, 83-56) που απλά μείωσε στο τέλος.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οριακός άσος με -11.

ΑΛΜΠΑ - ΠΡΟΚΟΜ
Παιχνίδι που δεν αξίζει καν να το δει κανείς.. Μέτριες ομάδες αλλά πιο γεμάτη η Άλμπα που αγκάλιασε την πρόκριση με το μεγάλο της διπλό στην Γαλλία με την Σαλόν με σχετική άνεση. Περιμένει 10000 κόσμο και με νίκη καθαρίζει και τυπικά την πρόκριση. Καλή έδρα καθώς είχε χάσει στο τέλος από απειρία εντός από Σιένα και Μακάμπι στο καλάθι. Στην Γερμανία νίκησε καθώς έχει κούραση δύσκολα εκτός την Μπρεμερχάβεν στην παράταση.

Η πολωνική Πρόκομ είναι από τις χειρότερες ομάδες στην ευρωλίγκα και έχει άσχημο κλίμα αφού δεν σκοράρει, μένει από δυνάμεις και έλυσε και την συνεργασία της με τον φόργουορντ Ρόμπινσον (7 π).. Με την Μάλαγα εκτός έχασε εύκολα καθώς δεν πέρασε καν τους 50π με 1/21τρ!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Λογικό το -10 αλλά οριακό αφού και η Άλμπα δεν θα πιεστεί. Έχει τύχη πάντως ο άσος.

ΜΑΚΑΜΠΙ - ΣΑΛΟΝ
Ευκαιρία για σκορ και θέαμα έχει η Μακάμπι που θα θέ

Keywords
Τυχαία Θέματα